Cele mai citite
 


Alimentaţia de vară trebuie să fie uşoară
marţi, 26 mai 2009   ::   0 Comentarii :: :: Nutritie, Hidratare
 

Bucureşti, 26 mai /Agerpres/ - Alimentaţia pe care ar trebui să o consumăm în perioada de vară trebuie să fie uşoară, a declarat pentru AGERPRES, dr. Gheorghe Mencinicopschi, directorul Institutului de Cercetări Alimentare.

El a subliniat că, din păcate, căpşunile care se găsesc deocamdată pe piaţă sunt importate şi sunt tratate prin iradiere. El a spus că nu e periculos să ne iradiem, dar generează radicali liberi care sunt foarte răi.

Vara, când organismul este stresat termic, avem nevoie de o mâncare mai uşoară, cu multe vegetale şi fructe, dar şi cu proteine, carne slabă, ouă, lapte, peşte. Nu este indicat să mâncăm grăsimi şi mezelurile grase şi ieftine, a spus prof.dr. Mencinicopschi.

Lichidele trebuie să le consumăm atât cât este nevoie, însă persoanele active care desfăşoară o activitate intensă, pentru acestea se recomandă între trei şi cinci litri pe zi chiar. În zonele în care temperatura este foarte ridicată, oamenii consumă un litru de apă la o oră, a spus prof.dr. Mencinicopschi.

Acesta este total împotriva margarinei, recomandând cantităţi mici de unt sau butter ghee, adică untul se topeşte şi grăsimea de deasupra sa se pune într-un borcănel şi aceea se consumă.

Prof.dr. Mencinicopschi a subliniat că România înainte de 1989 exporta un astfel de unt, acum însă nu se mai găseşte.

Privitor la băuturile alcoolice, prof. dr. Gheorghe Mencinicopschi spune că în niciun caz nu recomandă berea, mai ales cea ieftină, pentru că are un conţinut mai mare de sulfiţi decât vinul. AGERPRES/(Cornelia Stanciu)

Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Reguli de baza in alimentatia omului sanatos Incepem cu cateva reguli simple si observatii referitoare la procurarea alimentelor: Nu este bine sa se consume apa in timpul mesei, pentru ca apa dilueaza sucurile gastrice. Apa se bea fractionat pe parcursul zilei, in cantitate de 1,5-2 litri, in functie de masa corporala. Sunt autori care recomanda...
Alimentatia omului sanatos Specialistii ne recomanda sa avem cel putin 3 mese zilnice; dupa unii nutritionisti chiar 4-5 mese zilnice, in care caz alimentele se consuma in cantitati mai reduse la fiecare masa. O alimentatie corecta este una echilibrata, din care nu trebuie sa lipseasca niciuna dintre grupele de alimente.
Alimentaţia are o importanţă deosebită în prevenţia cancerului Bucureşti, 22 iunie /Agerpres/ - Alimentaţia joacă un rol foarte important în prevenţia cancerului, a declarat, marţi, acad. prof.dr. Constantin Ionescu Târgovişte, preşedintele Asociaţiei Medicale Române, în cadrul Conferinţei Naţionale de Oncologie, cu tema "Cancerul - de la prevenţie la paleaţie"...
OPINIA NUTRIŢIONISTULUI Fructe de vară pentru imunitate O alimentaţie adecvată poate stimula sistemul imunitar al organismului, mai ales după perioada sezonului rece când s-a trăit într-o expunere constantă la bacterii şi viruşi de sezon.
Doctorul Luigi Gratton a vorbit despre alimentaţia sănătoasă Bucureşti, 16 nov /Agerpres/ - Specialistul în nutriţie Luigi Gratton a susţinut, marţi, o conferinţă în care a vorbit despre problemele esenţiale cu care se confruntă populaţia în domeniul alimentaţiei, precum şi despre posibilele soluţii pentru a avea o alimentaţie echilibrată.
Importanţa nutritivă a pâinilor funcţionale în alimentaţia de zi cu zi În funcţie de valoarea calorică şi conţinutul de substanţe nutritive, importanţa alimentelor pentru o nutriţie echilibrată şi sănătoasă diferă. Produsele cerealiere, printre care şi pâinea, reprezintă fundamentul alimentaţiei sănătoase şi fac parte din prima grupă de alimente, recomandate pentru...