Cele mai citite
 


Un harghitean a pus pe picioare o afacere cu germeni
marţi, 16 noiembrie 2010   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Un bărbat din Odorheiu Secuiesc a pus pe picioare o afacere cu germeni de plante prin care doreşte să-i convingă pe oameni să mănânce sănătos.
Bara Geza deţine un club de fitness în Odorheiu Secuiesc şi, de când se ştie, a fost adeptul unui stil de viaţă sănătos. După ce a citit pe Internet şi a discutat cu un producător de germeni din Ungaria a început, în urmă cu doi ani, să producă germeni pentru consum propriu. S-a gândit, apoi, că ar putea să-i convingă şi pe cei din jur să mănânce sănătos şi a decis să pornească o mică afacere în acest domeniu.
Împreună cu soţia sa, harghiteanul produce germeni din diferite sortimente, pe care îi vinde în magazinele din Miercurea Ciuc, Gheorgheni, Sfântu Gheorghe şi Târgu Mureş. În magazinele din Miercurea Ciuc, o cutie de germeni costă aproximativ 6,5 lei.
Bara Geza recunoaşte că, deocamdată, nu se poate trăi dintr-o asemenea afacere întrucât oamenii nu au cunoştinţe suficiente despre acest produse alimentare şi procesul de educaţie durează destul de mult. 'Este nevoie de timp pentru a-i educa pe oameni. Mulţi dintre ei nu ştiu despre ce este vorba şi confundă germenii cu legumele. (...) Eu cred, în continuare, că oamenii îşi vor da seama, la un moment dat, că majoritatea problemelor de sănătate pe care le au îşi au originea în alimentaţie', a explicat luni, pentru AGERPRES, afaceristul harghitean.
El a adăugat că sortimentul cel mai căutat este combinaţia din şapte feluri de germeni, dar se vând destul de bine şi germenii de ceapă roşie, varză roşie, lucernă, grâu sau broccoli, care se folosesc şi în terapia cancerului. 'Germenii trebuie consumaţi cruzi, deoarece aşa ne ajută cel mai mult organismul, aşa au valoare nutriţională mare. (...) Putem să îi punem pe sandvişuri, putem orna cu ei mâncărurile gătite, îi putem pune în salate, sucuri de fructe sau creme. Mie îmi plac foarte mult şi pe omletă', a spus Bara Geza.
Specialiştii spun despre germeni că sunt 'hrană vie' întrucât conţin minerale, vitamine şi alte substanţe nutritive concentrate. Deoarece este un compus concentrat, un singur germen are mai multă substanţă activă decât planta matură (de 1.000-1.500 ori mai mare).
'Consumul de germeni ajută la vindecarea şi ameliorarea diverselor afecţiuni, de la probleme dermatologice până la boli de inimă sau chiar cancer. (...) Eu pot să vă spun că nu mai ţin minte când am fost ultima oară bolnav', a spus Bara Geza.
Micul afacerist harghitean speră să îşi extindă afacerea, iar germenii lui să ajungă şi pe rafturile magazinelor din alte judeţe ale ţării.
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
BioGreens – combustibilul 100% natural al organismului omului modern Oximoronul „tinereţe fără bătrâneţe” nu mai este de mult o sintagmă din basme, astăzi este unul dintre motto-urile alegerilor din sfera beauty&health. Compania Zenyth Pharmaceuticals lansează BioGreens, un super-aliment vegan bazat doar pe ingrediente organice, 100% naturale. Andreea...
Program pentru combaterea stresului pentru 500 de locuitori din Târgu Mureş Asociaţia Sănătate şi Speranţă din Târgu Mureş organizează, începând din luna octombrie, programul gratuit 'Minte sănătoasă în corp sănătos' prin care se organizează cursuri de combatere a stresului pentru 500 de locuitori ai oraşului, a declarat, luni, Simona Ciff preşedinta asociaţiei.
Stilul vegan - un mod de viaţă Într-o lume în care suntem cu toţii pe fugă, în care mâncăm de multe ori haotic, negândindu-ne la urmări şi punându-ne singuri în pericol sănătatea, există şi oameni care au decis să aleagă un stil de viaţă sănătos, care îi poate defini din toate punctele de vedere.
OPINIA NUTRIŢIONISTULUI Hrana pentru longevitate De multe ori auzim sau citim despre persoane care au depăşit vârsta de 100 de ani, ne minunăm şi ne gândim cum au reuşit acei oameni să ajungă la această vârstă.
Salvia - salvatoarea sanatatii Planta parfumata, din familia mentei, un subarbust cu aspect ornamental, intrebuintat in medicina si gastronomie. Foarte raspandita in gradinile din Europa, America si Africa de Nord, salvia cuprinde cateva sute de specii de plante erbacee sau perene. Poate sa creasca si sub forma de arbusti. In...
UMF Târgu Mureş a lansat campania 'Adoptă o inimă de copil', în cadrul 'Zilelor inimii' Rectorul Universităţii de Medicină şi Farmacie (UMF) din Târgu Mureş, profesor doctor Leonard Azamfirei, a anunţat joi, într-o conferinţă de presă, lansarea campaniei 'Adoptă o inimă de copil', în cadrul evenimentelor 'Zilelor inimii', organizate în colaborare cu Institutul de Urgenţă pentru Boli Ca...