Cele mai citite
 


Hepatita B - o ameninţare globală
marţi, 26 mai 2009   ::   5 Comentarii :: :: Stiri, Viata Sexuala, Hepatita, Boli infectioase
 

Hepatita B este una dintre cele mai răspândite şi severe boli în lume, a declarat, marţi, prof. dr. Adrian Streinu Cercel, managerul Institutului de Boli Infecţioase "Matei Balş", într-o conferinţă de presă care a marcat Ziua Mondială a Hepatitei.

El a precizat că în anii '90, România a avut o incidenţă mare a acestei boli, ceea ce a dus la introducerea vaccinării şi, ca urmare, la reducerea numărului celor afectaţi. Specialistul a explicat răspândirea acestei boli, între altele, prin faptul că virusul nu dispare decât prin fierbere la peste 120 de grade, spre deosebire de HIV, care dispare prin fierbere la 65 de grade.

România este catalogată ca având o incidenţă medie cuprinsă între 2% -8%.

Dacă pacienţii nu sunt trataţii, boala progresează. Un procent de 40 - 50% scapă de virus, restul rămân cu inflamaţie cronică pe viaţă. ''Un procent de 0,1% dintre cei care rămân simptomatici fac cancer'', a precizat prof. dr. Streinu Cercel. El a adăugat că ''nu există tratament care vindecă, dar sunt medicamente pentru a trata''. Prof. dr. Mircea Diculescu, de la Clinica de Gastroenterologie şi Hepatologie a Institutului Clinic "Fundeni, a subliniat necesitatea tratării infecţiei cu virus B, dar şi controlul încărcăturii virale. El a spus că ''introducerea criteriilor pentru includerea în tratament este anacronică într-o lume în care discriminarea nu îşi găseşte locul''.

În opinia sa, este necesară o strategie întreagă pentru hepatita cronică cu virus B, care să includă un screening naţional la nivelul medicilor de familie, introducerea testărilor care să identifice o eventuală infecţie, dar şi o monitorizare a acesteia prin efectuare de viremii gratuite.

''Se impune o libertate a doctorilor care să decidă tratamentul, şi nu un tratament impus de ghiduri şi protocale, care ar trebui să fie doar orientative'', a spus prof. dr. Diculescu.

Reprezentanta Asociaţiei Bolnavilor cu Hepatită, Marilena Debu, a spus că în prezent numai jumătate dintre pacienţii diagnosticaţi au acces la tratament. Ea susţine că există prea multă birocraţie şi fonduri insuficiente şi consideră că ghidurile şi protocoalele limitează accesul la tratament. În opinia sa, medicii ar trebui să-şi trateze pacienţii în funcţie de particularităţile fiecăruia, adăugând că ar trebui instituit un registru naţional.

Hepatita este o inflamaţie a ficatului, de cele mai multe ori provocată de o infecţie virală. Virusurile hepatice B şi C sunt două dintre virusurile responsabile pentru aproximativ 1 milion de decese pe an în întreaga lume, potrivit Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii. În jur de 500 milioane de oameni de pe glob (aproximativ 1 din 12 oameni) sunt infectaţi în prezent cu hepatită cronică B sau C şi 1 din 3 oameni au fost expuşi la unul dintre virusuri sau la amândouă.

Hepatita B este cea mai frecventă infecţie virală şi afectează mai mulţi oameni decât orice altă formă de hepatită. Mai mult de 2 miliarde de oameni din lume prezintă dovezi că au fost infectaţi la un moment dat cu virusul hepatitei B.

Cei mai mulţi dintre pacienţi dezvoltă formele acute ale bolii şi se vindecă, dar 350 de milioane de persoane care devin infectate cronic trăiesc cu hepatita B toată viaţa. Netratată, hepatita B poate progresa către ciroză şi chiar cancer hepatic. Aproximativ 80% dintre toate cazurile de cancer hepatic primar pot fi atribuite hepatitei B. AGERPRES/(Cornelia Stanciu)

Notare
Comentarii
de elizza
domnilor chiar nu se poate trata aceasta ;hepatita;;?
e de jale cu stiinta si cu voi toti acei numiti ;;oameni de stiinta;;

de Lotus
Apreciez propunerile d-lui prof. dr. Diculescu in ceea ce priveste tratarea tuturor bolnavilor cu hepatita B, mai ales ca cei mai multi "am capatat-o" fara sa stim cum si ce ravagii poate face! Si mai spun ca de tratamentul cu interferon si ribavirina s au numarat multi bolnavi care "au stiut" unde sa apeleze si pe cine. Eu, pt.ca fiecare face referire intai la el, ceea ce nu este normal, m am ales cu o hepatita cu virus B si dupa recomandarea unui specialist, cu dosar complet am facut tratament cu lamivudina numai 10 luni fiindca d na de era pe atunci la Cas Craiova, mare Doamna, mi a refuzat reteta pe luna a 11 si a 12 a a tratamentului fiindca asa a vrut dumneaei. Dupa intreruperea tratamentului transaminazele mele au crescut vertiginos, starea mea de sanatate s a deteriorat si dupa efectuarea unei viremii, unde era specificat viremie inalta, dosarul meu s a tergiversat timp de 2 ani dupa (dupa care nu mai puteam beneficia de tratament gratuit cu interferon..) am facut o a doua viremie, care era mai mica, si analiza pt. antigen hep. D,(alti bani, alta distractie) care era obligatorie si intr-un final ma aflu ca la inceput. Singurul tratament care l am facut a fost cu imuran, pt. ca 9 luni mi au iesit transaminazele mari si acum de cateva luni singurul tratament facut este cu ursofalc! Ce parere au specialistii? Oricum, eu felicit, poate un cuvant prea putin pretentios pt. munca catorva domni doctori care pun suflet si mai ales pt. medicii din Bucuresti! Va multumesc domnilor doctori ca existati, fie ca o faceti pt. studiul si cunoasterea spre folosul dumneavoastra sau al celor bolnavi, va multumesc si sa ne traiti cat mai mult!

