Cele mai citite
 


Bihor: A doua ediţie a Conferinţei 'Search and Rescue', la Băile Felix
joi, 18 noiembrie 2010   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
A doua ediţie a Conferinţei Naţionale de Medicină de Urgenţă şi Salvări în Situaţii Speciale 'Search and Rescue 2010' se va desfăşura la Băile Felix, în perioada 24 - 28 noiembrie.
Conferinţa va începe în 24 noiembrie, cu un work-shop dedicat mass-media, realizat în colaborare cu invitaţii de la 'Emergency Masters' Ltd, din Marea Britanie. Aceştia vor fi Ian Cameron (fost jurnalist BBC), Paul Brown şi Peter Bentley, care formează o echipă de elită ce îmbină experienţa de peste 25 de ani în domeniile mass-media, medical, nuclear şi de stingere a incendiilor cu rigoarea academică necesară absolvirii masteratului în domeniul Protecţiei Civile.

'Suntem convinşi că împreună vom reuşi să transmitem tuturor salvatorilor din România, dar şi cetăţenilor câteva din conceptele şi principiile moderne ale acestui domeniu aflat într-o permanentă dezvoltare', a declarat, într-un comunicat remis miercuri, dr. Hadrian Borcea, medic şef UPU-SMURD Oradea, preşedintele Comitetului de organizare.

Organizată în special de Asociaţia SARTISS (Search And Rescue Team In Special Situation), manifestarea este susţinută de Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă 'Crişana', Societatea de Medicină de Urgenţă şi Catastrofă din România, Universitatea din Oradea, dar şi de Colegiul Medicilor din România, care a acreditat evenimentul.

'Succesul ediţiei de anul trecut ne obligă să reluăm şi în acest an organizarea Conferinţei Search and Rescue, în acelaşi spirit de pragmatism, originalitate şi centrat pe particularităţile situaţiilor de urgenţă, în general, şi a medicinei de urgenţă, în particular', a precizat dr. Borcea.

O serie de mai multe conferinţe vor fi susţinute în zilele respective şi vor fi publicate într-un număr special al Jurnalului de Medicină de Urgenţă şi Salvări în Situaţii Speciale.
Potrivit organizatorilor, printre temele abordate la Băile Felix se numără situaţiile complexe ale traumatologiei aplicate, prezentarea de strategii, proceduri şi protocoale moderne, practica anesteziei în departamentul de urgenţă, dar şi managementul accidentelor în diverse situaţii speciale.
La conferinţa 'Search and Rescue' este aşteptat şi ministrul Sănătăţii, Cseke Attila, alături de fondatorul SMURD, subsecretarul de stat în Ministerul Sănătăţii Raed Arafat.
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Bihor: Conferinţă Naţională de Medicină de Urgenţă şi Salvări în Situaţii Speciale, la Băile Felix Peste 600 de medici, rezidenţi, studenţi la medicină şi invitaţi, printre care oficiali ai Ministerului Sănătăţii, Ministerului de Interne şi a principalelor servicii de salvare din România, vor participa în perioada 1-3 noiembrie, la cea de-a patra ediţie a Conferinţei Naţionale de Medicină de Urgenţă...
Bihor: A doua ediţie a Conferinţei 'Search and Rescue', la Băile Felix A doua ediţie a Conferinţei Naţionale de Medicină de Urgenţă şi Salvări în Situaţii Speciale 'Search and Rescue 2010' se va desfăşura la Băile Felix, în perioada 24 - 28 noiembrie.
Bihor: Conferinţa naţională de medicină de urgenţă şi salvări în situaţii speciale, la Băile Felix Conferinţa Naţională de Medicină de Urgenţă şi Salvări în Situaţii Speciale 'Search and Rescue', ajunsă la a şaptea ediţie, va avea loc, în perioada 30 septembrie - 4 octombrie, la Băile Felix, a anunţat, marţi, Asociaţia SARTISS, organizatorul evenimentului.
Dr. Raed Arafat: Comunicarea cu presa trebuie să fie transparentă, permanentă, bazată pe încredere reciprocă Secretarul de stat în Ministerul Afacerilor Interne Raed Arafat a apreciat joi, la Băile Felix, primul curs "făcut în masă" pentru purtătorii de cuvânt din toate inspectoratele de urgenţă din ţară susţinut de specialistul BBC Ian Cameron, considerând că în relaţia cu presa comunicarea trebuie să fie...
Primul curs de medicină de urgenţă în pediatrie, la Băile Felix, organizat de Asociaţia SARTISS Un grup de 16 medici din structurile de urgenţă UPU-SMURD din România se vor perfecţiona, în premieră naţională, în resuscitare pediatrică, prin Cursul European Pediatric Life Suport (EPLS), ce se va desfăşura în perioada 31 ianuarie-1 februarie la Băile Felix, în organizarea Asociaţiei Search And Rescue...
Bihor: Două decenii de activitate SMURD în judeţ, sărbătorite timp de o săptămână Serviciul Mobil de Urgenţă, Reanimare şi Descarcerare (SMURD) Bihor va marca, în data de 12 octombrie 2013, împlinirea a 20 de ani de la prima intervenţie a unui echipaj SMURD în judeţul Bihor.