Cele mai citite
 


Bilanţul epidemiei de holeră în Haiti depăşeşte 900 de morţi
marţi, 16 noiembrie 2010   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Ultimul bilanţ al epidemiei de holeră declanşate în Haiti în urmă cu trei săptămâni indică 917 morţi, ea manifestându-se deocamdată în şase din cele zece departamente, informează Reuters.
Bilanţul - datând din 12 noiembrie - mai arată că alte peste 14.600 de persoane sunt spitalizate, cel mai afectat fiind departamentul Artibonite, în centrul ţării, cu 600 de decese. Celelalte departamente afectate sunt Centrul, Nordul, Nord-Vestul, Sudul şi Vestul, în ultimul aflându-se şi capitala Port-au-Prince.
În capitală, care a suferit distrugeri importante în urma seismului din 12 ianuarie, au fost contabilizate 27 de decese.
Circa 200.000 de haitieni riscă să contracteze holera, care începe să se răspândească printre cele 10 milioane de locuitori ai ţării, au declarat reprezentanţi ai ONU, reclamând un ajutor de 163,9 milioane de dolari pentru Haiti în următoarele 12 luni pentru combaterea epidemiei.
Aceasta a fost agravată de inundaţiile provocate de trecerea recentului uragan Tomas, care se adaugă urmărilor devastatorului cutremur din 12 ianuarie, soldat cu peste 250.000 de morţi şi 1,5 milion de persoane rămase fără adăpost. Condiţiile de viaţă mizerabile ale haitienilor îi fac foarte vulnerabili acestei maladii care se propagă în special prin apa murdară. Întreaga populaţie este ameninţată, nimeni nefiind imunizat împotriva holerei. Haiti prezintă toţi factorii de risc clasici în ceea ce priveşte această maladie: tabere suprapopulate regrupând persoane deplasate de seism, raritatea apei potabile, eliminare insuficientă a deşeurilor şi contaminarea alimentelor în timpul sau după prepararea lor.
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Holeră în Haiti: 724 de morţi, potrivit unui nou bilanţ Epidemia de holeră din Haiti a provocat moartea a 724 de persoane, dintre care patru la Port-au-Prince, în timp 11.000 de bolnavi au fost spitalizaţi, a anunţat joi Ministerul haitian al Sănătăţii, potrivit unui nou bilanţ, informează AFP.
Holeră în Haiti: 1.523 de morţi, potrivit unui nou bilanţ Epidemia de holeră care a lovit Haiti de la mijlocul lunii octombrie a făcut 1.523 morţi, potrivit unor cifre publicate joi de Ministerul Sănătăţii, informează AFP.
Haiti: 76 de noi morţi în epidemia de holeră (Ministerul Sănătăţii) Port-au-Prince, 17 nov /Agerpres/ - Epidemia de holeră din Haiti s-a soldat cu 1.100 de morţi în total, conform unui nou bilanţ comunicat miercuri de Ministerul Sănătăţii, cu 76 mai mulţi decât la raportarea difuzată anterior, relatează AFP.
Holeră: 253 de morţi în Haiti, 3.115 spitalizaţi Port-au-Prince, 24 oct /Agerpres/ - Epidemia de holeră în Haiti a făcut 253 de morţi, dintre care doi într-un sat din apropiere de Port-au-Prince, şi 3.115 persoane sunt spitalizate, potrivit ultimului bilanţ oficial anunţat duminică.
Haiti: 76 de noi morţi în epidemia de holeră (Ministerul Sănătăţii) Port-au-Prince, 17 nov /Agerpres/ - Epidemia de holeră din Haiti s-a soldat cu 1.100 de morţi în total, conform unui nou bilanţ comunicat miercuri de Ministerul Sănătăţii, cu 76 mai mulţi decât la raportarea difuzată anterior, relatează AFP.
Epidemie de holeră în Haiti: 105 de decese de sâmbătă, 442 în total Epidemia de holeră din Haiti s-a soldat cu 105 noi decese de sâmbătă, bilanţul morţilor fiind acum de 442 de morţi, au anunţat miercuri autorităţile haitiene, care au precizat că există şi 1.978 de noi spitalizări, ceea ce ridică numărul lor total la 6.742, relatează AFP.