Cele mai citite
 


Echipament de ultimă generaţie pentru prematuri la spitalul din Târgu Mureş
miercuri, 17 noiembrie 2010   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Secţia de neonatologie din cadrul Spitalului Clinic Judeţean de Urgenţă Târgu Mureş a primit, marţi, un echipament de ventilaţie cu frecvenţă înaltă oscilatorie pentru prematuri, în cadrul campaniei 'Şansă la viaţă, şansă la noi amintiri', derulat de Compania Procter&Gamble.
Dr. Manuela Cucerea, şefa Clinicii de neonatologie a SCJU Târgu Mureş, a explicat, cu acest prilej, într-o conferinţă de presă, că acest echipament scade incidenţa complicaţiilor determinate de prematuritate şi poate creşte rata de supravieţuire a copiilor născuţi prematur.

'Ventilaţia cu frecvenţă înaltă face parte din strategia ventilatorie a nou-născutului prematur cu greutate foarte mică şi extrem de mică la naştere. Noi aveam în dotare aparate care asigură ventilaţia convenţională, însă acest tip de ventilaţie nu era eficient în toate cazurile. Este extrem de important faptul că am primit un echipament de ultimă generaţie, cu care să putem asigura atât ventilaţia convenţională, cât şi ventilaţia cu frecvenţă înaltă', a spus dr. Cucerea.

Managerul SCJU Târgu Mureş, dr. Florin Gomotârceanu, a arătat la rândul său că acest nou aparat ajută foarte mult prin faptul că datorită lui se poate asigura o asistenţă medicală corectă pentru copiii născuţi prematur, pentru copiii cu deficienţe ventilatorii.

'Acest aparat le dă o şansă în plus acestor copii, prin faptul că ventilaţia care este asigurată prin acest aparat este o ventilaţie cât mai corectă, cât mai aproape de fiziologic. Faptul că această companie multinaţională ne-a oferit acest aparat prin sponsorizare nu poate decât să ne bucure', a mai spus dr. Gomotârceanu.

La Centrul Regional de Excelenţă de Terapie Intensivă Neonatală din Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă din Târgu Mureş sunt primiţi copii din toate zonele ţării.

Campania 'Şansă la viaţă, şansă la noi amintiri' se derulează în perioada 1 septembrie - 30 noiembrie 2010 şi are ca obiectiv echiparea a 11 maternităţi cu 14 sisteme de ventilaţie cu frecvenţă înaltă oscilatorie, precum şi educarea publicului în privinţa prematurităţii.

Cele 11 maternităţi se află în Bucureşti (Cantacuzino, Giuleşti, Municipal, Polizu), Cluj (Clinicile de Obstetrică şi Ginecologie 1 şi 2), Iaşi, Oradea, Sibiu, Timişoara şi Târgu Mureş.

Organizatorii campaniei susţin că valoarea totală a donaţiei va fi de minim 1,3 milioane de lei.

Această campanie a debutat în 2008, la Târgu Mureş, prin sprijinirea dotării unei a doua săli de operaţii pentru copiii cu malformaţii cardiace, la Institutul de Boli Cardiovasculare şi Transplant, după care, în 2009, au fost dotate două secţii de chirurgie cardio-vasculară pediatrică din cadrul Spitalului de Urgenţă pentru Copii 'Marie S. Curie' din Bucureşti.
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Echipament de ultimă generaţie pentru prematuri de la Spitalul Oradea Bucureşti, 1 nov /Agerpres/ - Un echipament de ventilaţie cu frecvenţă înaltă oscilatorie (HFOV) a intrat în dotarea secţiei de neonatologie din cadrul Spitalului Clinic de Obstetrică Ginecologie din Oradea, informează un comunicat de presă remis luni AGERPRES.
11 maternităţi din România au primit 14 echipamente de ultimă generaţie A treia ediţie a campaniei 'Şansă la viaţă, şansă la noi amintiri' şi-a îndeplinit obiectivul: 14 echipamente de ultimă generaţie pentru copiii prematuri au fost donate către 11 maternităţi din România, se arată într-un comunicat remis presei miercuri.
Sibiu: 11 maternităţi din România vor primi sisteme de ventilaţie pentru prematuri Un număr de 11 maternităţi din România vor primi sisteme de ultimă generaţie de ventilaţie pentru prematuri, în cadrul campaniei 'Şansă la viaţă, şansă la noi amintiri'.
Cioloş: Vom investi în patru centre de arşi la Iaşi, Târgu Mureş, Timişoara şi Bucureşti Guvernul va finanţa anul viitor un program naţional pentru arşi, urmând să fie făcute investiţii în patru centre de profil la Iaşi, Târgu Mureş, Timişoara şi Bucureşti, a anunţat miercuri premierul Dacian Cioloş.
REPORTAJ/Peste 150.000 de pacienţi şi numeroase tehnici noi în transplantul cardiac, la Institutul de Boli Cardiovasculare Târgu Mureş Institutul de Urgenţă de Boli Cardiovasculare şi Transplant (IUBCvT) din Târgu Mureş a avut, în cei 20 de ani de activitate, peste 150.000 de pacienţi, au fost realizate 55 de transplanturi cardiace şi s-au introdus unele tehnici în premieră în România, graţie unor cercetări începute încă din anii '50...
Campanie pentru nou născuţii prematuri A treia ediţie a campaniei 'Şansă la viaţă, şansă la noi amintiri' a fost lansată, marţi, de compania Procter&Gamble, propunându-şi să ajute copiii născuţi prematur, prin donarea de echipamente de ultimă generaţie care folosesc sistemul de ventilaţie cu frecvenţă înaltă oscilatorie (HFOV).