Cele mai citite
 


Experţii CE cred că aditivii din tutun pot creşte gradul de dependenţă
miercuri, 17 noiembrie 2010   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Bruxelles, 17 nov /Agerpres/ - Un grup de experţi independenţi desemnat de Comisia Europeană (CE) a concluzionat, miercuri, că aditivii adăugaţi în ţigară, pentru a-i îmbunătăţi aroma, cum ar fi îndulcitorii sau mentolul, ar putea creşte gradul de dependenţă, la fel ca şi alţi factori, cum ar fi publicitatea, transmite Efe.
Comitetul Ştiinţific pentru Riscurile care pot Afecta Sănătatea din cadrul CE consideră că aditivii şi caracteristicile de design al ţigărilor 'ar putea influenţa gradul de consum', dar şi dezvoltarea unei dependenţe de tutun.

Opinia experţilor va fi luată în considerare de Comisie, în procesul de revizuire a directivei referitoare la tutun şi produsele derivate, directivă pe care intenţionează să o prezinte în perioada imediat următoare.

Experţii sunt de părere că aromele care facilitează o inhalare mai adâncă a fumului, cum ar fi mentolul, ar putea 'spori, în mod indirect, potenţialul de dependenţă al nicotinei'.

De asemenea, aromele de fructe sau caramel sunt folosite, alături de îndulcitori, pentru a conferi produsului 'o savoare specifică apreciată de un grup concret al populaţiei', cum ar fi tinerii. În acest mod, se poate favoriza începerea fumatului.

Aditivii, foarte puţin utilizaţi înainte de 1970, constituie la ora actuală o medie de 10 la sută din substanţa unei ţigări, potrivit Comisiei.

Executivul comunitar va prelua opiniile exprimate de producătorii din industria tutunului, dar şi de alţi actori implicaţi, în cadrul unei consultări publice care va începe la 17 decembrie. AGERPRES
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Experţii CE cred că aditivii din tutun pot creşte gradul de dependenţă Bruxelles, 17 nov /Agerpres/ - Un grup de experţi independenţi desemnat de Comisia Europeană (CE) a concluzionat, miercuri, că aditivii adăugaţi în ţigară, pentru a-i îmbunătăţi aroma, cum ar fi îndulcitorii sau mentolul, ar putea creşte gradul de dependenţă, la fel ca şi alţi factori, cum ar fi publicitatea...
Vaslui: DSP a demarat campania 'Învinge dependenţa de tutun! Recâştigă-ţi sănătatea!' Direcţia de Sănătate Publică Vaslui, în parteneriat cu Inspectoratul Şcolar Judeţean, Centrul de Prevenire Evaluare şi Consiliere Antidrog şi mai multe cabinete ale medicilor de familie a demarat vineri Campania 'Învinge dependenţa de tutun! Recâştigă-ţi sănătatea!', care se va desfăşura până la sfârşitul...
OMS: Ţările încă nu fac suficient pentru a combate fumatul În 19 ţări, cu o populaţie totală de peste 1 miliard de oameni, sunt în vigoare legi care cer ilustrarea mai elocventă pe pachetele de ţigări a riscurilor pe care le presupune fumatul, dar un număr prea mare de ţări tot nu fac destul pentru scăderea proporţiei de fumători, constată un raport al Organizaţiei...
Consumul de acizi graşi Omega 3 'reduce semnificativ' dependenţa de nicotină (studiu) Consumul de acizi graşi Omega 3 "reduce semnificativ" dependenţa de nicotină şi numărul de ţigări fumate zilnic, potrivit unui studiu elaborat la Universitatea israeliană din Haifa, publicat luni, informează EFE.
Bărbaţii fumează de două ori mai mult decât femeile Un bărbat fumează, în medie, cât două femei, conform rezultatelor Eurobarometer Report realizat de Comisia Europeană. Acelaşi studiu indică faptul că, în România, peste o treime din bărbaţi sunt fumători (37,6%), pe când doar 12,5% dintre femei fumează.
Alcool, tutun, canabis: Tinerii sunt mai vulnerabili în a dezvolta dependenţă Consumul de alcool, tutun şi canabis rămâne important în rândul adolescenţilor francezi şi induce o dependenţă cu atât mai mare cu cât aceştia încep mai devreme, notează, vineri, cotidianul francez Le Figaro.