Cele mai citite
 


Senat: Clonarea şi aplicaţiile biomedicale care încalcă drepturile omului, interzise
miercuri, 17 noiembrie 2010   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Plenul Senatului a aprobat marţi, cu 99 de voturi 'pentru', trei voturi 'împotrivă' şi două abţineri, proiectul de lege care interzice clonarea şi aplicaţiile biomedicale care încalcă drepturile omului şi demnitatea umană.
Astfel, proiectul de lege propune interzicerea clonării, a implantării embrionului uman în corpul unei femele animal, creşterea şi dezvoltarea unui embrion uman creat în alt mod decât fertilizarea in vitro a unui ovul uman cu gameţi masculini umani, pentru o perioadă mai mare de 14 zile, dar şi creşterea şi dezvoltarea unui embrion uman în exteriorul corpului unei femei pentru o perioadă mai mare de 14 zile.

De asemenea, este interzis comerţul cu embrioni umani sau cu gameţi umani, 'prin orice metode sau mijloace', pentru obţinerea unui 'folos patrimonial injust'.

Potrivit textului de lege, încălcarea acestor prevederi se pedepseşte cu închisoare de la 3 la 7 ani şi cu interzicerea unor drepturi.

Plenul Senatului a admis raportul de admitere, formulat de comisia pentru sănătate publică, care amendează proiectul în sensul că dacă infracţiunile amintite mai sus sunt săvârşite de un medic sau asistent medical, acesta, pe lângă pedeapsa cu închisoarea, va primi şi interdicţia de a-şi exercita profesia.
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Cluj: Mircia Giurgiu (PD-L) propune o lege împotriva clonării Deputatul democrat-liberal Mircia Giurgiu a anunţat, vineri, că va depune săptămâna viitoare un proiect de lege prin care să fie interzisă clonarea şi aplicaţiile biomedicinei care încalcă demnitatea umană.
Fertilizarea in vitro (FIV) la Centrul Medical Shemer din Israel FIV este tratamentul infertilitatii majore si care a facut fericite mai multe mii de cupluri fara copii, in timpul celor treizeci de ani de cand a fost aplicat de catre cercetatorii britanici Steptoe & Edwards.
Embrionii umani se dezvoltă 'in vitro' într-un timp record (studii) Cercetătorii au ajuns să dezvolte embrioni umani 'in vitro' într-un timp record, o descoperire majoră care ar putea îmbunătăţi şansele de fertilizare asistată şi ajuta la înţelegerea producerii avortului spontan precoce, potrivit unor studii efectuate de o echipă internaţională de cercetători, publicate...
Comisie Senat: Raport favorabil pentru interzicerea completă a fumatului în spaţii publice închise Iniţiativa legislativă care prevede interzicerea fumatului în spaţii publice închise, instituţii, restaurante şi baruri a primit, marţi, raport de admitere în unanimitate din partea Comisiei pentru sănătate a Senatului.
Comisie Senat: Raport favorabil propunerii ca MS să devină unitate de achiziţii centralizate pentru spitale Senatorii din Comisia pentru sănătate au întocmit, marţi, un raport de admitere a proiectului de lege privind aprobarea ordonanţei care vizează desemnarea Ministerului Sănătăţii (MS) ca unitate de achiziţii publice centralizate pentru unităţile sanitare cu paturi.
Senat: Fără diferenţe bărbaţi-femei pe piaţa asigurărilor; Popa: Bărbaţii să muncească dublu, femeile să stea acasă Companiile de asigurări vor fi obligate să elimine din serviciile oferite diferenţele de preţ sau beneficii în funcţie de sexul clienţilor, începând din 21 decembrie, potrivit unui proiect de lege care a primit, marţi, raport de admitere de la Comisia senatorială pentru egalitate de şanse.