Cele mai citite
 


Criză de medicamente împotriva tuberculozei, la Craiova
marţi, 26 mai 2009   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 

Craiova, 26 mai /Agerpres/ - La Spitalul de Boli Infecţioase "Victor Babeş" din Craiova criza medicamentelor antituberculoză se prelungeşte de aproape o lună, motiv pentru care bolnavii au început să intre în panică, pentru că lipsa acestora le pune unora în pericol chiar viaţa, transmite corespondentul AGERPRES.

Noul director al Spitalului "Victor Babeş", dr.Constantin Ecobici, a declarat marţi, pentru Agerpres, că speră ca în câteva zile să poată pune capăt acestei crize prelungite, pentru că s-a făcut licitaţia pentru medicamentele în cauză.

"Am făcut licitaţia pentru medicamente şi în zilele următoare vom semna contractul. Eu sunt numit nou în funcţia de director şi am găsit această situaţie când am venit. Sperăm să reuşim să punem capăt crizei, pentru că până acum am tot încercat să luăm medicamente de pe la dispensare”, a spus Ecobici.

Bolnavii spun însă că suportă cu greu această situaţie, pentru că tratamentul nu trebuie întrerupt, pentru a fi eficient. „Fac tratament de aproape o lună, dar dacă întrerup medicaţia, tot ce am făcut până acum s-a anulat şi trebuie să o iau de la capăt. Ca să nu mai vorbesc că mă simt şi foarte rău”, a spus unul dintre pacienţi. AGERPRES/(Maria Mitrică)

Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Arad: Bolnavii de cancer din judeţ nu au suferit din cauza crizei citostaticelor Spre deosebire de alte judeţe Aradul nu a avut probleme din cauza aşa-zisei crize a citostaticelor care s-a semnalat în alte zone ale ţării.
Subfinanţarea cronică şi lipsa personalului, principalele probleme din sănătate Subfinanţarea cronică şi lipsa personalului sunt principalele probleme cu care se confruntă sistemul de sănătate, au arătat miercuri participanţii la panelul dedicat finanţării sistemului de sănătate din cadrul Forum Invest.
Spitalele din Franţa sunt pline de tuberculoşi din Europa de Est /Le Figaro/ În ianuarie 2012, la secţia de urgenţă a spitalului Pitié-Salpetriere din Paris a fost adus un cecen căruia i s-a depistat cea mai gravă formă de tuberculoză, rezistentă la numeroase medicamente /XDR-TB/, care nu poate fi tratată cu remediile cunoscute. Ulterior s-a dovedit că acesta era doar debutul...
Investiţii de cca 90 milioane euro, în ultimii trei ani, în centre oncologice private În România, ţara în care bolnavii de cancer cheltuie anual circa 40 de milioane de euro pentru tratamentul în străinătate, alternativa privată locală a demarat puternic, se arată într-un articol din publicaţia Capital.
Timiş: Noi operaţii amânate din lipsă de materiale la Clinica de Chirurgie Vasculară a Spitalului Judeţean Şeful Secţiei de Chirurgie Vasculară a Spitalului Judeţean Timişoara, prof. dr. Mihai Ionac, şi managerul general al unităţii, prof. Marius Craina, se contrazic în ceea ce priveşte criza de materiale necesare efectuării operaţiilor de salvare de la amputaţii a membrelor sau salvarea vieţii unor pacienţi...
Bolnavii cronici înregistrează sincope în asigurarea tratamentului Bucureşti, 15 dec /Agerpres/ - Un număr de 1.000 de pacienţi cu HIV/SIDA, peste 200 de persoane cu afecţiuni oncologice şi aproximativ 300 de pacienţi cu hepatită B şi C au întrerupt tratamentul pentru că nu au găsit medicaţia, au anunţat miercuri, în conferinţă de presă, reprezentanţii Coaliţiei Or...