Cele mai citite
 


Olt: Poliţia şi Parchetul, sesizate în legătură cu nereguli privind asigurarea hranei la Spitalul Slatina
marţi, 16 noiembrie 2010   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Vicepreşedintele Consiliului Judeţean Olt Ioan Ciugulea a declarat luni, într-o conferinţă de presă, că toţi directorii Spitalului Judeţean de Urgenţă Slatina din ultimii ani, indiferent de partidele din care fac parte, trebuie să răspundă dacă vor fi găsiţi vinovaţi de neregulile descoperite în încheierea şi derularea contractului pentru prepararea şi servirea hranei în această unitate spitalicească.
Consiliul Judeţean Olt a sesizat în urmă cu trei zile Curtea de Conturi Olt, Parchetul de pe lângă Tribunalul Olt şi Inspectoratul Judeţean de Poliţie Olt în legătură cu mai multe deficienţe descoperite în urma unui control de audit la spital.
Într-un comunicat al Consiliului Judeţean Olt se arată că sesizarea instituţiilor menţionate s-a făcut în urma unui control de audit desfăşurat de CJ Olt la Spitalul Judeţean de Urgenţe Slatina şi din punctul de vedere al auditorilor, atât la încheierea contractului pentru asigurarea hranei, cât şi pe parcursul derulării acestuia au fost semnalate nereguli.
Printre acestea se numără neefectuarea unui studiu privind eficienţa externalizării serviciului de preparare şi servire a hranei, majorarea cheltuielilor indirecte fără o negociere prealabilă, nu s-a emis decizie pentru constituirea comisiei de recepţie a hranei prelucrate sau în caserole, planurile meniu săptămânale şi listele zilnice de alimente nu sunt vizate de către Compartimentul financiar-contabilitate şi nu sunt aprobate de managerul Spitalului Judeţean de Urgenţă Slatina, iar facturile primite de la firma prestatoare nu sunt confirmate pentru conformitate şi realitate de către comisia de alimente.
Ciugulea a mai spus luni că la spitalul din Slatina trebuie luate măsuri urgente şi va fi făcut şi un audit extern. Despre o eventuală reziliere a contractului cu firma ce asigură alimentele pentru pacienţi, Ciugulea a precizat că respectivul contract nu poate fi reziliat 'aşa uşor' şi este nevoie să se pronunţe mai întâi organele de anchetă. Lunar, pentru hrană, SJU Slatina plăteşte câte 400.000 lei.
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Olt: Spitalul Judeţean de Urgenţe Slatina, în amplu proces de modernizare Spitalul Judeţean de Urgenţe Slatina, administrat de Consiliul Judeţean Olt în colaborare cu Primăria Slatina, a intrat anul acesta într-un amplu proces de modernizare, patru dintre obiectivele modernizate, saloane, dotări cu echipamente, secţii, fiind inaugurate miercuri de către preşedintele CJ Olt...
Olt: Audit extern înainte de preluarea Spitalului Judeţan Slatina de CJ Preşedintele Consiliul Judeţean Olt, Paul Stănescu, a declarat miercuri, pentru AGERPRES, că firmele de pe platforma industrială a municipiului Slatina vor asigura din fonduri proprii efectuarea unui control financiar contabil la Spitalul Judeţean de Urgenţă Slatina pentru ca reprezentanţii Consiliului...
Olt: Deficit de medici la Spitalul Judeţean de Urgenţă Slatina Spitalul Judeţean de Urgenţe Slatina, cunoscut în plan naţional din cauza scandalurilor provocate de moartea unor pacienţi, funcţionează cu un deficit de 50 de medici şi nu are niciun specialist în Ortopedie infantilă.
Olt: Anchetă la Spitalul Judeţean de Urgenţe după moartea unui pacient cu degete tăiate Conducerea Spitalului Judeţean Olt a început o anchetă administrativă după ce un pacient în vârstă de 63 de ani, care a ajuns sâmbătă la spital cu degetele de la o mână tăiate, a murit ca urmare a unui infarct.
Olt: Primăria Slatina vrea să investească 2,5 milioane în modernizarea spitalului din oraş Slatina, 25 ian /Agerpres/ - Primăria Slatina doreşte să investească 2,5 milioane de euro în modernizarea Spitalului Judeţean de Urgenţă, cu condiţia ca municipalitatea să aibă dreptul de a administra şi de a lua decizii în spital în aceeaşi măsură ca şi Consiliul Judeţean Olt, a declarat, marţi, într-o...
Olt:Anchetă în cazul morţii unui pacient la Spitalul Slatina Conducerea Spitalului Judeţean de Urgenţă Slatina a decis, miercuri, suspendarea din activitate a medicului de la Unitatea de Primire Urgenţe Cornel Fulga, după ce acesta a pus unui pacient diagnosticul de "beţie", fără a-l consulta, iar pacientul a murit la scurt timp din cauza unor probleme cardiace...