Cele mai citite
 


Constanţa: Zeci de copii de la o grădiniţă din Hârşova, la spital cu toxiinfecţie alimentară
marţi, 16 noiembrie 2010   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Un număr de 28 de copii de la o grădiniţă din Hârşova au ajuns la spital cu simptome de toxiinfecţie alimentară, la sfârşitul săptămânii trecute, iar 24 sunt internaţi, după ce au consumat din mâncarea servită la unitatea de învăţământ.
Directorul Direcţiei de Sănătate Publică (DSP) Constanţa, Constantin Dina, a declarat, luni, pentru AGERPRES, că preşcolarii au vârsta cuprinsă între 4 şi 6 ani şi, în prezent, se simt bine din punct de vedere medical, fiind sub tratament de specialitate. Un număr de 22 de copii sunt internaţi la Spitalul Hârşova, doi la Spitalul de Boli Infecţioase Constanţa, unul dintre aceştia fiind diagnosticat cu gastroduodenită.

'Copiii au ajuns la spital cu vărsături, scaune diareice, febră', a menţionat reprezentantul DSP.
Potrivit acestuia, ei s-au simţit rău acasă şi au fost duşi la medic, sâmbătă, de către părinţi.
Luni dimineaţă, conducerea DSP Constanţa a trimis la Grădiniţa Tic Pitic de la Hârşova o echipă de control pentru a preleva probe de mâncare, de apă, de la bucătăria unităţii de învăţământ, precum şi probe biologice de la angajaţi, urmând a se stabili dacă este vorba de un focar de toxiinfecţie alimentară.
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Constanţa: Turişti suspectaţi că au toxiinfecţie alimentară, la un hotel din staţiunea Mamaia Reprezentanţii Direcţiei de Sănătate Publică (DSP) Constanţa au demarat, miercuri, o anchetă epidemiologică la un hotel din staţiunea Mamaia, după ce mai mulţi turişti care au mâncat în cadrul unităţii respective au început să prezinte simptome specifice toxiinfecţiei alimentare.
Constanţa: Anchetă în cazul unui posibil focar de toxiinfecţie alimentară la un hotel din Eforie Direcţia de Sănătate Publică (DSP) Constanţa a demarat o anchetă, după ce, miercuri, cinci turişti, printre care trei copii, cazaţi la un hotel din staţiunea Eforie Nord, au ajuns la Spitalul de Boli Infecţioase Constanţa, cu simptome specifice unei toxiinfecţii alimentare.
Constanţa: Un nou focar de toxiinfecţie alimentară depistat de DSPJ Direcţia de Sănătate Publică a Judeţului (DSPJ) Constanţa a informat vineri, într-un comunicat de presă că a fost determinat un nou focar de toxiinfecţie alimentară, soldat cu îmbolnăvirea a nouă copii, la Complexul turistic "La Peşte", din Oraşul Năvodari.
DSP Constanţa a făcut triajul epidemiologic pentru toţi copiii de la şcoala din Piatra Inspectorii Direcţiei de Sănătate Publică (DSP) Constanţa au făcut triajul epidemiologic pentru toţi cei 72 de elevi de la o şcoală din comuna Piatra şi nu au fost depistate semne de boală acută, după ce, vineri, zece dintre aceştia au prezentat simptome de toxiinfecţie alimentară, după ce au consumat...
Constanţa: Doi din 29 de copii suspectaţi de toxiinfecţie alimentară în tabără la Neptun au rămas spitalizaţi Doi copii au rămas luni internaţi la Spitalul de Boli Infecţioase Constanţa, din totalul de 29 de elevi transportaţi cu ambulanţele din tabără de la Neptun la spital, după ce au acuzat simptome de toxiinfecţie alimentară.
Alba: Deficienţe igienico-sanitare la grădiniţa din Sebeş unde 14 copii au suferit o toxiinfecţie alimentară O serie de deficienţe au fost constatate la controlul igienico-sanitar de către inspectorii Direcţiei de Sănătate Publică (DSP) Alba la grădiniţa din municipiul Sebeş de unde provin cei 14 copii şi doi angajaţi internaţi, de joi, cu simptomatologie specifică toxiinfecţiei alimentare.