Cele mai citite
 


Cardul de asigurat în sistemul public de sănătate va fi introdus de la 1 ianuarie 2011
vineri, 19 noiembrie 2010   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Cardul de asigurat în sistemul public de sănătate va fi introdus de la 1 ianuarie 2011
Ministrul sănătăţii, Cseke Attila, a declarat, ieri, că introducerea cârdului de asigurat se va face, probabil, de la 1 ianuarie 2011. In prezent, se pregăteşte caietul de sarcini pentru licitaţie, iar imprimeria Naţională va realiza cârdul. 'Toată lumea trebuie să înţeleagă că există reguli care trebuie respectate. Prin introducerea cârdului se vor reglementa problemele din sănătate, cârdul fiind pentru toate persoanele care iţi plătesc asigurările de sănătate. Ceilalţi vor trebui să plătească serviciile medicale, dacă nu sunt urgenţe sau cazuri epidemiologice', a spus ministrul. El a adus în discuţie si faptul că sunt incă foarte multe persoane exceptate - în 2009 erau 11 milioane de persoane în această situaţie - si că vor trebui găsite măsuri pentru a scădea numărul acestora. Cârdul va costa in jur de 2 euro; personalul medical va avea un cârd medical perso?nalizat de care se va interconecta cârdul pacientului, eliminând astfel de riscul de pătrundere in sistem şi utilizarea informaţiei de persoane neautorizate, a subliniat ministrul.
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Cseke Attila: Voi continua introducerea de reguli în sistemul de sănătate (interviu) Ministrul sănătăţii, Cseke Attila, a subliniat, în cadrul unui interviu acordat AGERPRES, că trebuie introduse reguli în sistemul de sănătate, care să fie respectate de toţi. Altfel, sistemul nu se va putea situa la nivelul celor din străinătate, a completat el. Ministrul a vorbit şi despre semnarea...
Constanţa: Ministrul Sănătăţii a inaugurat noua Unitate de Primire Urgenţe la Spitalul Clinic Judeţean Constanţa, 11 iul /Agerpres/ - Ministrul Sănătăţii, Cseke Attila, a inaugurat duminică după-amiază, noua Unitate de Primire Urgenţe a Spitalului Clinic Judeţean de Urgenţe, din Constanţa.
Iaşi: Ministrul Sănătăţii susţine că în 2011 va fi finalizat noul Spital de Urgenţe Ministrul Sănătăţii, Cseke Attila, a declarat miercuri, în timpul unei vizite la Spitalul Clinic de Urgenţe 'Sf. Ioan' din Iaşi, că în cursul anului viitor vor fi finalizate lucrările la noul spital judeţean.
Cseke Attila: În sistemul sanitar trebuie instituite reguli care să fie şi respectate - interviu Bucureşti, 7 apr /Agerpres/ - Ministrul Sănătăţii, Cseke Attila, a acordat un interviu Agenţiei Naţionale de Presă AGERPRES în care vorbeşte, între altele, despre noile programe naţionale de sănătate, descentralizarea sistemului, problemele de personal, dar şi despre subfinanţarea sistemului sanitar...
Ministrul Sănătăţii: Sute de posturi vor fi deblocate în sistemul sanitar până la sfârşitul anului Sute de posturi vor fi scoase la concurs în ultima parte a anului 2015, nu numai în unităţile de primiri urgenţe, ci şi în alte secţii, în funcţie de solicitările primite de la spitale, a anunţat, joi, la Târgovişte, ministrul Sănătăţii, Nicolae Bănicioiu.
Ministrul Cseke Attila a anunţat noi reguli în sistemul de organizare a spitalelor Ministrul Sănătăţii, Cseke Attila, a anunţat, miercuri, că începând de la 1 iunie, au fost introduse două reguli importante în sistemul de organizare a spitalelor.