Cele mai citite
 


Criza de personal medical se acutizează
marţi, 26 mai 2009   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 

Vaslui, 26 mai /Agerpres/ - Ordonanţa de Urgenţă 34/2009, prin care se suspendă ocuparea prin concurs sau examen a posturilor vacante, va crea mari probleme în sistemul sanitar vasluian, confruntat deja cu o gravă criză de personal, estimează Direcţia de Sănătate Publică (DSP) Vaslui.

Potrivit reprezentanţilor instituţiei, medicii sunt foarte greu de adus în judeţ, iar acum situaţia este complicată şi de recentul act normativ.

"Ordonanţa afectează situaţia medicilor, a asistentelor, dar şi sănătatea populaţiei. Ar trebui o legislaţie prin care să se acorde facilităţi medicilor, pentru a-i atrage spre Vaslui, nu legi prin care se blochează angajările", a declarat, miercuri, Carmen Boghiţă, şef resurse umane în cadrul DSP Vaslui.

În unităţile sanitare vasluiene, doar o treime din schema de încadrare este ocupată. La ultimul concurs susţinut în luna martie au fost ocupate doar şapte posturi din cele 70 scoase la concurs.

"Avem secţii care funcţionează cu un singur medic specialist, iar cadrele medicale fac eforturi pentru a face faţă situaţiei. Deficitul este de 70 de medici şi 170 de cadre medicale medii", a declarat Carmen Rotaru, director medical al Spitalului Judeţean de Urgenţă Vaslui

La nivelul judeţului Vaslui, specialităţile medicale deficitare sunt: medicina de urgenţă, psihiatria, oncologia, urologia şi diabetologia. AGERPRES/(Loredana Ciobanu)

Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Călăraşi: Criză de cadre medicale la Spitalul de Urgenţă Judeţean Spitalul de Urgenţă Judeţean Călăraşi are mare nevoie de medici specialişti, în condiţiile în care se confruntă cu o criză de cadre medicale.
Mehedinţi: Deficit de medici specialişti la Spitalul judeţean Spitalul Judeţean de Urgenţă (SJU) din municipiul Drobeta Turnu Severin are un deficit de cinci medici chirurgi, situaţie care trenează de circa doi ani, a declarat joi, pentru AGERPRES, reprezentantul unităţii, medic Cristian Jianu.
Criză de medici în judeţul Dâmboviţa Târgovişte, 22 iunie /Agerpres/ - Doar şapte candidaţi s-au înscris, în judeţul Dâmboviţa, pentru cele 56 de posturi de medici scoase la concurs, a informat, marţi, Autoritatea de Sănătate Publică (ASP).
Vaslui: Criză de medici în cabinetele şcolare din judeţ Potrivit datelor furnizate de Direcţia de Sănătate Publică (DSP) Vaslui, în cele 44 de cabinete şcolare din judeţ, lucrează doar opt medici, dintre care trei medici generalişti, doi medici de familie şi trei medici dentişti.
Vaslui: Criză de medici diabetologi în judeţ Judeţul Vaslui se confruntă cu o criză de medici diabetologi, la cei 17.000 de pacienţi diagnosticaţi cu diabet, existând doar doi specialişti.
Vaslui: Criza de medici blochează activitatea din spitale Doi medici anestezişti de la Spitalul Judeţean de Urgenţă (SJU) Vaslui şi-au înaintat demisiile, după ce au aflat că sunt citaţi ca martori în dosarul în care două doctoriţe de la Secţia de Obstetrică Ginecologie sunt arestate pentru fapte de corupţie şi efectuarea de avorturi ilegale.