Cele mai citite
 


Alte tăieri, la rectificare
vineri, 19 noiembrie 2010   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Redactor: Guvernul va diminua bugetele a 16 insituţii, inclusiv pe cel al ministerului educaţiei. Potrivit proiectului celei de a doua rectificări bugetare din acest an vor fi reduse şi bugetul alocat pentru plate pensiilor dar şi cel pentru şomaj
Reporter: Guvernul a alocat bani mai puţini pentru plata pensiilor. Astfel veniturile bugetului Asigurărilor Sociale de Stat au fost diminuate cu 215 mil de lei. Executivul a redus cu 100 de mil lei şi veniturile bugetului asigurărilor pentru şomaj. Tăierile nu se opresc aici. Şi cheltuielile cu ajutorul social şi ajutorul pentru încălzirea locuinţei vor fi diminuate cu 5,6 mil de lei.
Bani mai puţini vor fi alocaţi şi pentru ministere. Ministerului economiei, cel mai afectat de rectificarea bugetară va primi cu 75 de mil de lei mai puţini. Şi bugetul ministerului educaţiei va fi redus. Guvernul taie 40 de mil lei la rectificare. Astfel bugetele locale alocate pentru plata salariilor angajaţilor din învăţământul preuniversitar vor fi mult mai mici.
Sunt însă şi ministere care vor primi bani în plus, peste 980 de mil lei au fost alocate pentru ministerul muncii şi ministerul agriculturii va primi fonduri substanţiale 502 mil lei, bani necesari pentru derularea proiectelor din fonduri externe nerambursabile , post aderare.
Bani va primi şi ministerul sănătăţii, peste 250 de mil de lei. potrivit procietului de rectificare bugetară, executivul se bazează pe venituri mult mai mici decât estimarea iniţială din impozitul pe profit 770 mil lei.
Guvernanţii se aşteaptă însă la încarăsi mai mari din colectarea TVA, guvernul Boc speră să obţină cu 2 mild mai mult decât prognoza în vară de pe urma TVA-ului majorat la 24 %
Proiectul de rectificare urmează să fie aprobat luni în şedinţa de guvern
***
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Prima rectificare bugetară din acest an;cei mai mulţi bani merg la Muncă, Interne,Educaţie şi Sănătate Prima rectificare din acest an a bugetelor de stat şi asigurărilor sociale propusă de Ministerul Finanţelor Publice (MFP) prevede majorarea per sold a veniturilor bugetului general consolidat cu 2,92 miliarde de lei şi a cheltuielilor bugetului general consolidate tot cu aceeaşi sumă, domeniile care...
Fondul naţional de asigurări de sănătate primeşte noi fonduri la a doua rectificare bugetară pe 2010 Domeniul sanitar primeşte suplimentări majore de fonduri, plata unei părţi a arieratelor din sistem fiind urmărită prin cea de-a doua rectificare bugetară din acest an, pe care Guvernul a discutat-o în şedinţa de miercuri.
Guvernul a adoptat prima rectificare bugetară din anul 2011, a anunţat premierul Boc Guvernul a adoptat la 3 august, rectificări pozitive ale bugetului de stat şi bugetului asigurărilor sociale de stat, a anunţat premierul Emil Boc.
Guvernul discută marţi cea de-a doua rectificare bugetară din acest an Guvernul discută în şedinţa de marţi proiectul de ordonanţă de urgenţă cu privire la rectificarea bugetului de stat pe 2014.
Munca, Agricultura şi Sănătatea primesc cele mai mari fonduri la rectificare Ministerul Muncii, Ministerul Agriculturii şi Ministerul Sănătăţii vor primi cele mai mari fonduri la cea de-a doua rectificare bugetară din acest an, conform proiectului de ordonanţă de urgenţă a guvernului.
Iolu: Proiectul de rectificare bugetară va fi adoptat în şedinţa de Guvern din 10 august Proiectul de rectificare bugetară va fi adoptat în şedinţa următoare de Guvern, pe 10 august, a anunţat, miercuri, purtătorul de cuvânt al Executivului, Liviu Iolu.