de Ionut
Oamenii buni ,am fost bolnav de hepatita cronica tip B 9 ani de zile din 2001 m-a chinuit boala asta enorm insa acum cateva luni am fost contactat si sfatuit de cineva sa iau echinaceea ,luasem si inainte insa ceaiuri ,dar am luat acum pulbere adika pilule de Hofigal 9 lei cutia .mi-au disparut toate simptomele dorm f mult acum cred ca corpul
se regenereaza si ficatul la fel.incercati si voi.nu mai da-ti banii pe alte prostii ,eu m-am vindecat din cronica si numai la echinaceea pulbere am avut rezultate vizibile ,restul apa de ploaie ,totul se bazeaza pe anticorpii corpului..si echinaceea asta face scrie si pe cutie .Sunt f f f bucuros acum parca sunt un om liber care a fost inchis mult timp.si inca ceva acum de cand am luat pulbere nu am tinut regim deloc ,fara alcool in rest fumez si mananc normal si in prezent.incercati si vedeti .Sa aveti noroc si voi ca si mine .Doar echinaceea atat am luat in rest apa de ploaie.si am incercat orice si fulga si toti tampitii care mi-au iesit in cale ,taiat sub limba ,totu rahat.Va doresc sanatate .

de Lotus
Draga Ionut,
Multumesc ca ne ai mai dat o indicatie pretioasa, dar nu ai spus cat timp faci tratament cu echinaceea, eu stiu de aceasta planta f. multe lucruri, mai luat din cand in cand pt. marirea imunitatii, mai ales primavara-toamna, luata inainte de aceste sezoane chiar daca racesti treci mai usor peste raceala sau gripa. Acum insa sunt interesata cat timp ai luat echinaceea. Eu am mai luat si Imunostim care contine echinaceea si gheara matei, aceasta din urma este imunostimulatoare.Astept raspunsul tau si apoi daca si la mine rezultatul este bun trebuie sa informam cati mai multi oameni suferinzi! Sa auzim de bine!

de Horysb
In legatura cu VHB eu am acest virus descoperit in urma cu 29 de ani in 1981, timp in care nu am facut niciodata o viremie, asta pana anul trecut in 2009 cand am avut a doua decadere puternica a functiei ficatului dupa asa zisa eruptie a hepatitei din 1986 cand am fost internat. Anul trecut mi s-a intocmit dosar pentru entecavir 0,5mg si deabia acum mi s-a aprobat (dupa 13 luni). Prima viremie din 2009 a fost de 1.600.000.000 copii, iar urmatoarea facuta dupa sase luni de tratament cu IMUHEPTIN a fost de 22.000 copii si acum dupa un an de tratament am refacut-o dar inca nu mi-a parvenit rezultatul. In paralel am luat si doua ture de cate trei luni de preparate din miere, produse apicole si plante preparate de catre cineva din Sibiu. Tin sa va spun ca restul analizelor au intrat in normal dupa primele trei luni de tratament si se mentin inca. Asa ca alegerea a fost deocamdata una buna cu IMUHEPTIN (fostul Hepatitoliz al dr.doc. Mircea Ciuhri). Cine doreste eu recomand cu toata increderea acest produs.

Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Ioan Sporea (Societatea de Gastroenterologie şi Hepatologie): România, ţara europeană cu cea mai mare prevalenţă de hepatită România este ţara cu cea mai mare prevalenţă de hepatită C - 3,2% şi 4,4,% - hepatită B, ceea ce înseamnă că unul din 13 români are unul din aceşti viruşi, a declarat vineri, într-o conferinţă de presă, preşedintele Societăţii Române de Gastroenterologie şi Hepatologie, prof. dr. Ioan Sporea.
Este nevoie de o strategie naţională pentru depistare şi tratament în hepatita B şi C, susţin specialiştii Specialiştii în gastroenterologie şi hepatologie susţin că este necesară realizarea unei strategii naţionale pentru depistarea şi tratamentul hepatitelor de tip B şi C.
Hepatita infecţioasă Hepatita este inflamaţia ficatului şi prezintă două forme : acută şi cronică. Cea mai frecventă cauză a hepatitei acute este virusul hepatitei A, iar în cazul celei cronice virusul hepatitei B şi C.
12.500 de persoane au fost testate pentru HIV, hepatită B şi C printr-un program derulat de Institutul 'Matei Balş' Un număr de 12.500 de persoane au fost testate gratuit pentru HIV, hepatită B şi hepatită C în cadrul unui program derulat de Institutul Naţional de Boli Infecţioase "Matei Balş", iar dintre acestea 7,6% au ieşit pozitiv la testul pentru hepatită B, 3,28% - la cel pentru hepatită C şi 0,4% pentru HIV...
Tulcea: Aproape 1% din populaţia Dobrogei, testată gratuit pentru HIV, hepatita B şi hepatita C Aproape 1% din populaţia din judeţele Constanţa şi Tulcea a beneficiat gratuit, în ultimii 9 ani, de teste gratuite pentru HIV, hepatita B şi hepatita C, potrivit fundaţiei Baylor Marea Neagră.
Hepatita - o problemă de sănătate publică Hepatitele reprezintă o problemă de sănătate publică şi este extrem de important ca toţi bolnavii să fie identificaţi, trataţi şi monitorizaţi - aceasta este una dintre concluziile reliefate la finalul Conferinţei Naţionale a Asociaţiilor Pacienţilor cu Afecţiuni Hepatice din România, desfăşurate la...