Cele mai citite
 


Timiş: UPDATE Protest spontan la Spitalul de Boli Infecţioase Timişoara
marţi, 16 noiembrie 2010   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Timişoara, 16 nov /Agerpres/ - Un număr de patruzeci de angajaţi ai Spitalului de Boli Infecţioase 'Victor Babeş' din Timişoara au iniţiat un protest spontan, marţi dimineaţa, fiind nemulţumiţi de faptul că nu şi-au primit salariile la timp.
Întrucât conducerea spitlului nu a permis derularea protestului în incinta instituţiei, angajaţii au ieşit în faţa spitalului pentru a-şi striga nemulţumirile.

'Luni era ziua de salarii, dar nu le-am primit şi avem slabe speranţe să le primim curând', a declarat Monica Demian Pop, lidera de sindicat a protestatarilor afiliaţi la BNS. Potrivit acesteia, principala explicaţie a conducerii a fost aceea că nu au sosit banii de la Casa de Asigurări de Sănătate.

Livius Cârstea, liderul sindicatului 'Sanitas' Timiş a declarat, pentru AGERPRES, că situaţia de la Spitalul 'Babeş' este mai delicată, deoarece acolo sunt trei sindicate (al medicilor, al BNS şi o structură sindicală a celor care lucrează în TBC, afiliată la 'Sanitas') şi nu toţi sindicaliştii au protestat. El a spus că se va interesa la Casa Judeţeană de Asigurări de Sănătate pentru a vedea ce s-a întâmplat.

El a mai menţionat că, deşi nu doreşte să intre prea mult în acest subiect, trebuie avut în vedere şi faptul că managerii de spitale sunt în perioadă de concursuri pentru ocuparea funcţiilor de conducere, după preluarea unităţilor de către Primărie.

'Din câte cunosc, trebuia să se ia salariile ieri (luni, n.r.), iar banii nu au fost viraţi, încă, de Casă. Nu aş putea spune care este motivul pentru care sindicatul de acolo protestează. Structura 'Sanitas' nu este implicată în acţiunea de protest. Nu că ar fi mulţumită că nu a primit salariile, ci pentru că fiecare a sesizat un alt iz al mişcării de acolo. Este perioada în care managerii îşi dau concursurile pentru posturi', a declarat Cârstea.

Livius Cârstea a mai precizat, pentru AGERPRES, că, de obicei, spre sfârşitul anului apare problema banilor pentru salarii în spitale şi că ar fi posibil să se fi epuizat fondurile contactate cu Casa Judeţeană de Sănătate. Într-o astfel de situaţie, se face un act adiţional de creştere a valorii contractului cu Casa, pentru asigurarea salariilor.
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Timiş: Spitalul de Boli Infecţioase solicită bani de la primărie pentru echipamente şi materiale sanitare Spitalul de Boli Infecţioase 'Victor Babeş' din Timişoara a solicitat ajutorul primăriei, întrucât a rămas fără bani de întreţinere, echipamente şi materiale sanitare, fondurile alocate de Casa Judeţeană de Asigurări de Sănătate (CJAS) acoperind doar salariile până la sfârşitul anului.
Timiş: Spitalul de Boli Infecţioase a semnat actul adiţional de prelungire a contractului cu CJAS Casa Judeţeană de Asigurări de Sănătate (CJAS) Timiş şi reprezentanţii Spitalului de Boli Infecţioase "Victor Babeş" Timişoara, au semnat, joi, actul adiţional de prelungire a contractului, până la data de 30 iunie 2016.
Timiş: CJAS a încheiat contracte cu 14 spitale pentru plata majorării cu 25% a cheltuielilor de personal Casa Judeţeană de Asigurări de Sănătate (CJAS) Timiş a încheiat contracte cu 14 spitale publice pentru plata majorării cu 25% a cheltuielilor de personal.
Timişoara: Primarul a cerut Casei judeţene de asigurări de sănătate să suplimenteze fondurile alocate Spitalului de Boli Infecţioase Primarul Nicolae Robu a solicitat Casei Judeţene de Asigurări de Sănătate (CJAS) Timiş şi Ministerului Sănătăţii să suplimenteze în regim de urgenţă fondurile alocate Spitalului de Boli Infecţioase 'Victor Babeş' din Timişoara, care a cerut sprijin financiar de la primărie, întrucât nu îi mai ajung banii...
Timiş: Casa de Asigurări de Sănătate a primit bani la rectificarea bugetară Casa Judeţeană de Asigurări de Sănătate (CJAS) Timiş va folosi banii primiţi la rectificarea bugetară pentru plata furnizorilor de servicii medicale, pentru onorarea reţetelor gratuite şi compensate, dar şi pentru spitale.
Timiş: Spitalul Făget, sancţionat de CJAS pentru nereguli în completarea fişelor de internare ale pacienţilor Spitalul Orăşenesc Făget a fost sancţionat de Casa de Asigurări de Sănătate (CJAS) Timiş cu reţinerea a 1% din valoarea de contract pe două luni, pentru nereguli în completarea fişelor de observaţie aparţinând pacienţilor internaţi.