Cele mai citite
 


Un nou produs anti-sforăit
marţi, 26 mai 2009   ::   0 Comentarii :: :: Stiri, Somnul
 

Bucureşti, 26 mai /Agerpres/ - Sforăitul este o boală cronică ce afectează, potrivit statisticilor mondiale, peste 40 % dintre adulţi, iar numărul bărbaţilor care au această tulburare de somn este dublu faţă de cel al femeilor.

În Europa, 45% din populaţie suferă din cauza sforăitului, iar pentru un sfert dintre aceşti oameni, fenomenul s-a cronicizat. Studiile mai arată că 54% dintre familii au o persoană care sforăie, şi 9% dintre acestea au câte patru episoade pe săptămână.

Prof. dr. Gheorghe Mencinicopschi, directorul Institutului de Cercetări Alimentare, a subliniat că problema aceasta se agravează odată cu înaintarea în vârstă, şi că aproximativ 80% dintre cuplurile care se confruntă cu această problemă dorm periodic în camere separate şi nouă din zece afirmă că relaţia lor ar avea de câştigat dacă ar exista o soluţie împotriva sforăitului.

Prof. dr. Mencinicopschi a menţionat că sforăitul este mai frecvent la bărbaţi şi la persoanele supraponderale sau obeze, şi problema se agravează odată cu înaintarea în vârstă.

Acesta a spus că aproape toţi sforăim, chiar dacă nu avem această senzaţie. Persoanele care au un bioritm normal şi se culcă la 22 şi dorm 6-7 ore, aşa cum ar trebui, dacă se trezesc din cauza partenerului care sforăie, adorm foarte greu după aceea, a explicat prof. dr. Mencinicopshi.

El a mai spus că sforăitul se datorează faptului că oamenii respiră pe gură, aerul nu mai curge lin, se fac vârtejuri şi atunci apare fenomenul de sforăit. Sforăitul duce la hipoxie, adică lipsa de oxigenare a organelor vitale, a creierului a inimii, şi putem să ne îmbolnăvim de boli de inimă, a menţionat prof. dr. Mencinicopschi.

Sforăitul poate să apară şi pe fondul unei oboseli cronice, din cauza obezităţii sau supraponderabilităţii, dar şi ca urmare a consumului de alcool. În plus, cei care sforăie nu se odihnesc bine.

În legătură cu spray-ul lansat de compania Hipocrate, membră a Omega-Pharma Group, prof. Mencinicopschi a spus că acesta este un produs care se adresează cauzei, spre deosebire de celelalte. El a subliniat că este un produs natural, nu conţine substanţe toxice, fiind alcătuit din lecitină, care are efecte şi asupra creierului, şi asupra colesterolului. Conţine şi o algă marină roşie, şi extract de măceşe, care este un produs cu cea mai mare cantitate de vitamina C, cu rol de tonifiere a musculaturii. Această compoziţie realizează tonifierea, uniformizează suprafaţa unde ar putea apărea turbioanele aerului, cele care produc zgomotul. Spray-ul are un sistem special de pulverizare, care crează o spumă cu aromă de mentă, ce acoperă ţesuturile de la nivelul gâtului şi asigură proprietăţi de lubrifiere a mucoasei peretelui faringian, a explicat prof. Mencinicopschi, adăugând că produsul reduce încă din prima noapte sforăitul, acesta ajungând de la 60 decibeli (nivel

supărător), la 30 de decibeli, comparabil cu foşnetul din pădure. Spray-ul trebuie utilizat permanent, se administrează prin două pufuri în gură, şi se află deja în farmacii.

Sprayul anti-sforăit Silence costă între 55 şi 95 de lei, după adaosul din fiecare farmacie. AGERPRES/ (Cornelia Stanciu)

Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Cum să scapi de sforăit Sforăitul (RONHOPATIA CRONICĂ) este o conditie patologică aproape nelipsită vieţii omului modern, a cărei frecvenţă creşte cu înaintarea în vârstă. Sforăitul constă dintr-un zgomot respirator ce apare în timpul somnului de zi sau de noapte. Acesta este produs în mare măsură de vibraţia palatului moale...
Benzi nazale împotriva sforăitului Un nou produs împotriva sforăitului - benzile nazale RespirUşor - a fost lansat oficial marţi în România.
Sforăitul nocturn distruge creierul Oamenii de ştiinţă italieni susţin că sforăitul cronic în timpul nopţii generează modificări distructive la nivel cerebral, prin reducerea cantităţii de materie cenuşie şi diminuarea considerabilă a facultăţilor mintale, potrivit unui studiu publicat în ultimul număr al revistei American Journal of ...
Sforaitul Sforaitul este o boala si nu un moft, care afecteaza deopotriva barbatii si femeile. Acest lucru il spun doctorii care au descoperit de mai mult timp mecanismul prin care se produce acest zgomot nocturn deosebit de deranjant.
Se înfiinţează prima asociaţie a pacienţilor care se suferă de tulburări de somn Bucureşti, 25 ian /Agerpres/ - Prima asociaţie de pacienţi care suferă de tulburări ale somnului - Asociaţia Naţională de Somnologie - a fost înfiinţată de Sănătatea Media Group şi are ca principal scop informarea şi sprijinirea persoanelor cu tulburări de somn: sforăit, sindrom de apnee în somn, apnee...
Dormitoarele britanice devin din ce în mai zgomotoase din cauza sforăitului femeilor Multe femei britanice au devenit din ce în ce mai zgomotoase în dormitor, dar nu pentru că ar avea o viaţă sexuală de invidiat, ci chiar dimpotrivă, pentru că fumează şi beau prea mult, pe lângă faptul că sunt supraponderale, iar toate acestea le provoacă sforăitul, conform unui material publicat de...