Cele mai citite
 


Medicii nu ştiu cauza epidemiei de gastroenterocolită
marţi, 26 mai 2009   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 

Sibiu, 26 mai /Agerpres/ - Pentru prima dată în ultimele două decenii, o epidemie de gastroenterocolită a afectat 114 sibieni din oraşul Cisnădie, cu vârsta cuprinsă între opt luni şi 76 de ani, majoritatea acestora fiind internaţi la spitalul din localitate, a precizat marţi, pentru AGERPRES, şeful Direcţiei de Sănătate Publică, Ioan Maniţiu.

Potrivit acestuia, epidemia a fost declanşată din cauze necunoscute în acest moment.

"Deocamdată, din probele de apă pe care le-am analizat, nu reiese că aceşti oameni s-au îmbolnăvit din cauza apei. Se poate ca sursa să fie un enterovirus", a declarat Ioan Maniţiu.
Acesta a spus că majoritatea bolnavilor au vârsta cuprinsă între 34 şi 45 de ani. Unii dintre bolnavi au fost transferaţi la spitalele din municipiul Sibiu. La Spitalul Clinic Judeţean din Sibiu au ajuns, în ultimele două săptămâni, cinci adulţi cu diagnosticul de gastroenterocolită, conform purtătoarei de cuvânt a spitalului, Raluca Turcu.
Epidemiologii sibieni au luat legătura cu primarul oraşului Cisnădie şi cu prefectul judeţului, cărora le-au comunicat posibilitatea ca în localitate valul de îmbolnăviri să fi fost cazat de un virus care se transmite atât pe cale respiratorie, cât şi digestivă.
Locuitorii din Cisnădie au fost sfătuiţi să consume doar apă plată şi să evite contactul cu persoanele răcite.

Cauza epidemiei de la Cisnădie se va lămuri abia peste o săptămână, când vor ajunge la Sibiu rezultatele analizelor care se fac în prezent la Institutul Cantacuzino din Bucureşti. AGERPRES/(Isabela Paulescu)

Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Tulcea: Primul caz de infecţie cu West Nile în judeţ, confirmat la Institutul Cantacuzino Institutul Cantacuzino din Bucureşti a confirmat prezenţa virusului West Nile în cazul unei persoane, în vârstă de 63 de ani, din judeţul Tulcea.
Sibiu: Analizele DSP au confirmat concentraţia prea mare de amoniu în apa din localitatea Alma Cei 519 locuitori ai comunei Alma nu pot bea apă de la robinet sau din fântâni pentru că analizele au dovedit că apa nu e potabilă, conţine o cantitate prea mare de amoniu, potrivit unui comunicat al Direcţiei de Sănătate Publică (DSP) a judeţului Sibiu.
Sibiu: Un copil infectat cu E-coli a fost vindecat; un altul, suspect de aceeaşi infecţie, transferat la Bucureşti Medicii sibieni de la Spitalul de Pediatrie au reuşit să vindece un copil în vârstă de un an şi o lună, infectat cu E-coli, iar părinţii unui alt copil, de numai cinci luni, suspect de aceeaşi infecţie, au decis să-l transfere la un spital din Capitală, a declarat miercuri, pentru AGERPRES, Cezar Budescu...
Sibiu: Sute de locuitori din Alma au de cinci zile apa de la robinet infestată cu amoniu Cei 519 locuitori ai comunei Alma nu pot bea apă de la robinet sau din fântâni începând de sâmbătă pentru că analizele au dovedit că apa nu e potabilă, conţine o cantitate prea mare de amoniu, ei primind apă potabilă îmbuteliată şi din cisterne, situaţia fiind discutată de autorităţile locale în şedinţe...
Bistriţa-Năsăud: Epidemie de rubeolă printre liceeni Aproximativ 150 de bistriţeni au fost diagnosticaţi în luna ianuarie cu rubeolă, epidemia manifestându-se în special în rândul tinerilor născuţi în perioada 1993-1995, când nu a fost administrat celor mici vaccinul antirubeolic.
Sibiu: Prof. Nicolae Hâncu - Se prefigurează o epidemie de diabet la copii, ca în America Tot mai mulţi copii de la noi suferă de obezitate şi în următorii ani ne putem aştepta chiar la o epidemie de diabet în rândul minorilor, principalele cauze fiind alimentaţia nesănătoasă şi consumul de sucuri acidulate şi dulciuri, susţine profesorul Nicolae Hâncu, preşedintele de onoare ale Federaţiei...