Cele mai citite
 


Mai puţină sare în copilărie, un organism sănătos pentru tot restul vieţii
joi, 18 noiembrie 2010   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Oamenii de ştiinţă americani au stabilit că un aport mic de sare în meniul adolescenţilor reduce riscul de hipertensiune şi boli cardiovasculare la maturitate şi mai ales în perioada bătrâneţii, relatează AP.
Potrivit constatărilor, în medie, un adolescent american consumă în jur de 9 grame de sare pe zi. Dacă această doză ar fi redusă la 6 grame, atunci probabilitatea de a dezvolta hipertensiune arterială la o vârsta de 30-50 de ani ar scădea cu 63%.

Diminuând cantitatea de sare în alimentaţia zilnică, consideră savanţii americani, adolescenţii îşi vor proteja sănătatea mai târziu în viaţă.

De asemenea, oamenii de ştiinţă atrag atenţia că cea mai mare cantitate de sare provine din produsele mult îndrăgite de tineri: pizza, chipsuri, alune sărate.
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Tensiunea arterială în timpul anotimpului cald Există persoane care suferã în mod constant de dereglări ale tensiunii arteriale şi persoane care sunt afectate ocazional (tensiune arterialã oscilatorie). Indiferent de situaţie, vara este un anotimp în care această afecţiune este mai des întâlnită decât în restul anului. Aceasta şi pentru că temperaturile...
Bolile cardiovasculare, principala cauză de morbiditate şi mortalitate Bucureşti, 11 feb /Agerpres/ - Bolile cardiovasculare reprezintă principala cauză de morbiditate şi mortalitate în România şi în Europa, a declarat dr. Camelia Diaconu, joi, cu ocazia lansării campaniei 'O inimă sănătoasă iubeşte mai mult'.
Sfaturi de la specialiști privind prevenția și diagnosticarea precoce a hipertensiunii arteriale Aproximativ 3 din 10 persoane trăiesc cu hipertensiune arterială, ceea ce înseamnă că la nivel mondial există aproape 1,8 miliarde de hipertensivi. Din nefericire, aproape 50% din aceştia nu ştiu că au tensiune arterială crescută, arată statisticile furnizate de World Hypertension League (WHL). Mai...
Drojdia de orez rosu – mentine inima sanatoasa si regleaza colesterolul Stresul, fumatul, consumul de alcool, somnul insuficient, supraponderalitatea si alimentatia haotica, plina de aditivi, sunt factori care conduc la perturbarea echilibrului fiziologic caracteristic unui organism sanatos. Peste 30% din populatia Romaniei sufera de hipertensiune arteriala si...
Adoptarea unui mod de viaţă mai sănătos ar duce la evitarea a 37 milioane de decese premature (studiu) Cel puţin 37 milioane de decese premature ar putea fi evitate până în 2025 în toată lumea dacă oamenii ar adopta un mod de viaţă mai sănătos, cu un consum mai redus de tutun, alcool şi sare, arată un studiu apărut sâmbătă în revista medicală britanică The Lancet şi menţionat de AFP.
Un regim alimentar bogat în sare dublează riscurile cardiace pentru diabetici Pe lângă zahăr şi sarea le poate pune probleme de sănătate persoanelor, care suferă de diabet, conform unui nou studiu japonez care a ajuns la concluzia că un regim alimentar bogat în sare poate duce la dublarea riscurilor cardiace pentru diabetici, informează miercuri Live Science.