Cele mai citite
 


Vaslui: Spitalele şi şcolile au fost date în judecată de angajaţii nemulţumiţi de diminuarea veniturilor
miercuri, 17 noiembrie 2010   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Vaslui, 17 nov /Agerpres/ - Cele şapte spitale din judeţul Vaslui au fost acţionate în instanţă de aproape 1.800 de salariaţi, nemulţumiţi de decizia de diminuare a salariilor cu 25 la sută.
Potrivit reprezentanţilor Sanitas Vaslui, prin diminuarea salariilor cu 25 de procente nu s-a respectat contractul individual de muncă.
'Am contestat felul în care angajatorii au pus în aplicare prevederile legii nr. 118 din 2010 referitor la diminuările salariilor bugetarilor. Noi credem că diminuarea salariilor cu 25 de procente încalcă cel puţin şapte legi', a declarat miercuri pentru AGERPRES Daniela Clătinici, liderul sindicatului Sanitas Vaslui.
Unele dintre spitalele vasluiene au avut deja termene în instanţă, iar altele urmează să aibă la începutul lunii decembrie.
Deocamdată, la toate termenele proceselor intentate spitalelor de angajaţii din sistemul sanitar, judecătorii au dat amânări.
Sindicaliştii susţin că în cazul în care instanţele de judecată din România nu le vor da dreptate, atunci ei vor merge la CEDO.
De asemenea, aproximativ 5.000 de cadre didactice din judeţul Vaslui au dat în judecată şcolile în care îşi desfăşoară activitatea din cauza diminuării cu 25 la sută a indemnizaţiilor de concediu aferente lunilor iulie şi august.
'Noi am strâns semnături de la toţi membrii de sindicat, pe tabele nominale, pe care le-am ataşat la cererea noastră de chemare în judecată a fiecărei structuri şcolare în parte. Este normal să dăm în judecată şcolile şi nu Inspectoratul Şcolar sau Guvernul pentru că acolo există contractele de muncă ale fiecărui cadru didactic în parte', a declarat, Sorin Ţiplea, preşedintele Sindicatului 'Didactica' Vaslui.
Cele aproximativ 5.000 de cadre didactice au dat în judecată aproximativ 150 de şcoli coordonatoare. AGERPRES
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Vaslui: Spitalele şi şcolile au fost date în judecată de angajaţii nemulţumiţi de diminuarea veniturilor Vaslui, 17 nov /Agerpres/ - Cele şapte spitale din judeţul Vaslui au fost acţionate în instanţă de aproape 1.800 de salariaţi, nemulţumiţi de decizia de diminuare a salariilor cu 25 la sută.
Vaslui: CEDO va judeca reducerea salariilor pentru 1.800 de salariaţi din sistemul sanitar judeţean Curtea Europeană a Drepturilor Omului (CEDO) va judeca măsura diminuării salariilor cu 25% pentru 1.800 de salariaţi din sistemul sanitar vasluian, după ce Sindicatul "Sanitas" Vaslui a primit confirmarea înregistrării plângerilor la forul judecătoresc european.
Vaslui: Sindicaliştii din sistemul sanitar se judecă pentru salarii la CEDO Peste 1.000 de angajaţi din sistemul sanitar din judeţul Vaslui au dat în judecată statul român la Curtea Europeană a Drepturilor Omului pentru diminuarea salariilor cu 25 la sută de la 1 iulie 2010.
Vaslui: Aproximativ 1.800 de angajaţi din spitale au dat în judecată Ministerul Sănătăţii Reprezentanţii Sindicatului Sanitas din judeţul Vaslui au anunţat joi că aproximativ 1.800 de salariaţi din cele şapte spitale vasluiene au dat în judecată Ministerul Sănătăţii, nemulţumiţi de reducerile salariale cu 25 de procente.
Vaslui: Patru spitale din judeţ au pierdut procesele intentate de salariaţi Patru din cele şapte unităţi spitaliceşti din judeţul Vaslui au pierdut procesul intentat de cei aproape 1.400 de salariaţi, nemulţumiţi de decizia de diminuare a salariilor cu 25%.
Vaslui: Peste 300 de salariaţi ai Spitalului Judeţean de Urgenţă au întrerupt lucrul timp de două ore Peste 300 de salariaţi ai Spitalului Judeţean de Urgenţă Vaslui au protestat, miercuri faţă de problemele salariale din sistemul sanitar şi de volumul foarte mare de muncă, oprind activitatea timp de două ore.