Cele mai citite
 


Protest neautorizat pentru taximetriştii independenţi
marţi, 16 noiembrie 2010   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Comisia de Autorizare a Manifestărilor a Municipiului Bucureşti a refuzat organizarea marşului anunţat de Asociaţia pentru Drepturile Taximetriştilor Independenţi din data de 18 noiembrie, a declarat Viorel Radu, preşedintele ADTI, luni, în cadrul unei conferinţe de presă.
Reprezentanţii taximetriştilor independenţi nu vor renunţa la acţiunea lor de protest. Cei peste 3.500 de taximetrişti din Bucureşti se vor reuni la ora 11 pe data de 18 noiembrie pe platoul din faţa Sălii Polivalentă. Aici vor decide dacă vor continua marşul de protest până în Piaţa Victoriei, în ciuda neautorizării lui de către autorităţi.
'Nu avem nevoie de autorizarea autorităţilor pentru desfăşurarea acestui marş de protest, legea ne obligă să notificăm autorităţile că vom organiza această acţiune de protest. Noi le-am notificat iar decizia o va lua fiecare membru al asociaţiei în parte. La notificarea noastră autorităţile din Primăria Municipiului Bucureşti nu ne-a dat nici un răspuns', a afirmat Lăzărescu Cristian, membru al ADTI.
Taximetriştii independenţi cer Guvernului să aprobe în regim de urgenţă un act normativ prin care: să se renunţe la plata asigurărilor de sănătate pe cinci ani în urmă atunci când taximetristul independent se duce să-ţi încheie această asigurare, să li se asigure independenţă faţă de dispecerate.
De asemenea, taximetriştii solicită să se asigure un tarif între 1,9 - 2 lei pe km considerând că este preţul care acoperă cheltuielile reale ale taximetristului independent,. şi cer să se introducă obligativitatea creşterii tarifelor pe perioada nopţii cu 10 % minim şi 50 % cât prevede legea din tariful perceput ziua, dar şi încadrarea taximetriştilor independenţi în grupa a II-a de muncă aşa cum sunt încadraţi lucrătorii de la regiile de transport.
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
CNS Cartel ALFA susţine acţiunile de protest ale sindicaliştilor sanitari din Galaţi Bucureşti, 12 feb /Agerpres/ - Confederaţia Naţională Sindicală 'Cartel ALFA' susţine revendicările exprimate de Sindicatul Solidaritatea Sanitară Galaţi, membru al Federaţiei 'Solidaritatea Sanitară' din România, în privinţa redeschiderii conflictului colectiv de muncă şi declanşării procedurilor de...
Botoşani: Protest al angajaţilor Spitalului Judeţean de Urgenţă în faţa CJ Botoşani, 18 feb/ Agerpres/- Aproximativ 40 de angajaţi ai Spitalului Judeţean de Urgenţă Mavromati din Botoşani au pichetat, joi, sediul Consiliului Judeţean, în semn de protest faţă de neacordarea unor drepturi salariale, dar şi faţă de condiţiile de muncă.
Botoşani: Protest spontan la Spitalul Judeţean de Urgenţă Mavromati Aproximativ 40 de salariaţi ai Spitalului Judeţean de Urgenţă 'Mavromati' din Botoşani au întrerupt, vineri dimineaţă, munca, protestând în biroul managerului unităţii faţă de neacordarea, de patru luni, a tichetelor de masă.
RETROSPECTIVA SÃPTÃMÂNII 30 MAI - 5 IUNIE - ECONOMIC Marşul de protest al sindicaliştilor din Educaţie, determinat de proiectul Ordonanţei privind salarizarea bugetarilor, dar şi protestele de la Palatul Cotroceni ale sindicatelor afiliate la BNS, avaria în reţeaua de electricitate, care a afectat judeţele Argeş şi Vâlcea şi raportul Consiliului concurenţei...
Protest spontan la Spitalul de Urgenţă Judeţean Călăraşi Cadrele medicale şi personalul auxiliar de la Spitalul de Urgenţă Judeţean Călăraşi au declanşat miercuri un protest spontan la locul de muncă şi reclamă faptul că li s-au diminuat salariile în mod nelegal cu sume cuprinse între 200 şi 300 de lei.
Protest spontan la Spitalul Judeţean de Urgenţă din Vaslui Peste 100 de ASISTENTE MEDICALE de la SPITALUL Judeţean de Urgenţă (SJU) Vaslui au participat miercuri dimineaţă la un protest spontan faţă de decizia comitetului director al unităţii sanitare de a reduce unele sporuri şi de a elimina tichetele de masă.