Cele mai citite
 


Primarul Cristian Popescu-Piedone a verificat magazinele etnobotanice
miercuri, 17 noiembrie 2010   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Bucureşti, 17 nov /Agerpres/ - Primarul sectorului 4 al Capitalei, Cristian Popescu-Piedone, a început, în noaptea de marţi spre miercuri, o acţiune de verificare a modului în care îşi desfăşoară activitatea magazinele care comercializează plante etnobotanice, având în vedere numeroasele sesizări primite din partea părinţilor unor elevi din sector prin care aceştia reclamau faptul că unele magazine de vise sunt amplasate în imediata apropiere a unităţilor de învăţământ.
Însoţit de inspectorii Direcţiei Inspecţie şi Control din cadrul Primăriei şi de echipaje ale Poliţiei Comunitare, primarul Cristian Popescu-Piedone a verificat şase spice shop-uri, situate în zonele Splaiul Unirii, bulevardul Regina Maria, şoseaua Giurgiului, strada Luică, Calea Văcăreşti şi şoseaua Olteniţei.
A fost constatată lipsa acordului de funcţionare, dar şi a documentelor de provenienţă a mărfurilor, nereguli pentru care s-au aplicat sancţiuni totalizând 4.000 de lei, dispunându-se şi suspendarea activităţii pentru o perioadă de 30 de zile.
'Am fost sesizaţi de mulţi părinţi, îngrijoraţi de faptul că anumiţi 'clienţi fideli' ai magazinelor de vise consumă astfel de substanţe în timpul zilei, pe stradă, în imediata apropiere a locului de unde le procură. Am informat Poliţia şi am trecut la verificări ce au vizat modul în care acestea îşi desfăşoară activitatea, constatând că nu aveau acorduri de funcţionare eliberate de Primăria sectorului 4, nici acte de provenienţă a mărfurilor. Cu sprijinul consilierilor locali din sectorul 4, sper că vom reuşi să închidem definitiv magazinele de acest tip, aflate în vecinătatea şcolilor în care învaţă copiii noştri', a declarat primarul Cristian Popescu-Piedone, potrivit unui comunicat de presă.
Edilul a spus că, în planul asigurării unui climat de siguranţă, necesar desfăşurării în bune condiţii a procesului educaţional, la următoarea şedinţă a Consiliului Local Sector 4 va propune închiderea tuturor magazinelor de gen. AGERPRES
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Primarul Piedone efectuează un nou control la magazinele etnobotanice Bucureşti, 17 nov /Agerpres/ - Primarul sectorului 4 al Capitalei, Cristian Popescu-Piedone, va efectua în această seară o nouă acţiune fulger pentru verificarea magazinelor etnobotanice, după ce noaptea trecută a mai făcut o acţiune similară.
Primarul Piedone efectuează un nou control la magazinele etnobotanice Bucureşti, 17 nov /Agerpres/ - Primarul sectorului 4 al Capitalei, Cristian Popescu-Piedone, va efectua în această seară o nouă acţiune fulger pentru verificarea magazinelor etnobotanice, după ce noaptea trecută a mai făcut o acţiune similară.
Magazinele 'etnobotanice', în atenţia poliţiei Poliţia Română a întreprins, pe parcursul acestui an, numeroase activităţi de identificare şi monitorizare a aspectelor legate de comercializarea, prin magazinele de tip etnobotanic, a unor substanţe care produc efecte similare drogurilor.
Prefectul Capitalei propune interzicerea magazinelor etnobotanice Bucureşti, 1 nov /Agerpres/ - Prefectul Capitalei, Mihai Atănăsoaei, a admis, luni, că existenţa magazinelor etnobotanice are în multe cazuri efecte negative asupra tinerilor şi a amintit, la o conferinţă de presă, că poartă discuţii cu Serviciul Antidrog în scopul modificării legislaţiei pentru interzicerea...
Timiş: Dosare penale pentru administratorii unor magazine de plante etnobotanice Administratorilor a trei din cele şase magazine din Timişoara în care se comercializează plante etnobotanice li s-au întocmit dosare penale pentru comiterea infracţiunilor de înşelăciune şi falsificare de alimente sau alte produse, în urma verificărilor efectuate de echipe mixte de control.
Control la magazinele etnobotanice, din sectorul 4 al Capitalei Primarul Cristian Popescu-Piedone i-a convocat miercuri seara, începând cu ora 22,00, pe toţi inspectorii din cadrul administraţiei locale pentru a verifica magazinele care comercializează etnobotanice din sectorul 4 al Capitalei.