Cele mai citite
 


Ministerul Sănătăţii va primi asistenţă americană pentru acreditarea spitalelor
marţi, 26 mai 2009   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 

Bucureşti, 26 mai /Agerpres/ - Ministrul Sănătăţii, Ion Bazac, s-a întâlnit, miercuri, cu însărcinatul cu afaceri al Ambasadei SUA la Bucureşti, dna. Jeri Guthrie-Corn.

Ion Bazac i-a prezentat oficialului SUA principalele măsuri de reformă pe care Ministerul Sănătăţii le va lua anul acesta în sistemul sanitar.

La rândul său, ataşatul ambasadei l-a asigurat pe ministrul Sănătăţii că experţii americani vor acorda asistenţă pentru demararea proiectului de acreditare a spitalelor, fiind cunoscut faptul că modelul american de acreditare a spitalelor este performant.

Cei doi au mai discutat şi despre importanţa investiţiilor private în sistemul de sănătate, în special prin înfiinţarea de clinici private, iar reprezentantul SUA a cerut detalii despre noua politică a medicamentului lansată la începutul acestui an de Ministerul Sănătăţii.

Ministrul Sănătăţii a explicat schimbările care se vor produce în sistemul sanitar prin descentralizare.

"Vă felicit pentru activitatea dumneavoastră de până în prezent şi vă asigur că susţinem toate punctele din reforma pe care aţi demarat-o încă de la începutul mandatului dumneavoastră", a declarat însărcinatul cu afaceri al Ambasadei SUA. AGERPRES/(Cornelia Stanciu)

Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
În sistemul de sănătate sunt 24.000 de locuri vacante Ministrul Sănătăţii Publice, Ion Bazac, a anunţat miercuri, în prima conferinţă de presă susţinută în această calitate, că în sistemul sanitar românesc sunt 24.000 de posturi vacante. (Sursa: Agerpres)
Ion Bazac: Decizia de încetare a contractelor unor manageri de spitale nu este politică Bucureşti, 13 mai /Agerpres/ - Ministrul sănătăţii, dr.Ion Bazac, susţine că "decizia de încetare a contractelor unora dintre managerii din spitalele publice nu este nici politică, nu aparţine nici ministrului Sănătăţii, ci comisiilor desemnate prin lege'', se arată într-un comunicat rmis, marţi, AGERPRES...
Bazac: Virusul H1N1, extrem de puternic Bucureşti, 13 mai /Agerpres/ - Ministrul Sănătăţii, Ion Bazac, a atras atenţia că virusul N1H1 rămâne în continuare extrem de puternic, numărul cazurilor fiind în creştere, iar mortalitatea mult mai ridicată decât în cazul gripei sezoniere.
Colaborare între Ministerul Sănătăţii şi Banca Mondială Ministerul Sănătăţii şi Banca Mondială vor colabora în scopul dezvoltării strategiei în domeniul sănătăţii pentru următorii patru ani, precizează un comunicat al ministerului menţionat, remis miercuri AGERPRES. (Sursa: Agerpres)
Protocol pentru informatizarea sistemului de sănătate Bucureşti, 19 mai /Agerpres/ - Ministrul Sănătăţii, dr. Ion Bazac, şi ministrul Comunicaţiilor şi Societăţii Informaţionale, Gabriel Sandu, au semnat, joi, primul contract de finanţare în domeniul e-sănătăţii.
Program de monitorizare şi evaluare continuă a sistemului de sănătate Ministrul Sănătăţii, Ion Bazac, a dispus derularea unui program de monitorizare şi evaluare continuă a sistemului de sănătate din România. (Sursa: Agerpres)