Cele mai citite
 


500 de presupuse victime ale unui medicament francez pentru diabetici
miercuri, 17 noiembrie 2010   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Mediator /benfluorex/, un medicament pentru diabetici supraponderali interzis în Franţa de un an, este suspectat că ar fi provocat în 33 de ani moartea a 500 de persoane, afirmă Agenţia franceză a produselor pentru sănătate /AFSSAPS/, citată de AFP.
Comercializat de laboratorul francez Servier din 1975 până în noiembrie 2009, Mediator are o componenţă asemănătoare celei a altui produs al Servier care suprima pofta de mîncare, Isomeride, retras din vânzare în Franţa în 1997. Mediator a fost utilizat şi de nediabetici supraponderali.

Aceste date, care provin de la o estimare a Casei de asigurări în caz de boală, urmează să fie precizate şi completate marţi, în cursul unei conferinţe de presă. 'Este vorba despre o estimare', a indicat luni seara Fabienne Bartoli, adjuncta directorului general al AFSSAPS.

Un prim studiu al CNAM, în noiembrie 2009, evidenţiase gravele riscuri pe care le implică administrarea Mediator-ului. AFSSAPS a cerut atunci întocmirea altui studiu pentru a încerca să estimeze numărul persoanelor care ar fi putut muri în urma tratării cu acest medicament.

AFSSAPS intenţionează să reamintească medicilor recomandările care trebuie urmate în cursul interzicerii medicamentului şi să le întărească, precum şi să incite persoanele care se tratează cu acest medicament să-şi consulte de urgenţă medicul dacă încă nu au făcut-o, a indicat dna Bartoli.
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Franţa: Dr. Dukan, sancţionat de Ordinul medicilor pentru un medicament prescris acum 40 de ani unei paciente Medicul nutriţionist francez Pierre Dukan, cunoscut pentru regimul de slăbire care îi poartă numele, a fost sancţionat de Ordinul medicilor din Franţa pentru că i-a prescris unei paciente, acum 40 de ani, un medicament 'în afara indicaţiilor oficiale', informează marţi agenţia Efe. Avocatul său, Edouard...
Spitalul de Urgenţă Floreasca: Unul dintre pacienţi va fi transferat în Franţa Unul dintre pacienţii internaţi la Spitalul de Urgenţă Floreasca va fi transferat în cursul zilei de miercuri într-o unitate medicală din Paris, a anunţat purtătorul de cuvânt al unităţii medicale Bogdan Opriţa.
Franţa: Pacientul aflat în moarte cerebrală în urma studiilor clinice pentru un medicament a decedat Pacientul care se afla în moarte cerebrală după ce a participat la studiile pentru un medicament nou în vestul Franţei a murit, a anunţat duminică spitalul din Rennes, unde acesta fusese spitalizat alături de alţi cinci voluntari.
Creştere îngrijorătoare a numărului de diabetici în Franţa Numărul diabeticilor a crescut în Franţa în mod alarmant, atingând în 2009 nivelul anunţat pentru 2016 de către experţi, potrivit unui studiu publicat în Buletinul epidemiologic săptămânal publicat marţi. Aproximativ 2,9 milioane de francezi (4,4%) sunt trataţi în prezent pentru această boală, care se...
Franţa: Un antiepileptic, la originea a cel puţin 450 de malformaţii la naştere Un medicament considerat esenţial în tratarea epilepsiei, Valproat, a provocat cel puţin 450 de malformaţii congenitale în Franţa la copiii expuşi în perioada uterină, arată o estimare prezentată marţi de autorităţile medicale şi citată de AFP.
Spitalele din Franţa sunt pline de tuberculoşi din Europa de Est /Le Figaro/ În ianuarie 2012, la secţia de urgenţă a spitalului Pitié-Salpetriere din Paris a fost adus un cecen căruia i s-a depistat cea mai gravă formă de tuberculoză, rezistentă la numeroase medicamente /XDR-TB/, care nu poate fi tratată cu remediile cunoscute. Ulterior s-a dovedit că acesta era doar debutul...