Cele mai citite
 


Companiile de tehnologii medicale şi sănătate pot intra pe piaţa japoneză cu ajutorul programului EU Gateway
marţi, 16 noiembrie 2010   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Companiile specializate în tehnologii medicale şi de sănătate, care vor să se lanseze pe piaţa din Japonia, pot aplica, până pe 17 decembrie 2010, la Programul EU Gateway, se arată într-un comunicat al firmei de consultanţă Deloitte.
Misiunea economică este programată în perioada 23 mai - 27 mai 2011, marcând astfel cel de-al treilea ciclu de misiuni.
'În contextul economic actual, firmele româneşti din domeniul tehnologiilor din sistemul medical şi de sănătate pot beneficia, prin intermediul programului EU Gateway, de tendinţa la nivel global de creştere a cererii pentru produsele de profil, accesând pieţele din Asia', a spus Valentin Onciu, consultant în cadrul Deloitte Consultanţă, coordonatorul acestei etape din program.

Programul EU Gateway a fost iniţiat de Comisia Europeană şi are ca scop susţinerea companiilor din Uniunea Europeană în procesul de intrare pe anumite sectoare de înaltă tehnologie şi design. Birourile Deloitte din Uniunea Europeană, Japonia şi Coreea de Sud oferă suport şi coaching pentru companii, din stadiul de aplicare şi până la sfârşitul misiunii economice. Programul a fost structurat pe şase cicluri cu misiuni economice de-a lungul a şase ani, până în 2014.

Procesul de aplicare constă în două etape. Pentru început, companiile completează un formular exprimându-şi interesul faţă de proiect, urmând ca analiştii Deloitte să determine gradul de eligibilitate al companiei. Dacă firmele corespund cerinţelor, trec la a doua fază, completând un formular de aplicare. Întregul proces se desfăşoară online şi nu presupune niciun efort financiar din partea aplicantului.

Companiile interesate primesc asistenţă din partea Deloitte de-a lungul întregului proces de aplicare, precum şi pe tot parcursul etapelor ulterioare acceptării în acest program.
Companiile eligibile trebuie să aibă sediul în Uniunea Europeană şi să aibă o activitate pe piaţă de cel puţin cinci ani. Alte criterii de selecţie sunt acţionariatul european majoritar sau de 100%, precum şi o cifră de afaceri şi un număr de angajaţi suficient de mare astfel încât să garanteze intrarea pe pieţele din Japonia sau Coreea. Companiile trebuie să facă dovada unui portofoliu de cooperare cu companii la nivel internaţional şi să aibă o strategie de afaceri solidă pentru penetrarea celor două pieţe asiatice.
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Sprijin pentru lansarea companiilor româneşti pe piaţa japoneză şi sud coreeană Companiile din sectoarele tehnologiilor de construcţii şi tehnologiilor medicale, care vor să se lanseze pe pieţele din Japonia, prin programul EU Gateway iniţiat de Comisia Europeană, pot depune aplicaţiile până la data de 22 aprilie 2011, potrivit firmei de consultanţă Deloitte.
Marile companii din UE sporesc investiţiile în inovare, dar sunt în urma concurenţilor la nivel mondial Investiţiile în cercetare şi dezvoltare ale celor mai importante companii din UE au înregistrat o redresare puternică în 2010, cu o creştere de 6,1%, după o scădere de 2,6% în 2009, dar sunt totuşi în urma principalilor concurenţi din SUA şi unele ţări asiatice, relevă tabloul de bord pentru 2011 al...
Dioxină: Coreea de Sud a suspendat importurile de carne de porc din Germania Bruxelles, 8 ian /Agerpres/ - Coreea de Sud a informat Uniunea Europeană că-şi suspendă importurile de carne de porc din Germania în urma scandalului privind contaminarea cu dioxină, măsură pe care Comisia Europeană o consideră disproporţionată, a declarat sâmbătă pentru AFP un purtător de cuvânt de...
Comisia Europeană prezintă criterii ştiinţifice pentru identificarea perturbatorilor endocrini în domeniul pesticidelor şi al produselor biocide Comisia Europeană a prezentat miercuri o serie de criterii ştiinţifice pentru identificarea perturbatorilor endocrini în domeniul pesticidelor şi al produselor biocide. Potrivit criteriilor stabilite de Bruxelles, care se bazează pe definiţia dată de Organizaţia Mondială a Sănătăţii (OMS) perturbatorilor...
Alexandru Cristian Ştrenc (OSIM):Invenţiile româneşti au premii internaţionale, deşi cercetarea este cronic subfinanţată (interviu) Invenţiile româneşti au primit recunoaştere pe plan internaţional, dar România nu poate concura cu marile puteri tehnologice pentru că îi lipseşte baza, iar cercetarea ştiinţifică şi cea tehnologică sunt în suferinţă, printre altele, fiind cronic subfinanţate.
Lentilele care fac ochii să semene cu cei ai personajelor din desene animate sunt periculoase În Japonia, Singapore şi Coreea de Sud s-a lansat moda lentilelor care fac ochii să semene cu cei ai personajelor din desene animate. Statele Unite le-au urmat exemplul, relatează joi 7sur7.be.