Cele mai citite
 


Europenii - cu cât mai bogaţi, cu atât au mai multe probleme psihice
marţi, 16 noiembrie 2010   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Londra, 16 nov/Agerpres/ - 'Sănătatea psihologică şi bunăstarea mentală' ale europenilor au avut de suferit pe măsură ce nivelul de prosperitate economică a crescut, potrivit unui studiu care va fi publicat luna viitoare în British Journal of Industrial Relations, transmite marţi EFE.
Raportul subliniază faptul că este necesar ca planurile guvernamentale să aibă ca scop 'bunăstarea generală' a cetăţenilor.

Downing Street va solicita la sfârşitul lunii Biroului Naţional de Statistică (BNS) să introducă întrebări noi în sondajul obişnuit realizat la nivelul gospodăriilor britanice, pentru a afla care este gradul de fericire al membrilor familiei.

Iniţiativa britanică, luată în considerare şi de alte ţări precum Franţa şi Canada, îşi va arăta primele rezultate primăvara viitoare, urmând să fie realizată trimestrial.

La puţin timp după ce a devenit liderul Partidului Conservator, primul ministru britanic, David Cameron, a declarat că a cunoaşte care este gradul de fericire al populaţiei reprezintă 'una dintre cele mai importante chestiuni politice ale vremii în care trăim'.

Iniţiativa britanică se bucură de sprijinul lui Andrew Oswald, profesor de ştiinţe comportamentale la Universitatea Warwick şi membru al comisiei franceze care analizează relaţia dintre fericire şi prosperitate.

În timp ce creşterea economică în Marea Britanie a fost de 40 la sută între 1993 şi 2007, numărul 'simptomelor nevrotice şi al tulburărilor psihiatrice comune' a crescut, arată studiul. Aceeaşi tendinţă se observă şi în alte ţări europene. AGERPRES
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Europenii - cu cât mai bogaţi, cu atât au mai multe probleme psihice Londra, 16 nov/Agerpres/ - 'Sănătatea psihologică şi bunăstarea mentală' ale europenilor au avut de suferit pe măsură ce nivelul de prosperitate economică a crescut, potrivit unui studiu care va fi publicat luna viitoare în British Journal of Industrial Relations, transmite marţi EFE.
Cum diferă în Europa atitudinea faţă de eutanasie Londra, 8 aprilie /Agerpres/ - Două ţări europene, Marea Britanie şi Belgia, au fost nevoite în ultima perioadă să reflecteze la aceeaşi chestiune etică: ce se întâmplă atunci când doctorii decid că un pacient nu are nicio şansă de a mai duce o viaţă suportabilă?
Terapia genetică dă rezultate în tratarea bolii Parkinson (studiu) Londra, 17 mar /Agerpres/ - Tratarea bolii Parkinson prin terapia genetică a dat rezultate pentru prima dată, în cadrul studiilor clinice, susţin cercetătorii americani, potrivit BBC.
Britanicii, printre occidentalii cei mai puţin sănătoşi (studiu) Britanicii se numără printre occidentalii cei mai puţin sănătoşi, în pofida a şase decenii de asistenţă medicală gratuită şi a amplelor campanii de sănătate publică, potrivit unui nou studiu, comandat de Fundaţia Bill & Melinda Gates şi apărut marţi online în publicaţia Lancet, preluată de AP.
SRED: Cel mai scump tratament stomatologic este în Marea Britanie Cel mai costisitor tratament stomatologic este în Marea Britanie, potrivit unui studiu transmis de către Societatea Română de Ergonomie Dentară (SRED), care compară costul mediu al unui asemenea tratament în nouă ţări europene.
OMS: România, între puţinele ţări din lume care dispun de un sistem adecvat de îngrijiri paliative Foarte puţini dintre bolnavii aflaţi la sfârşitul vieţii primesc îngrijiri paliative, relevă primul studiu global pe acest subiect, publicat marţi de Organizaţia Mondială a Sănătăţii (OMS). România este una din cele doar 20 de ţări din lume care au un sistem adecvat de îngrijiri paliative, se arată în...