Cele mai citite
 


Constanţa: Primul centru de fertilizare in vitro din Dobrogea, inaugurat la un spital privat
miercuri, 17 noiembrie 2010   ::   0 Comentarii :: :: Stiri, Disfunctii sexuale - Infertilitate
 

Constanţa, 17 nov /Agerpres/ - Primul centru de fertilizare in vitro din Dobrogea, investiţie de circa 300.000 de euro, a fost inaugurat, miercuri, în cadrul spitalului privat de obstetrică - ginecologie Euromaterna din municipiul Constanţa.

Preşedintele spitalului, dr. Ion Ruşa, a afirmat, în cadrul unei conferinţe de presă, că este vorba de un vis mai vechi al medicilor unităţii spitaliceşti, acela de a deschide 'un centru de infertilitate a cărui regină este componenta fertilizarea in vitro'.
Potrivit şefei noului centru creat, dr. Ioana Luţescu, unitatea este la standarde europene şi funcţionează după norme stricte, la fel ca orice alt centru de fertilizare in vitro din Europa.
'Acum reuşim să venim cu tratamente de fertilizare in vitro care sunt un ultim pas în încercarea unui cuplu de a avea copii. Şi nu numai că venim cu tratamentele de fertilizare in vitro, dar introducem încă de la început o tehnică de vârf pe plan mondial, ce se cheamă injecţie intracitoplasmatică, şi care este una din tehnicile moderne de rezolvare a infertilităţii de cauză masculină. De asemenea, avem posibilităţi de crioconservare şi stocare a celulelor reproductive şi a embrionilor, practic putem să abordăm această problema de la A la Z', a menţionat dr. Luţescu.
Centrul de fertilizare in vitro este pregătit de un an şi jumătate pentru a funcţiona, însă a fost inaugurat în prezent pentru că, potrivit dr. Ruşa, 'acum s-au putut obţine toate aprobările necesare'.
'Problema a fost că la nivel naţional a fost o pauză de un an şi jumătate în care nu s-a dat nicio aprobare pentru centrele de fertilizare in vitro. (...) După introducerea normelor europene, practic Agenţia Naţională de Transplant nu a funcţionat în acest interval, fiind într-un proces de reorganizare', a explicat dr. Ioana Luţescu.
Cuplurile infertile sau subfertile care apelează la tehnici de reproducere asistată pentru obţinerea mult doritei sarcini trebuie să plătească 13.500 de lei pentru fertilizarea in vitro, 150 de lei pentru spermogramă, 700 de lei pentru inseminare, în timp ce consultaţiile pentru fertilizare in vitro şi infertilitate costă 450 şi, respectiv, 300 de lei.
Medicii spitalului privat susţin că tarifele sunt sub nivelul maximal şi este un raport foarte bun între calitatea serviciilor oferite şi preţ, dar sunt conştienţi că ele nu sunt accesibile multor cupluri. AGERPRES

Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Constanţa: Primul centru de fertilizare in vitro din Dobrogea, inaugurat la un spital privat Constanţa, 17 nov /Agerpres/ - Primul centru de fertilizare in vitro din Dobrogea, investiţie de circa 300.000 de euro, a fost inaugurat, miercuri, în cadrul spitalului privat de obstetrică - ginecologie Euromaterna din municipiul Constanţa.
ProVita- Diagnostic și tratament inaugurează noul Centru de Fertilizare in vitro Începând cu data de 1 septembrie, ProVita - Diagnostic și tratament inaugurează o nouă specializare, prin deschiderea unui Centru de Fertilizare in vitro în cadrul clinicii din str. Alexandrina nr 20 - 22, sector 1, București.
Timiş: Cel mai mare spital privat din vestul ţării, inaugurat Cel mai mare spital privat din vestul ţării s-a inaugurat, sâmbătă, la Timişoara, acesta fiind axat, cu prioritate, pe reproducere umană asistată şi ginecologie, fiind dotat cu aparatură de înaltă performanţă şi în domeniile chirurgiei şi cel al imagisticii.
Centru de fertilizare in vitro deschis la Timişoara, la o clinică privată Timişoara, 8 nov /Agerpres/ - Primul spital privat din vestul ţării, Athena Hospital, din Timişoara, a inaugurat, luni, Centrul de fertilizare in vitro şi infertilitate.
Un nou centru de fertilizare în Capitală Un nou de centru de fertilizare a fost inaugurat, marţi, în Capitală, acesta dispunând de o echipă formată din 13 medici şi asistente specializaţi în Austria, la renumita Clinică Kinderwunschzentrum din Viena.
Timiş: Un nou centru de fertilizare in vitro, în perspectivă Conducerea Spitalului de Obstetrică - Ginecologie 'dr. Dumitru Popescu' din Timişoara îşi propune să înfiinţeze un centru de fertilizare in vitro, cel târziu anul viitor, după obţinerea acreditării.