Cele mai citite
 


Senat: Posturile vacante din sistemul sanitar ar putea fi deblocate
miercuri, 17 noiembrie 2010   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Plenul Senatului a aprobat, marţi, cu 58 de voturi 'pentru', 41 de voturi 'împotrivă' şi 4 abţineri, modificarea Legii sănătăţii în sensul deblocării posturilor vacante din sistemul sanitar.
Astfel, ocuparea prin examen sau concurs a posturilor vacante din sistemul sanitar se va face 'în funcţie de normativele de personal aflate în vigoare, pe categorii şi locuri de muncă şi nu face obiectul unor suspendări'.

Potrivit raportului Comisiei pentru sănătate publică din Senat, această modificare a Legii sănătăţii vizează reducerea deficitului de personal din sistemul sanitar şi a migraţiei cadrelor medicale prin deblocarea posturilor vacante, 'sistemul neputând funcţiona fără asigurarea personalului calificat'.

În expunerea de motive a propunerii legislative se precizează că blocarea ocupării prin concurs a posturilor vacante prin apariţia OUG 34/2009 şi a OUG 1/2010 a provocat un deficit de personal medico-sanitar.

'S-a ajuns chiar ca în unele situaţii un angajat din sistem să supleeze activitatea altor cinci angajaţi, cu consecinţe nefaste asupra calităţii actului medical. Este anormal să se încerce realizarea de economii prin blocarea angajărilor într-un sistem de importanţă naţională, care se confruntă oricum cu un deficit major de personal, dar şi cu o subfinanţare cronică', se arată în documentul citat.

Iniţiatorului propunerii legislative este deputatul PSD, Tudor Ciuhodaru.

Legea este ordinară, iar Senatul este prima Cameră sesizată în acest caz.
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Cluj: Sistemul sanitar clujean are un deficit de personal de 15-20 la sută Deficitul de personal medical în judeţul Cluj a ajuns la peste 1.400 de persoane, a anunţat, joi, într-o conferinţă de presă, preşedintele filialei clujene a Sanitas, Ştefan Roman.
Iaşi: Ciuhodaru vrea deblocarea posturilor vacante din Sănătate Deputatul Tudor Ciuhodaru vrea ca în această sesiune să fie votat un proiect legislativ ce vizează deblocarea posturilor vacante din sistemul sanitar în funcţie de normativele de personal aflate în vigoare.
Senat: Comisia pentru administraţie a avizat favorabil o propunere legislativă privind deblocarea posturilor în sănătate Senatorii din Comisia pentru administraţie publică au dat marţi aviz favorabil unei propuneri legislative privind deblocarea posturilor vacante "în funcţie de necesităţi" în sistemul sanitar.
Tudor Ciuhodaru (PC): Blocarea posturilor până în 2014 duce la o explozie a migraţiei personalului medical Doctorul Tudor Ciuhodaru consideră că blocarea posturilor din domeniul sanitar până în 2014 vizată de strategia guvernamentală fiscal-bugetară va duce la o explozie a migraţiei personalului medical şi a malpraxisului, traduse în colapsul sistemului medical în mai puţin de zece ani.
Comisia pentru administraţie din Senat a avizat favorabil o propunere legislativă privind deblocarea posturilor în sănătate Senatorii din Comisia pentru administraţie publică au dat marţi aviz favorabil unei propuneri legislative privind deblocarea posturilor vacante "în funcţie de necesităţi" în sistemul sanitar.
Senat: Comisia juridică - raport favorabil la OUG privind suplimentarea posturilor la Avocatul Poporului Comisia juridică din Senat a dat marţi raport favorabil ordonanţei de urgenţă referitoare la suplimentarea locurilor de muncă în instituţia Avocatul Poporului.