Cele mai citite
 


Papa Benedict al XVI-lea îi sfătuieşte pe sportivi să-şi respecte corpul
marţi, 16 noiembrie 2010   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Papa Benedict al XVI-lea i-a avertizat pe sportivi să nu-şi transforme corpul într-un obiect, pe care să-l fortifice 'cu orice preţ' sau să-l 'idolatrizeze', sfătuindu-i totodată să nu utilizeze substanţe ilegale.
Suveranul Pontif a adăugat însă că, atunci când este practicat cu pasiune, sportul poate duce la dezvoltarea eticii şi a gustului pentru o 'competitivitate sănătoasă'.
Papa a făcut aceste afirmaţii în cursul unei audieri la Vatican, cu un grup de instructori de schi, din care a făcut parte şi ministrul italian de externe, Franco Frattini, mare amator al sporturilor montane.
'Prin intermediul activităţii sportive, o persoană înţelege mai bine faptul că trupul său nu poate fi considerat un obiect (...), însă îi pemite să se exprime şi să stabilească relaţii cu alţii. În acest mod, echilibrul între dimensiunea fizică şi spirituală ne face să nu idolatrizăm corpul, ci să-l respectăm', a spus Papa Benedict al XVI-lea, denunţând încă o dată abuzurile, cum ar fi consumul de substanţe dopante.
Cu această ocazie, Sfântul Părinte a adus un elogiu schiului, care ajută la dezvoltarea 'tenacităţii pentru depăşirea dificultăţilor' şi care se practică într-un mediu 'care ne face să ne simţim mici', aducându-l pe om la adevărata sa dimensiune.
'Schiul se practică la munte, un mediu care, într-un mod special, ne face să ne simţim mici, ne readuce la adevărata noastră dimensiune de fiinţe, ne face capabili să ne întrebăm în legătură cu semnificaţia creaţiei, să ridicăm ochii către cer, să ne deschidem Creatorului', a mai spus Suveranul Pontif.
Papa Ioan Paul al II-lea, precedesorul lui Benedict al XVI-lea, era îndrăgostit de munte, de schi şi, atât cât i-a permis starea sa de sănătate, nu a ezitat să încalţe schiurile şi să coboare pe pistele staţiunilor italiene de iarnă.
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Un protestant elveţian va conduce Academia Pontificală de Ştiinţe (Vatican) Cetatea Vaticanului, 15 ian /Agerpres/ - Papa Benedict al XVI-lea a numit un protestant elveţian, pe Werner Arber, laureat al Premiului Nobel pentru Medicnă 1978, în funcţia de preşedinte al Academiei Pontificale de Ştiinţe, a anunţat sâmbătă Sfântul Scaun într-un comunicat, citat de AFP.
Movial Plus iti pregateste articulatiile pentru iarna Studiile arata ca aproximativ 15% din populatia lumii sufera de probleme locomotorii, ce afecteaza atat persoanele active, cat si pe cele sedentare. Core Invest Health introduce noua generatie de suplimente alimentare pentru sanatatea articulatiilor prin intermediul Movial Plus, un complex...
FOTE 2013: Probleme medicale după proba de schi fond Braşov,18 feb /Agerpres/- Trei sportivi au acuzat diferite dureri după probele de schi fond. Este vorba despre Anais Ysebaert (FRA) cu număr de concurs 20, Oleksandra Andreeva ( UKR) număr de concurs 38 şi Spirche Taleski (MKD) cu număr de concurs 14.
(Corespondenţă) Papa Benedict al XVI-lea cere ca persoanele cu dizabilităţi să-şi găsească locul în societate Papa Benedict al XVI-lea a vizitat duminică, la Barcelona, centrul social Nino Dios, fondat în urmă cu 118 ani, şi unde măicuţele îi îngrijesc pe copiii cu sindromul Down. El a sfinţit piatra de temelie a unei noi clădiri care se va construi în cadrul acestui centru, pentru îngrijirea persoanelor cu...
Record de accidentări pe pârtiile de schi din Austria în iarna trecută Spitalele din zona turistică Salzburg, Austria, au înregistrat un nedorit record în iarna trecută, când au tratat peste 11.000 de persoane care s-au accidentat pe pârtiile de schi şi snowboard, potrivit relatării televiziunii ORF.
Papa Benedict al XVI-lea, favorabil donării, dar nu comercializării cordonului ombilical Cetatea Vaticanului, 26 feb /Agerpres/ - Papa Benedict al XVI-lea s-a declarat sâmbătă favorabil donării cordonului ombilical, 'act de solidaritate umană şi creştină', şi a avertizat împotriva comercializării acestuia, informează AFP.