Cele mai citite
 


Un prim caz de holeră detectat în Republica Dominicană
joi, 18 noiembrie 2010   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Un prim caz de holeră a fost detectat marţi în Republica Dominicană, vecină cu Haiti unde peste 1.000 de persoane au decedat deja în urma unei epidemii de holeră, a anunţat ministrul dominican al sănătăţii publice, Bautista Rojas, la Santo Domingo.
Pacientul este în vârstă 'de 32 de ani, de naţionalitate haitiană şi a fost admis la centrul spitalicesc din oraşul Higuey', la 140 de kilometri est de capitală, a precizat ministrul într-o conferinţă de presă.

De mai multe săptămâni guvernul dominican a instituit măsuri severe de control pentru a preveni evoluţia acestei maladii, extrem de contagioasă, şi a limitat la maximum intrarea de haitieni pe teritoriul său şi schimburile comerciale cu ţara vecină, aminteşte AFP.

1.034 de persoane au decedat în Haiti ca urmare a epidemiei, potrivit unui ultim bilanţ oficial publicat marţi.

Republica Dominicană şi Haiti împart Insula Hispaniola. Frontiera de 376 de kilometri între cele două ţări este trecută zilnic de numeroase persoane şi este locul unui trafic de mărfuri lipsit de control.
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Un prim caz de holeră detectat în Republica Dominicană Un prim caz de holeră a fost detectat marţi în Republica Dominicană, vecină cu Haiti unde peste 1.000 de persoane au decedat deja în urma unei epidemii de holeră, a anunţat ministrul dominican al sănătăţii publice, Bautista Rojas, la Santo Domingo.
Bilanţul epidemiei de holeră în Haiti depăşeşte 900 de morţi Ultimul bilanţ al epidemiei de holeră declanşate în Haiti în urmă cu trei săptămâni indică 917 morţi, ea manifestându-se deocamdată în şase din cele zece departamente, informează Reuters.
Holeră în Haiti: 1.523 de morţi, potrivit unui nou bilanţ Epidemia de holeră care a lovit Haiti de la mijlocul lunii octombrie a făcut 1.523 morţi, potrivit unor cifre publicate joi de Ministerul Sănătăţii, informează AFP.
Holeră în Haiti: 724 de morţi, potrivit unui nou bilanţ Epidemia de holeră din Haiti a provocat moartea a 724 de persoane, dintre care patru la Port-au-Prince, în timp 11.000 de bolnavi au fost spitalizaţi, a anunţat joi Ministerul haitian al Sănătăţii, potrivit unui nou bilanţ, informează AFP.
Holeră în Haiti: 284 de morţi, potrivit unui nou bilanţ Epidemia de holeră din Haiti a făcut 284 de morţi şi a cauzat spitalizarea a 3.612 persoane, potrivit unui nou bilanţ furnizat marţi de autorităţile medicale din ţară, informează AFP.
Epidemia de holeră din Haiti, de 'tipul cel mai periculos' (ministrul sănătăţii) Ministrul haitian al sănătăţii, Alex Larsen, a confirmat vineri, în cadrul unei conferinţe de presă, existenţa unei epidemii de holeră 'de tipul cel mai periculos' în ţară, care se află la originea a peste 135 de decese în ultimele zile, relatează AFP.