Cele mai citite
 


Vâlcea: Protocol de colaborare anti-drog
marţi, 16 noiembrie 2010   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Râmnicu Vâlcea, 16 nov /Agerpres/ - Un protocol de colaborare anti-drog a fost semnat, marţi, la sediul Prefecturii între mai multe instituţii ale statului - ISJ, IPJ, Primăria Râmnicu Vâlcea, Centrul Antidrog - a declarat, pentru AGERPRES, purtătorul de cuvânt al prefectului, Carmen Constantinesu.
'Întâlnirea a avut în vedere analiza condiţiilor de desfăşurare a activităţii Centrului de Prevenire, Evaluare şi Consiliere Antidrog Vâlcea (CPECA), modul în care instituţiile invitate se implică, alături de CPECA, în eficientizarea activităţii de prevenire a consumului de droguri şi, mai ales, problema funcţionării magazinelor 'de vise', care comercializează produse etnobotanice', a precizat Carmen Constantinescu.
Astfel, în urma discuţiilor şi a protocolului de colaborare încheiat s-a stabilit ca Primăria municipiului Râmnicu Vâlcea şi Instituţia Prefectului să se implice în asigurarea tipăririi unor broşuri pe teme antidrog, care vor fi distribuite diriginţilor, directorilor educativi din şcoli şi chiar preoţilor sociali din cadrul Arhiepiscopiei Râmnicului, materiale întocmite de CPECA Vâlcea în colaborare cu Inspectoratul Şcolar Judeţean.
Totodată, vor fi organizate cursuri de pregătire a medicilor şi psihologilor din şcoli şi spitale în recunoaşterea simptomatologiei şi a efectelor consumului de droguri şi în special a produselor etnobotanice.
Cursurile se vor desfăşura în judeţul Vâlcea, cu lectori din cadrul Agenţiei Naţionale de Prevenire şi Evaluare Antidrog şi de la Facultatea de Medicinî Bucureşti.
Se va realiza o campanie de iniţiere a jurnaliştilor în problema luptei împotriva consumului de droguri şi de recunoaştere a simptomatologiei şi a efectelor consumului de droguri - acţiunea va fi organizata de CPCEA Valcea.
După sărbătorile de iarnă va începe 'Caravana antidrog' , acţiune în cadrul căreia echipe de specialişti se vor deplasa pe zone, acoperind tot judeţul. Misiunea acestora va fi una de comunicare, pe tema luptei antidrog, cu actori sociali de la nivel local: cadre didactice, directori educativi, consilii ale elevilor, reprezentanţi ai reţelei de voluntari.
Carmen Constantinescu a mai subliniat faptul că Prefectul de Vâlcea, Petre Ungureanu, a declarat că va iniţia demersuri pentru înfiinţarea la Vâlcea a unei clinici sau măcar a unei secţii speciale pentru bolnavii dependenţi de droguri. AGERPRES
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Vâlcea: Protocol de colaborare anti-drog Râmnicu Vâlcea, 16 nov /Agerpres/ - Un protocol de colaborare anti-drog a fost semnat, marţi, la sediul Prefecturii între mai multe instituţii ale statului - ISJ, IPJ, Primăria Râmnicu Vâlcea, Centrul Antidrog - a declarat, pentru AGERPRES, purtătorul de cuvânt al prefectului, Carmen Constantinesu.
Vâlcea: Campanie anti-drog organizată la Râmnicu Vâlcea cu participarea a opt licee Centrul de Prevenire, Evaluare şi Consiliere Antidrog (CPECA) Vâlcea, în parteneriat cu Primăria Râmnicu Vâlcea, a demarat, marţi, o acţiune de conştientizare asupra riscului consumului substanţelor noi cu proprietăţi psihoactive - tip etnobotanice, cu participarea a opt unităţi liceale de pe raza m...
Giurgiu: Numărul consumatorilor de droguri şi etnobotanice din judeţ, în scădere Şeful Centrului de prevenire, evaluare şi consiliere antidrog Giurgiu spune că numărul consumatorilor de etnobotanice şi droguri din judeţ este în scădere şi consideră că acest lucru este rezultatul campaniilor de prevenire a consumului de droguri desfăşurate de instituţia pe care o conduce pe parcursul...
Covasna: Campanie de prevenire a consumului de droguri, la Sfântu Gheorghe Centrul de Prevenire, Evaluare şi Consiliere Antidrog (CPECA) Covasna a demarat marţi o campanie de conştientizare a tinerilor cu privire la pericolul consumului de droguri, care se va derula pe parcursul următoarelor două luni.
Centrul Regional de Prevenire, Evaluare şi Consiliere Antidrog: Braşovul, o zonă de risc mediu în privinţa consumului de droguri Braşovul rămâne o zonă de risc mediu, relevă raportul anual privind situaţia drogurilor, prezentat vineri de Centrul Regional de Prevenire, Evaluare şi Consiliere Antidrog, cu ocazia bilanţului pe anul 2014.
Suceava: Sute de elevi selectaţi pentru voluntariat în lupta împotriva etnobotanicelor Centrul de Prevenire, Evaluare şi Consiliere Antidrog Suceava a demarat, joi, la Colegiul Naţional 'Ştefan cel Mare' din Suceava, o nouă campanie în cadrul proiectului ,,Fii cool fără droguri', ca răspuns la amploarea fenomenului consumului de substanţe noi cu efecte psihoactive, disponibile în stare...