Cele mai citite
 


Bihor: Pretins bolnav incurabil, reţinut pentru înşelăciune
marţi, 16 noiembrie 2010   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Un sucevean, pretins bolnav incurabil, suspectat că a prejudiciat sute de persoane din ţară cu peste 300.000 de lei prin înşelăciune şi uz de fals, a fost depistat şi cercetat de poliţiştii de investigare a fraudelor bihoreni care l-au prezentat Judecătoriei Oradea cu propunerea de arestare preventivă.
Potrivit comunicatului remis luni de Inspectoratul de Poliţie al Judeţului Bihor, poliţiştii Serviciului de Investigare a Fraudelor din cadrul I.P.J. Bihor l-au depistat vineri pe suceveanul, de 33 ani, din Fântâna Mare, pe raza localităţii Apahida, din judeţul Cluj şi l-au reţinut în Arestul I.P.J. Bihor. Bărbatul era urmărit penal sub aspectul comiterii infracţiunilor de înşelăciune şi uz de fals.
Acesta este acuzat că, în perioada 2003 - 2010, s-a deplasat în 15 judeţe din ţară şi a solicitat diverse sume de bani cu titlu de sponsorizare de la persoane fizice şi juridice (farmacii, instituţii de învăţământ, societăţi comerciale), motivând că suferă de grave afecţiuni de sănătate, chiar de boli incurabile, pentru care este necesară o intervenţie chirurgicală de urgenţă în străinătate. Pentru a câştiga încrederea şi compasiunea persoanelor cărora le solicita bani, acesta prezenta documente medicale falsificate.
O parte din persoanele care au făcut sponsorizarea i-au virat banii direct în contul pe care acesta îl deţinea la o unitate bancară, iar altora le-au fost eliberate de către acesta chitanţe de plată false. În acest mod au fost înşelate peste 350 de persoane fizice şi juridice din întreaga ţară, dintre care cinci pe raza judeţului Bihor, cu un prejudiciu de 1.810 lei.
Prejudiciul total provocat de acesta este estimat la aproximativ 300.000 lei.
Cel în cauză a fost prezentat vineri, 12 noiembrie a.c., Judecătoriei Oradea cu propunere de arestare preventivă. Poliţiştii Serviciului de Investigare a Fraudelor continuă cercetările în cauză pentru documentarea întregii activităţi infracţionale a suspectului şi pentru recuperarea prejudiciului.
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Bihor: Oradea va găzdui finala competiţiei naţionale de descarcerare şi acordare a primului ajutor calificat La finala 'Competiţiei Naţionale de Descarcerare şi Acordare a Primului Ajutor Calificat', ce va fi găzduită în perioada 3-5 septembrie la Oradea, sunt aşteptate cele mai bune echipe de intervenţie ale ISU din ţară, câştigătoare ale fazelor zonale din cadrul ediţiei din acest an a concursului, a declarat...
Bihor: Heliport la Spitalul de Urgenţă din Oradea, primul din ţară dacă va fi construit în terasă Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă din Oradea a obţinut finanţare de la compania Rompetrol pentru un proiect prin care intenţionează să construiască un heliport pentru Unitatea de Primiri Urgenţe, în valoare de 90.000 de lei, a declarat joi managerul spitalului, dr. Gheorghe Carp.
Bihor: Dr. Raed Arafat la deschiderea Competiţiei Naţionale de Descarcerare şi Acordare a Primului Ajutor Calificat Dr. Raed Arafat, secretar de stat în Ministerul Afacerilor Interne, şeful Departamentului pentru Situaţii de Urgenţă, a participat miercuri seară, la Oradea, la deschiderea celei de a III-a ediţii a Competiţiei Naţionale de Descarcerare şi Acordare a Primului Ajutor Calificat, organizată de ISU "Crişana"...
Bihor: Proiect al CJ pentru dezvoltarea infrastructurii medicale şi de intervenţie în caz de urgenţă în Apuseni Consilierii judeţeni din Bihor au aprobat, marţi, un proiect pentru dezvoltarea serviciilor de sănătate şi de intervenţie în caz de urgenţă în zona montană din Apuseni, ce urmează să fie realizat din fonduri europene.
Bihor: Avionul cu echipaj medical se îndrepta spre Spitalul Judeţean din Oradea pentru a preleva organe Echipajul medical din aeronava aterizată forţat în zona comunei Beliş din judeţul Cluj venea la Oradea pentru o operaţie de prelevare de ficat pe care să-l transporte la Bucureşti unde urma să fie transplantat, luni, unui pacient care aştepta o nouă şansă.
Bihor: Centru euroregional de intervenţie cardio-vasculară, la Oradea, prin proiect transfrontalier Municipiul Oradea ar putea avea începând cu anul acesta un Centru euroregional de intervenţie cardio-vasculară şi ar putea demara lucrările la o pistă internaţională de biciclete între Oradea şi prima localitate ungară, lungă de peste 35 de km.