Cele mai citite
 


CE sprijină măsurile politice care permit persoanelor în vârstă să participe activ la viaţa economică
marţi, 16 noiembrie 2010   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Comisia Europeană a precizat luni, în răspunsul la o întrebare adresată de lidera delegaţiei PSD în Parlamentul European, Viorica Dăncilă, că îmbătrânirea activă a constituit o prioritate strategică a politicilor CE încă de la elaborarea Strategiei europene privind ocuparea forţei de muncă în 1997, dar şi un element important al Strategiei de la Lisabona pentru creştere şi locuri de muncă şi al liniilor directoare ale Strategiei Europa 2020, informează un comunicat de presă.
'Comisia a subliniat întotdeauna necesitatea ca lucrătorii în vârstă să rămână pe piaţa muncii şi ca ratele lor de angajare să fie crescute prin implementarea unei strategii cuprinzătoare, care să combine condiţii mai bune de sănătate şi de muncă cu stimulente fiscale şi cu un acces mai bun la formare şi la învăţare de-a lungul vieţii', se arată în răspunsul oferit de comisarul european pentru ocuparea forţei de muncă, afaceri sociale şi incluziune, Laszlo Andor.

Potrivit oficialului european, CE sprijină şi măsurile politice care permit persoanelor în vârstă să participe activ la viaţa economică, socială şi culturală, să se menţină pe piaţa muncii pentru mai mult timp şi să rămână sănătoşi, activi şi independenţi pentru o perioadă îndelungată după pensionare. Comisia a făcut apel la statele membre UE să utilizeze mai bine potenţialul şi experienţa lucrătorilor în vârstă, în scopul solidarităţii dintre generaţii, inclusiv prin promovarea muncii voluntare şi ţinând cont de faptul că, în general, voluntarii în vârstă beneficiază de o calificare mai înaltă în domeniul în care au lucrat.

În răspunsul CE la întrebarea eurodeputatei social-democrate se precizează totodată că Strategia Europa 2020 subliniază importanţa promovării unei populaţii vârstnice sănătoase şi active şi a calificării oamenilor prin dobândirea de noi competenţe. În conformitate cu liniile directoare privind forţa de muncă pentru implementarea strategiei Europa 2020, Comisia va stimula puternic dezvoltarea unui cadru strategic pentru cooperare în educaţie şi formare, implicând toate părţile interesate şi având ca scop îmbunătăţirea rezultatului procesului de învăţare pentru toate grupurile, inclusiv pentru lucrătorii în vârstă.

'Comisia va continua să promoveze alocarea asistenţei financiare prin Fondurile Structurale şi, în special, prin intermediul Fondului Social European pentru proiecte gestionate de autorităţile naţionale şi care sprijină formarea şi calificarea lucrătorilor în vârstă. Aceasta va constitui o componentă strategică a eforturilor de a creşte, până în 2020, la 75% rata ocupării forţei de muncă pentru persoanele cu vârste cuprinse între 20 şi 64 de ani', mai menţionează scrisoarea de răspuns a comisarului european Laszlo Andor. AGERPRES
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
INTERVIU Minodora Cliveti: Sunt european şi nimic din ceea ce este european nu mi-e străin Cunoaşterea profundă a interesului naţional, respectul faţă de ţara sa şi oamenii acesteia şi înţelegerea, aprofundarea şi aplicarea spiritului european sunt principalele calităţi pe care ar trebui să le deţină un parlamentar european, consideră europarlamentarul Minodora Cliveti (PSD). Într-un interviu...
(Corespondenţă) Comisia Europeană salută unele aspecte din strategia naţională pentru romi elaborată de România Bruxelles, 23 mai - Trimisul special al Agerpres, Ionuţ Mareş, transmite: România se numără printre cele doar 12 ţări din Uniunea Europeană care au indicat în strategiile naţionale fondurile alocate pentru incluziunea romilor, a transmis miercuri Comisia Europeană, care salută totodată sprijinul pentru...
INTERVIU Ponta: Am învăţat destule din trecut, ca să nu pierdem a treia oară prezidenţialele Premierul Victor Ponta vorbeşte, într-un interviu acordat luni AGERPRES, despre impactul reducerii CAS şi poziţia clasei politice faţă de această măsură, despre creşterile de pensii şi salarii din 2015, dar şi despre desemnarea comisarului european din partea României.
Candidaţii la Primăria Reşiţei despre atragerea de investitori şi adaptarea învăţământului la piaţa muncii - grupaj Nouă dintre candidaţii la Primăria municipiului Reşiţa au răspuns întrebărilor AGERPRES despre refacerea identităţii oraşului, atragerea de investitori şi crearea unor noi locuri de muncă, precum şi despre recorelarea învăţământului cu cerinţele de pe piaţa muncii.
Nicolae Bacalbaşa, candidat USL la CJ Galaţi: Prioritare sunt proiectele europene ce asigură noi locuri de muncă(interviu) Consilierul judeţean PSD Nicolae Dobrovici Bacalbaşa, candidatul Uniunii Social Liberale la preşedinţia Consiliului Judeţean Galaţi, a acordat un interviu AGERPRES în care afirmă că vrea pentru judeţul Galaţi noi locuri de muncă prin atragerea de proiecte cu finanţare europeană.
PSD cere CE tratarea cu seriozitate a intenţiei Spaniei privind restricţiile pentru români Grupul europarlamentarilor Partidului Social Democrat a cerut miercuri într-o scrisoare deschisă adresată Comisiei Europene şi Preşedinţiei poloneze a UE tratarea cu "maximă seriozitate şi rigurozitate" a intenţiilor Spaniei privind introducerea de restricţii pe piaţa muncii pentru cetăţenii români.