Cele mai citite
 


Studiul MEDIBUS 2010: Aparatura medicală, cel mai important criteriu de alegere a unei clinici
joi, 18 noiembrie 2010   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Aparatura medicală folosită şi timpul de aşteptare pentru a intra la consultaţie sunt primele două criterii de care ţin cont clienţii serviciilor medicale din sistemul privat când aleg o clinică în defavoarea alteia, relevă un studiu realizat de MEDNET Marketing Research Center.
'Chiar dacă atât bucureştenii, cât şi locuitorii din celelalte mari oraşe ale ţării consideră aparatura medicală ca fiind cel mai important criteriu de alegere a unei clinici medicale private, acesta este un aspect ce nu poate fi evaluat în mod corect de populaţie, fiind mai degrabă legat de imaginea pe care fiecare clinică ori cabinet medical şi spital privat şi-o promovează', susţine Lăcrămioara-Laura Voinea, managing director la MEDNET Marketing Research Center, într-un comunicat remis miercuri.

Costul serviciilor medicale (pentru bucureşteni), renumele medicilor, a personalului medical (în provincie), precum şi disponibilitatea consultaţiilor sunt, de asemenea, criterii importante în viziunea participanţilor la studiu.

Cu toate că distanţele şi traficul ne afectează, poziţia în oraş a clinicii medicale nu este un criteriu primordial în alegerea unui furnizor de servicii medicale private.
Ca valoare, piaţa serviciilor medicale private a cunoscut în ultimii şapte ani o evoluţie
constantă, creşterea cea mai importantă fiind înregistrată în perioada iunie 2007 - iunie 2008.
Volumul serviciilor medicale private, excluzând abonamentele şi serviciile stomatologice, a atins în Bucureşti 101,7 milioane de euro în primăvara acestui an, adică a fost de aproape şase ori mai mare decât în 2004.

Studiul MEDIBUS 2010 a fost realizat prin tehnica intervievării telefonice asistată de calculator, în Bucureşti şi oraşele cu peste 100.000 locuitori. Populaţia ţintă a fost constituită din persoanele adulte (18 - 65 ani inclusiv).
În realizarea studiului au fost folosite două eşantioane distincte, reprezentative: unul în Bucureşti (800 respondenţi) şi unul în provincie - oraşele cu peste 100.000 locuitori (800 respondenţi), marja de eroare fiind ±3,46%.
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Studiul MEDIBUS 2010: Aparatura medicală, cel mai important criteriu de alegere a unei clinici Aparatura medicală folosită şi timpul de aşteptare pentru a intra la consultaţie sunt primele două criterii de care ţin cont clienţii serviciilor medicale din sistemul privat când aleg o clinică în defavoarea alteia, relevă un studiu realizat de MEDNET Marketing Research Center.
Un nou spital privat a fost inaugurat în Bucureşti Un nou spital privat a fost inaugurat luni la Bucureşti - primul spital Medicover, unde pacienţii au acces la diagnostic şi tratament avansat.
Începând cu 1 mai, în clinicile Medsana scad prețurile la o parte din analizele de laborator, inclusiv teste genetice Începând cu 1 mai, Centrul Medical Medsana reduce în medie cu până la 18% costul pentru anumite tipuri de analize de laborator (din categorii precum biochimie, electroliți și markeri neoplazici, hormoni, hematologie, ORL, alergologie, imunologie, bacteriologie, genetică, ș.a.).
Peste 85% dintre bucureşteni au apelat la servicii medicale private în 2013 (studiu) Peste 85% dintre bucureşteni au apelat în acest an la servicii medicale în regim privat, relevă un studiu dat publicităţii marţi de MEDNET Marketing Research Center.
Iaşi: Aparatură medicală de ultimă generaţie, donată Spitalului de Pediatrie ''Sfânta Maria'' Spitalul de Pediatrie ''Sfânta Maria'' din Iaşi a primit, joi, echipamente medicale în valoare de 41.000 de euro drept donaţie din partea unei organizaţii neguvernamentale.
Braşov: În premieră în România, prima operaţie pe cord deschis într-o clinică privată Prima operaţie pe cord deschis efectuată într-o clinică privată s-a desfăşurat în noaptea de marţi spre miercuri la Braşov. Membrii echipei de medici de la Institutul Inimii din Cluj care au operat au declarat joi, într-o conferinţă de presă, că este o premieră în România având în vedere că la Braşov...