Cele mai citite
 


Românii pot lua medicamente compensate de la orice farmacie
joi, 2 octombrie 2008   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 

Românii care beneficiază de medicamente compensate îşi vor putea lua reţetele la orice oră şi de la orice farmacie. Asta pentru că Guvernul a decis eliminarea plafoanelor din farmacii pentru eliberarea medicamentelor compensate. Măsura se aplică începând chiar de miercuri, a anunţat ministrul Sănătăţii, Eugen Nicolăescu.

Sursa: Realitatea TV

Eliminarea plafoanelor pentru medicamentele compensate este o măsură luată pentru cetăţeni "şi nu pentru grupuri de interese, nu pentru cârcotaşi", a precizat Nicolăescu. "Ce trebuie să facă Guvernul? Să-şi ia concediu dacă este an electoral?", s-a întrebat retoric ministrul Sănătăţii.

Desfiinţarea plafoanelor înseamnă că, indiferent când un cetăţean primeşte o reţetă în regim de compensare, el se poate adresa farmaciei "în orice zi, la orice oră'', a explicat Eugen Nicolăescu. 

Farmaciştii susţin că nu se vor găsi suficienţi bani pentru a acoperi toate reţetele şi le cer medicilor să aibă restricţii.

''Eu înţeleg că este campanie electorală, trebuie să luăm nişte măsuri, dar în limita bunului simţ. În condiţiile în care nu mai există plafon şi se vor elibera medicamente, nu se poate întâmpla decât un lucru: farmaciile nu-şi vor primi banii, pentru că nu există nicăieri sumă nelimitată'', precizează vicepreşedintele Colegiului Farmaciştilor, Clara Popescu.

Bolnavii se bucură, chiar dacă se tem să nu fie doar o promisiune electorală.

Citeste mai mult pe Realitatea TV 

Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Vlad Voiculescu: Ieftinim majoritatea medicamentelor, în trepte, pentru a evita o criză Ministrul Sănătăţii, Vlad Voiculescu, a anunţat miercuri, într-o conferinţă de presă, că vor fi ieftinite majoritatea medicamentelor emise pe bază de reţetă, în trepte, cel mai probabil începând din primul trimestru al anului viitor.
Bănicioiu: Farmaciile vor fi verificate dacă respectă legislaţia privind eliberarea de medicamente compensate Ministerul Sănătăţii va demara din această săptămână un amplu control la farmacii pentru a verifica în ce măsură acestea respectă legislaţia şi protocoalele în vigoare privind eliberarea de medicamente compensate, a declarat ministrul de resort, Nicolae Bănicioiu, marţi, într-o conferinţă de presă la...
Ministrul Sănătăţii a aprobat un ordin privind actualizarea periodică a listei de medicamente compensate şi gratuite Ministrul Sănătăţii, Nicolae Bănicioiu, a aprobat miercuri un ordin privind criteriile de evaluare a tehnologiilor medicale privind includerea, extinderea indicaţiilor, neincluderea sau excluderea medicamentelor în şi din lista de medicamente compensate şi gratuite.
Ministrul Sănătăţii a discutat despre noua listă de medicamente compensate cu reprezentanţii industriei farmaceutice Ministrul Sănătăţii, Eugen Nicolăescu, a discutat sâmbătă cu reprezentanţii industriei farmaceutice despre noua listă de medicamente compensate, taxa clawback, preţurile de decontare şi referinţă la medicamente, marjele de distribuţie la farmacii şi distribuitori şi exporturile paralele, se arată într-un...
Bănicioiu: Am cerut să se finalizeze actualizarea listei de medicamente compensate şi gratuite Ministrul Sănătăţii, Nicolae Bănicioiu, a cerut marţi echipei Unităţii de Evaluare a Tehnologiilor Medicale să finalizeze până la finalul anului cea de-a treia actualizare a listei cu medicamente compensate şi gratuite, care va aduce şi prima delistare a medicamentelor vechi care existau pe listă.
Mai mulţi pensionari vor beneficia de medicamente compensate cu 90% Bucureşti, 10 iunie /Agerpres/ - Peste 550.000 de persoane aflate la vârsta pensiei se vor adăuga pensionarilor care beneficiază de medicamente compensate cu 90%, astfel încât numărul acestora va ajunge la 3,5 milioane.