Cele mai citite
 


Spania: pentru prima oară în lume, un chirurg va efectua un transplant simultan de picioare
marţi, 16 noiembrie 2010   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Madrid, 16 nov /Agerpres/ - Chirurgul spaniol Pedro Cavadas va efectua în Spania primul transplant simultan de picioare din lume, a anunţat marţi ministrul spaniol al sănătăţii, politicii sociale şi egalităţii, Leire Pajin, după cum relatează postul public de radio.
Totodată, comisia pentru transplant a emis şi raportul pentru efectuarea celui de-al patrulea transplant de faţă din Spania. Intervenţia va fi realizată la spitalul La Fe din Valencia. Precedentele trei operaţii de acelaşi gen au fost efectuate toate în acest an la Valencia, Sevilla şi, respectiv, Barcelona.

Potrivit ministrului Pajin, aprobarea acestor intervenţii de pionerat sunt 'exemple ale vitalităţii sistemului nostru de transplanturi, care ne permite incorporarea, cu o mare agilitate, a progreselor care apar în orice loc din lume'.

În Spania, situaţia donaţiilor şi transplanturilor a evoluat spectaculos, a mai apreciat dna Pajin, de vreme ce numărul donatorilor s-a triplat, iar unul din fiecare 20 de transplanturi de ficat din lume are loc în Spania. AGERPRES
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Spania: pentru prima oară în lume, un chirurg va efectua un transplant simultan de picioare Madrid, 16 nov /Agerpres/ - Chirurgul spaniol Pedro Cavadas va efectua în Spania primul transplant simultan de picioare din lume, a anunţat marţi ministrul spaniol al sănătăţii, politicii sociale şi egalităţii, Leire Pajin, după cum relatează postul public de radio.
Spania rămâne lider mondial la transplanturi, în pofida crizei Madrid, 4 dec /Agerpres/- Spania continuă să fie lider mondial în privinţa donării şi transplantului de organe, în pofida crizei economice prin care trece, notează marţi agenţia EFE, citându-l pe directorul Organizaţiei Naţionale pentru Transplanturi (ONT), Rafael Matesanz.
Spania: Procedeu novator de creare de organe cu ajutorul celulelor mamă Madrid, 2 nov/Agerpres/ - O echipă de cercetători spanioli a prezentat marţi la Madrid un procedeu de creare de organe, numite bioartificiale, cu ajutorul celulelor mamă de la un pacient. Acesta ar avea astfel riscuri mai mici să respingă organul după grefă. Cercetătorii au prezentat procedeul ca o premieră...
Mobilizare internaţională împotriva turismului vizând grefa de organe Turismul pentru grefa de organe, care-i împinge pe unii bolnavi din ţări bogate să plătească o avere pentru a obţine un transplant de rinichi sau de ficat într-o ţară săracă, face obiectul unei mobilizări internaţionale crescânde, în fruntea căreia se află Organizaţia Mondială a Sănătăţii (OMS) şi Uniunea...
Spania: Criza a redus cu 27 la sută numărul operaţiilor estetice Criza economică a redus cu 27 la sută numărul operaţiilor estetice din Spania, care se situează în prezent pe locul 15 din lume, cu 105.000 de operaţii de acest tip efectuate în 2009. Nouă din zece persoane care au apelat la intervenţii estetice sunt femei, informează vineri EFE.
Spania se află în fruntea ţărilor în care se realizează cele mai multe transplanturi Spania este ţara în care s-au înregistrat anul trecut un procent de 34,8 donaţii de organe la un milion de locuitori, un număr de 1.643 de donatori de organe şi 4.211 transplanturi, ceea ce situează ţara în fruntea clasamentului, potrivit datelor provizorii ale Registrului mondial al transplanturilor...