Cele mai citite
 


Fondul naţional de asigurări de sănătate primeşte noi fonduri la a doua rectificare bugetară pe 2010
vineri, 19 noiembrie 2010   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Domeniul sanitar primeşte suplimentări majore de fonduri, plata unei părţi a arieratelor din sistem fiind urmărită prin cea de-a doua rectificare bugetară din acest an, pe care Guvernul a discutat-o în şedinţa de miercuri.
Astfel, Fondul Naţional Unic al Asigurărilor de Sănătate ar urma să primească suplimentări la bugetul de venituri de 35 de milioane de lei şi la bugetul de cheltuieli de 150 de milioane de lei, a declarat, pentru AGERPRES, consilierul economic al premierului, Andreea Paul Vass.
'Cea de-a doua rectificare bugetară pe anul 2010 îşi propune să rezolve câteva probleme curente: plata unei părţi a arieratelor din sănătate, alocarea de fonduri pentru proiectele de investiţii şi realocarea de fonduri între ordonatorii principali de credite pentru a se asigura buna desfăşurare a activităţii până la finalul anului', a declarat consilierul economic al premierului Emil Boc.
Statul a plătit până în prezent arierate de circa două miliarde de lei rezultate din cumpărarea de medicamente, însă spitalele au produs noi arierate cu o valoare care depăşeşte două miliarde de lei.
Potrivit Andreei Paul-Vass, ministerele care vor primi fonduri sunt Ministerul Muncii, pentru echilibrarea bugetului asigurărilor sociale de stat şi pentru plata drepturilor de asistenţă socială, Ministerul Agriculturii, pentru derularea de proiecte pe fonduri externe nerambursabile, Ministerul Administraţiei şi Internelor pentru suplimentarea obligaţiilor restante ale centralelor termice.
De asemenea, vor mai primi suplimentări de fonduri Ministerul Culturii, pentru achiziţia de imobile pentru instituţii culturale, Ministerul Mediului, pentru lucrările de infrastructură privind prevenirea inundaţiilor, şi Ministerul Transporturilor şi Infrastructurii, pentru proiectele de infrastructură rutieră.
'La toate celelalte ministere, vorbim despre diminuări ale bugetelor', a precizat Andreea Paul Vass.
Printre instituţiile care vor pierde bani la cea de-a doua rectificare bugetară din anul 2010 se numără Ministerul Dezvoltării Regionale şi Turismului, Ministerul Economiei, Ministerul Afacerilor Externe, Ministerul Comunicaţiilor, Secretariatul General al Guvernului, Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie.
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Prima rectificare bugetară din acest an;cei mai mulţi bani merg la Muncă, Interne,Educaţie şi Sănătate Prima rectificare din acest an a bugetelor de stat şi asigurărilor sociale propusă de Ministerul Finanţelor Publice (MFP) prevede majorarea per sold a veniturilor bugetului general consolidat cu 2,92 miliarde de lei şi a cheltuielilor bugetului general consolidate tot cu aceeaşi sumă, domeniile care...
Franks (FMI): O reducere a contribuţiilor de asigurări de sănătate ar agrava problema sistemului sanitar din România Sistemul sanitar din România nu are nici acum suficiente fonduri, iar o eventuală reducere a contribuţiilor de asigurări sociale de sănătate ar agrava şi mai mult problema, a declarat luni, la Banca Naţională a României /BNR/, şeful Misiunii Fondului Monetar Internaţional /FMI/, Jeffrey Franks.
UPDATE Guvernul a aprobat proiectele de rectificare a bugetului de stat şi bugetului asigurărilor sociale, pentru 2012 Guvernul a aprobat sâmbătă proiectele de ordonanţă de urgenţă privind rectificarea bugetului de stat şi a bugetului asigurărilor sociale de stat pe anul 2012.
Guvernul a aprobat proiectele de rectificare a bugetului de stat şi bugetului asigurărilor sociale, pentru 2012 Guvernul a aprobat sâmbătă 27 octombrie proiectele de Ordonanţă de Urgenţă privind rectificarea bugetului de stat şi a bugetului asigurărilor sociale de stat pe anul 2012.
Ministerele au cerut fonduri suplimentare de 3,3 ori mai mari decât a oferit MFP la rectificarea bugetară Ordonatorii principali de credite au solicitat miercuri, în şedinţa de Guvern, credite suplimentare de 3,3 ori mai mult decât suplimentarea propusă de Ministerul Finanţelor Publice la rectificarea bugetară, însă MFP le-a cerut să-şi reanalizeze pretenţiile, în condiţiile restrângerilor bugetare, potrivit...
Vaslui: S-au alocat fonduri pentru persoanele care aşteaptă să îşi facă analize gratuite Casa Judeţeană de Asigurări de Sănătate (CJAS) Vaslui a anunţat, luni, că laboratoarele medicale din judeţ, aflate sub contract cu instituţia de sănătate au primit fondurile necesare pentru a relua efectuarea de analize medicale gratuite.