Cele mai citite
 


Doctorul Luigi Gratton a vorbit despre alimentaţia sănătoasă
marţi, 16 noiembrie 2010   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Bucureşti, 16 nov /Agerpres/ - Specialistul în nutriţie Luigi Gratton a susţinut, marţi, o conferinţă în care a vorbit despre problemele esenţiale cu care se confruntă populaţia în domeniul alimentaţiei, precum şi despre posibilele soluţii pentru a avea o alimentaţie echilibrată.
În calitate de specialist în nutriţie şi membru al 'Programului de analiză a obezităţii ca factor de risc', derulat de Centrul pentru Nutriţie Umană din cadrul Universităţii din Los Angeles, dr. Luigi Gratton a folosit ca punct de plecare al conferinţei analiza unui dublu studiu de caz: o persoană care savurează orice mâncare şi o persoană care este ocupată să mănânce.
El a evidenţiat faptul că cele două tipuri de persoane au ca punct comun problemele de alimentaţie provocate de un consum dezechilibrat de calorii şi substanţe nutritive.
'Organismul nostru are nevoie de câteva elemente esenţiale pentru a putea funcţiona la parametrii normali. Are nevoie de proteine pentru masa musculară, carbohidraţi pentru energie şi grăsimi nesaturate pentru o inimă sănătoasă, vitamine şi minerale pentru creştere, acizi graşi Omega 3 pentru buna funcţionare a inimii, a creierului, ochilor, pielii, articulaţiilor, părului şi sistemului imunitar, fibre pentru o digestie bună, apă pentru hidratare şi sport pentru o inimă sănătoasă', a susţinut Luigi Gratton.
În cadrul conferinţei, specialistul în nutriţie a anunţat şi lansarea a două noi produse: batonul proteic Formula 1 Express Bar cu aromă de fructe roşii şi iaurtul şi tabletele de Calciu Xtra Cal.
El a sfătuit oamenii să aleagă gustări sănătoase, băuturi cu puţine calorii şi puţine zaharuri, să aleagă proteine sărace în grăsimi şi calorii.
În opinia sa, soia reprezintă cea mai bună sursă de proteine vegetale care nu conţin grăsimi sau colesterol, iar zerul este o proteină completă care conţine toţi aminoacizii esenţiali.
Totodată, calciul este un mineral esenţial pentru sistemul osos şi, de asemenea, vitamina D care ajută la asimilarea acestuia.
Dr. Luigi Gratton este şi vicepreşedinte pentru probleme medicale şi educaţie în cadrul Herbalife. AGERPRES
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Doctorul Luigi Gratton a vorbit despre alimentaţia sănătoasă Bucureşti, 16 nov /Agerpres/ - Specialistul în nutriţie Luigi Gratton a susţinut, marţi, o conferinţă în care a vorbit despre problemele esenţiale cu care se confruntă populaţia în domeniul alimentaţiei, precum şi despre posibilele soluţii pentru a avea o alimentaţie echilibrată.
Alimentaţia sănătoasă – Împărţirea raţiei calorice pe principii alimentare Pe lângă stabilirea necesarului caloric, se impune asigurarea acestuia din anumite principii alimentare, într-o anumită proporţie. Dacă se respectă raportul optim dintre diferitele grupe alimentare, necesarul caloric al organismului va fi asigurat de proteine (12-15%), lipide (28-30%) şi glucide (55-60%)...
Alimentatia si osteoporoza Sistemul osos are nevoie de o dieta echilibrata, care sa contina atat macronutrienti (energie, proteine, grasimi si zaharuri),cat si micronutrienti (vitamine, minerale), necesari pentru dezvoltarea normala si refacere.
Bolile de inima încep din copilarie Odata cu venirea verii, parintii se grabesc sa asigure copiilor o vacanta sigura, sanatoasa si fericita. Vor fi unsi cu creme de protectie solara, echipati cu fluturasi de inot si casti de protectie. Dar daca pericolul cel mai mare nu vine de la piscina, ci din farfuriile lor? Daca boala de...
Sa ne imbunatatim aspectul tenului cu ajutorul alimentatiei Cu totii stim cat de greu este sa ne pastram stralucirea sanatoasa pe care tenul nostru o avea in tinerete. Este aproape la fel de greu ca si pastrarea siluetei fara o alimentatie sanatoasa.
Alimentatia in diabetul zaharat de tip 1 (insulino-dependent) Diabetul zaharat este boala care se manifesta prin hiperglicemie, adica prin cresterea concentratiei de zahar din sange peste limita normala. Diabetul zaharat de tip 1 (insulinodependent) se caracterizeaza prin incapacitatea bolnavului de a supravietui fara injectarea unei doze zilnice de insulina...