Cele mai citite
 


Femeile cu muncă stresantă prezintă cu 40% mai multe riscuri de boli cardiovasculare
marţi, 16 noiembrie 2010   ::   1 Comentarii :: :: Stiri, Afectiunile inimii
 

Femeile care depun o muncă stresantă prezintă cu 40% mai multe riscuri de a suferi un atac de cord, cerebral sau de a fi operate pentru a se deschide o arteră obstrucţionată în comparaţie cu femeile a căror activitate este mai satisfăcătoare, potrivit unui studiu publicat duminică, informează AFP.

Studiul arată că activităţile foarte stresante şi puţin satisfăcătoare cresc cu aproximativ 88% riscul unui atac cardiac şi cu 43% riscul de bypass coronarian sau de alte proceduri vizând deschiderea unei artere.

De altfel, nesiguranţa locului de muncă este legată de o creştere a factorilor de risc cardiovascular precum hipertensiunea arterială, un nivel ridicat al colesterolului sau un exces de greutate, subliniază autorii acestui studiu prezentat la conferinţa anuală a American Heart Association, în weekend, la Chicago (Illinois).

Aceşti cercetători au analizat stresul muncii depuse de 17.415 femei cu o stare de sănătate bună, timp de peste zece ani.

Un loc de muncă stresant din punct de vedere psihologic este definit, potrivit autorilor, ca fiind foarte exigent, cu puţină autoritate sau deloc şi care nu oferă posibilitatea de a-ţi folosi creativitatea sau talentul.

'Studiul nostru arată existenţa în acelaşi timp a unor efecte cardiovasculare clinice imediate şi pe termen lung ale acestor locuri de muncă stresante' pentru aceste femei, subliniază dr. Michelle Albert, de la Brigham and Women's Hospital din Boston (Massachusetts), principalul autor al acestui studiu finanţat de National Institutes of Health (NIH).

'Femeile care exercită o muncă foarte exigentă şi în care ele au un control redus... prezintă cel mai mare risc de a dezvolta o maladie cardiovasculară pe termen lung', notează Natalie Slopen, cercetător la Centrul de dezvoltare a copilului al Universităţii Harvard (Massachusetts), unul dintre principalii coautori ai studiului.

Totuşi, studiul nu pune în evidenţă vreo legătură directă între teama de a-şi pierde locul de muncă şi un risc sporit de criză cardiacă, de atac cerebral sau de deces.

Notare
Comentarii
de vera
Am lucrat intr-un asemenea mediu vreme de 5 ani .
Am indurat umilinte de neimaginat,numai din teama de a nu-mi pierde locul de munca.Intr-un final mi-am dat demisia.La efectuarea analizelor ,pentru o noua angajare ,m-au gasit ,la medicina muncii,cu tensiune mare ,fibrilatie. De atunci am mereu necazuri .
La cea mai mica suparare sau emotie,simt cum se modifica bataile inimii si ma doare in piept.Mi se pune un nod in gat si ma doare pana sub omoplatul stang.
Mi s-a prescris SOTALOL pe care nu l-am suportat.

Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Programul prelungit de muncă sporeşte riscul de boli cardiovasculare Cei care muncesc peste 11 ore pe zi, în locul programului obişnuit de la 9 la 5, prezintă un risc crescut de a se îmbolnăvi de inimă, avertizează experţi britanici citaţi marţi de BBC.
Cum putem evita un atac de cord sau un accident vascular cerebral? Organizatia Mondiala a Sanatatii estimeaza ca mai mult de 17.3 milioane de oameni de pe glob au murit în anul 2008 de boli cardiovasculare, cum ar fi atacul de cord sau accidentul vascular cerebral. Contrar credintei populare, patru din cinci dintre aceste decese au avut loc în ţările mici şi cu...
Exerciţiile fizice în exces după un atac de cord cresc riscul de deces (studiu) Exerciţiile fizice în exces după un atac de cord cresc riscul de deces, relevă un studiu american publicat marţi în revista Mayo Clinica Proceedings. Autorii subliniază că cercetarea a fost realizată în rândul supravieţuitorilor unui atac de cord şi rezultatele nu se pot aplica la populaţia generală...
Consumul de zmeură duce la scăderea riscului de boli cardiovasculare (studiu) Consumul de zmeură duce la scăderea riscului de boli cardiovasculare. Potrivit unor cercetători sud-coreeni, un extract de zmeură neagră ar putea reduce simptomele sindromului metabolic (care reuneşte cel puţin trei condiţii dintre obezitatea abdominală, hipertensiunea arterială, ateroscleroza, rezistenţa...
Usturoiul asigură o protecţie eficientă a arterelor (studiu) Efectele pozitive ale consumului de usturoi asupra bolilor cardiovasculare au făcut obiectul unui mare număr de studii, însă cel realizat de cercetători de la Universitatea California, pe lângă că le confirmă, adaugă noi elemente, scrie marţi passionsante.be.
Spitalizarea pentru pneumonie creşte riscul cardiovascular Internarea în spital cu pneumonie creşte mai târziu foarte mult riscul de atac de cord şi accident vascular cerebral, relevă o cercetare canadiană publicată marţi în Journal of American Medical Association (JAMA), informează AFP.