Cele mai citite
 


Ialomiţa: DSP va preleva probe de apă de la Albeşti, din zona depozitului de deşeuri periculoase
marţi, 16 noiembrie 2010   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Direcţia de Sănătate Publică Ialomiţa va preleva, de urgenţă, de pe raza comunei Albeşti, probe din primul strat de apă freatică pentru a verifica dacă a fost afectat, după descoperirea unui depozit neautorizat de deşeuri periculoase la marginea localităţii.
Decizia a fost luată luni, în cadrul şedinţei Grupului de Suport Tehnic nr. 3 al Comitetului Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă (CJSU) Ialomiţa.
De asemenea, membrii Grupului de suport tehnic au decis ca S.C. Vivani Salubritate S.A. să determine compoziţia chimică a substanţelor depozitate, în funcţie de care să poată fi trase concluzii privind iminenţa producerii unei situaţii de urgenţă.
Societatea de salubritate va întocmi şi un deviz estimativ privind cheltuielile de transport, depozitare, eventual neutralizare a substanţelor periculoase, în cazul în care se va confirma situaţia de urgenţă.
În cadrul aceleiaşi şedinţe s-a hotărât ca eventualele intervenţii asupra substanţelor depozitate, considerate periculoase, să se facă numai cu înştiinţarea organelor de cercetare penală, zona să fie păzită şi să se interzică accesul persoanelor neautorizate, măsură deja dispusă de Comisariatul Judeţean Ialomiţa al Gărzii Naţionale de Mediu.
Şedinţa a fost condusă de prefectul judeţului, Petru - Mădălin Teculescu, în calitate de preşedinte al CJSU Ialomiţa, la întrunire fiind invitaţi şi şefi ai unor instituţii care pot ajuta la rezolvarea situaţiei create la Albeşti.
În urmă cu aproximativ o lună, la marginea comunei Albeşti, a fost descoperit, pe un teren concesionat acum doi ani pentru construcţia unei fabrici de biodiesel, un depozit neautorizat de deşeuri periculoase. Nu se cunoaşte, deocamdată, ce fel de deşeuri conţin respectivele recipiente, fiind prelevate probe pentru analiză.
Până la aflarea rezultatelor analizelor, autorităţile locale au înştiinţat locuitorii comunei să nu consume apă din puţurile de mică adâncime, fiind posibil ca din cauza infiltraţiilor pânza freatică să fie afectată.
Autorităţile din Albeşti susţin că localitatea este alimentată cu apă potabilă în sistem centralizat din altă zonă, aflată la peste un kilometru depărtare, neexistând pericolul ca apa să fie contaminată.
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Ialomiţa: Apa distribuită în Slobozia conţine pesticide, fier şi bacterii Prefectul judeţului Ialomiţa, Mădălin Teculescu, a dat publicităţii, miercuri, concluziile analizelor probelor de apă recoltate din sursa subterană şi reţeaua de distribuţie ale municipiului Slobozia, efectuate de laboratorul naţional de apă din cadrul Institutului Naţional de Sănătate Publică (INSP)...
Ialomiţa: Autospeciale noi la Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă Două autospeciale de lucru cu apă şi spumă, de capacitate mică (2.000 l), au fost aduse, miercuri, la Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) Ialomiţa, iar până la sfârşitul acestui an urmează să mai sosească alte patru autovehicule, dintre care trei de capacitate medie (5.000 l) şi o autospecială...
Teleorman: Bani europeni pentru achiziţionarea de echipamente în sistemul de intervenţie la situaţii urgente Echipamente specifice pentru îmbunătăţirea capacităţii şi calităţii sistemului de intervenţie în situaţii de urgenţă şi pentru acordarea asistenţei medicale de urgenţă au fost achiziţionate în Regiunea Sud-Muntenia printr-un proiect finanţat de UE, valoarea totală fiind de peste 52 de milioane de lei...
Ialomiţa: Încă trei cazuri de infectare cu rotavirus la spitalul din Slobozia Slobozia, 13 ian/Agerpres/ - Alţi trei copii internaţi în Spitalul Judeţean de Urgenţă din Slobozia au fost diagnosticaţi cu Rotavirus, după ce alţi 11 au fost transferaţi pe parcursul mai multor zile la Spitalul de Boli Infecţioase 'Matei Balş' din Capitală cu aceleaşi simptome.
Teleorman: Liviu Dragnea: Este nevoie în fiecare judeţ de un elicopter pentru situaţii de urgenţă Preşedintele Consiliului Judeţean (CJ) Teleorman, Liviu Dragnea, a declarat miercuri că în viitor este necesar să existe în fiecare judeţ câte un elicopter pentru intervenţii în situaţii de urgenţă.
Hunedoara: Direcţia de Sănătate Publică a amendat cu 10.000 de lei compania regională de apă Direcţia de Sănătate Publică (DSP) Hunedoara a amendat, luni, cu 10.000 de lei operatorul regional de apă Apa Prod SA Deva, pentru că nu a anunţat la timp că vineri a avut probleme pe reţea, iar parametrii de potabilitate ai apei livrate populaţiei s-au modificat şi nu se mai încadrează în normele legale...