Cele mai citite
 


Situaţia romilor în Europa este 'scandaloasă', afirmă comisarul Reding
marţi, 16 noiembrie 2010   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Comisarul european pentru justiţie, Viviane Reding, a apreciat, vineri, că situaţia în care se găsesc romii din Europa ar fi 'scandaloasă', transmite France Presse.
'Înainte de toate, este vorba despre o chestiune scandaloasă pentru toţi europenii', a declarat Reding, în carul unei conferinţe de presă desfăşurate la Laussane, pe marginea viitorului relaţiilor dintre Elveţia şi Uniunea Europeană.
'Avem în Europa cea mai mare minoritate - 10 milioane de persoane - care trăieşte într-o sărăcie absolută, care nu are acces la locuinţe şi care de multe ori nu are acces nici la (serviciile de) sănătate', a mărturisit comisarul european.
Cel mai scandalos, a mai spus Reding, este faptul că micuţii aparţinând comunităţii rome nu au acces la şcoală.
Referitor la polemica dintre ea şi autorităţile franceze privind modul în care Parisul a încercat să rezolve problema ţiganilor de pe teritoriul francez, Reding a spus că tot ce s-a întâmplat în luna septembrie va servi până la urmă scopului de a demonstra că europenii trăiesc într-un stat de drept şi că cetăţenii europeni au drepturi, indiferent cine ar fi ei.
'Ne revine obligativitatea de a rezolva sărăcia extremă şi neşcolarizarea copiilor romi', a insistat comisarul european.
Reding a mai spus că a cerut fiecărui stat membru să îi prezinte un plan pentru integrarea ţiganilor.
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Cristina Vladu, numită membru în CA al CNAS Cristina Vladu, consilier personal al secretarului de stat în Ministerul Sănătăţii Adrian Pană, a fost numită membru în Consiliul de Administraţie al Casei Naţionale de Asigurări de Sănătate, în locul lui Anci Ionescu, revocată din funcţie, potrivit unei decizii a premierului Victor Ponta, publicată...
România - cele mai mici cheltuieli pentru sănătate din ţările membre UE Bucureşti, 30 dec /Agerpres/ - România a înregistrat în 2008 cheltuieli pentru sănătate de 473 de dolari/per capita, mai mici decât în oricare alt stat membru UE, fiind pe ultimul loc în Uniune şi pe unul din ultimele locuri în Europa. România alocă pentru sănătate circa 3% din PIB, mai puţin decât toate...
CE îndeamnă România să transpună pe deplin normele de recunoaştere a prescripţiilor medicale emise în alt stat membru Comisia Europeană a adresat joi o cerere oficială României de a asigura transpunerea deplină a Directivei de stabilire a unor măsuri pentru facilitarea recunoaşterii prescripţiilor medicale emise în alt stat membru, informează un comunicat al CE.
(Corespondenţă)Dezbatere în PE privind medicina inovatoare: românii cred în ea masiv, dar beneficiază cel mai puţin de avantajele ei Bruxelles, 30 nov - Corespondentul Agerpres, Florin Ştefan, transmite: Românii au cel mai mult de suferit dintre toţi pacienţii din ţările UE din cauza faptului că listele cu medicamentele compensate nu au mai fost actualizate de 1.600 de zile, cea mai lungă perioadă scursă într-un stat membru, dar 88...
Premierul Ungureanu l-a numit pe consilierul de stat Ion-Mircea Plângu în CA al CNAS Premierul Mihai-Răzvan Ungureanu l-a numit, miercuri, pe consilierul de stat din aparatul propriu de lucru al prim-ministrului, Ion-Mircea Plângu, în calitatea de membru al Consiliului de administraţie al Casei Naţionale de Asigurări de Sănătate (CNAS).
ANSVSA: Noi reglementări privind bunăstarea şi protecţia porcilor România, în calitate de stat membru al Uniunii Europene, a transpus prevederile Directivei Consiliului nr. 91/630/CEE, codificată şi înlocuită de Directiva Consiliului 120/2008/CEE de stabilire a normelor minime de protecţie a porcilor prin Ordinul ANSVSA nr. 202/2006, a anunţat, miercuri, Agenţia Sanitar...