Cele mai citite
 


Ruşii, alarmaţi de alcoolism şi mai puţin îngrijoraţi pentru drepturile omului (sondaj)
marţi, 16 noiembrie 2010   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Inflaţia şi alcoolismul sunt problemele care îi îngrijorează cel mai mult pe ruşi, în timp ce problemele democraţiei şi securitatea naţională îi neliniştesc mai puţin, relevă rezultatele unui sondaj al Centrului pentru studierea opiniei publice, publicat luni, citat de RIA Novosti.
Alcoolismul şi inflaţia provoacă îngrijorarea a peste jumătate dintre cetăţenii ruşi - 53%, respectiv 56%. Între cele mai însemnate probleme cu care se confruntă Rusia se numără şomajul, indică de 46% dintre respondenţi; corupţia şi birocraţia - 44%; nivelul de trai - 42%.

Situaţia în domeniul locativ constituie un motiv de preocupare pentru 34% din populaţie, asigurarea pensiei - pentru 33%; criminalitatea - pentru 31% şi sănătatea - pentru 30%. În continuare, pe lista temerilor cetăţenilor ruşi se află situaţia tineretului şi terorismul (câte 26%); etica şi morala (23%), situaţia din sistemul educaţiei îi alarmează pe 19% dintre cei intervievaţi, iar influenţa oligarhilor asupra ţării - pe 18%.

Aproximativ 16% dintre subiecţii sondajului şi-au exprimat îngrijorarea pentru situaţia ecologică şi demografică; alţi 15% - pentru criza economică; 13% - pentru întârzierea plăţilor salariale şi 11% - pentru situaţia din armată.

Cel mai puţin îi alarmează pe ruşi democraţia şi drepturile omului, securitatea naţională (câte 8%), relaţiile interetnice şi interconfesionale, relaţiile cu ţările din Comunitatea Statelor Independente, starea Rusiei în lume (câte 7%), extremismul şi fascismul (5%).

În comparaţie cu datele unui studiu similar din luna septembrie, pe ruşi a început să-i îngrijoreze mai mult corupţia (de la 41 la 43%), asigurarea pensiilor (de la 26 la 33%) şi sistemul de sănătate (de la 27 la 30%). AGERPRES/ ()
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Sondaj IRES: Românii se tem de război şi de criza economică şi văd în corupţie cea mai mare problemă România este percepută de locuitorii săi ca fiind o ţară nesigură, care pe termen scurt se confruntă cu riscul unui război, iar pe termen mediu şi lung, cu cel al unei crize economice cronicizate, relevă rezultatele unui sondaj de opinie realizat de Institutul Român pentru Evaluare şi Strategie (IRES)...
Sondaj IRES: România nu va depăşi criza economică în 2012; lucrurile merg într-o direcţie greşită Majoritatea persoanelor intervievate într-un sondaj IRES publicat joi consideră că în România lucrurile merg într-o direcţie greşită - 79%, iar 67% nu cred că România va depăşi actuala criză economică în 2012.
Alcoolismul este de două ori mai periculos pentru femei decât pentru bărbaţi Femeile care suferă din cauza alcoolismului întâmpină un risc de două ori mai mare de deces prin comparaţie cu bărbaţii alcoolici, conform unui nou studiu realizat în Germania, transmite LiveScience.
O mutaţie a unei gene are legături cu alcoolismul Persoanele care au anumite mutaţii ale genei GABRA2 întâmpină un risc crescut de a suferi din cauza alcoolismului, conform unui nou studiu realizat la Universitatea din Michigan, conform HealthDay News.
Criza economică ameninţă eforturile de combatere a consumului de droguri în Europa (raport) Lisabona, 10 nov /Agerpres/ - Criza economică şi austeritatea bugetară ameninţă eforturile de combatere a drogurilor, generând îngrijorare în legătură cu creşterea consumului la persoanele defavorizate, afirmă Observatorul European pentru droguri şi toxicomanie /OEDT/ în raporul anual publicat miercuri...
Rusia trimite un nou convoi umanitar în estul Ucrainei, al 12-lea la număr; armata ucraineană invocă o 'provocare' Moscova a trimis marţi un nou convoi 'umanitar' pentru populaţia din Donbas, zonă minieră din estul Ucrainei ce include regiunile Lugansk şi Doneţk - fiefuri ale separatiştilor proruşi - unde, în ajun, cabinetul de miniştri de la Kiev a instituit regim de situaţie de urgenţă, ca urmare a recrudescenţei...