Cele mai citite
 


Tulpina de holeră din Haiti provine din Nepal, afirmă un diplomat suedez
vineri, 19 noiembrie 2010   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Epidemia de holeră din Haiti îşi are originea în Nepal, a afirmat un diplomat suedez, informează miercuri agenţia germană de presă DPA.
'Din nefericire, acesta este cazul. S-a dovedit că holera a venit din Nepal', a declarat Claes Hammar, ambasadorul Suediei în Haiti, pentru ziarul Svenska Dagbladet.

Hammar, care a vizitat Haiti în urmă cu două săptămâni, a afirmat că informaţia provine dintr-o 'sursă diplomatică. Este 100% adevărat. Au fost făcute teste şi sursa duce în Nepal', a afirmat el.

Centrele americane pentru controlul şi prevenirea bolilor au anunţat la 1 noiembrie că tulpina de holeră din Haiti este 'similară' tulpinilor descoperite în sudul Asiei, dar au apreciat că sunt necesare mai multe cercetări pentru a stabili provenienţa acesteia.

Armata nepaleză a refuzat marţi acuzaţiile potrivit cărora trupele nepaleze ar fi responsabile de epidemia ce a luat viaţa a peste 1.000 de persoane, la o zi după protestele din Cap Haitien, al doilea oraş din Haiti.

O persoană a fost ucisă şi cel puţin 12, între care şase soldaţi nepalezi, au fost rănite în confruntările ce au izbucnit în urma protestelor la care au participat mii de persoane.

'ONU a emis deja un comunicat de presă în care se afirmă că forţele nepaleze nu sunt responsabile pentru epidemia de holeră, după efectuarea unei serii de teste', a afirmat purtătorul de cuvânt al armatei nepaleze, Ramindra Chettri.

Republica Dominicană a semnalat marţi primul caz de holeră, un muncitor care lucrează în Haiti.

Potrivit organizaţiei Partners in Health, Haiti nu a mai avut un caz de holeră din 1960, dar condiţiile pentru apariţia unei epidemii erau favorabile chiar înainte de cutremurul din 12 ianuarie, din cauza sistemului nesigur de alimentare cu apă, afectat de-a lungul anilor de uragane, inundaţii şi alunecări de teren.
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Epidemia de holeră în Haiti, adusă pe insulă de ONU Zvonul care circula printre haitieni şi care a fost dezminţit oficial de Naţiunile Unite a devenit realitate după ce profesorul epidemiolg francez Renaud Piarroux a declarat joi că soldaţii nepalezi din cadrul Forţei ONU detaşaţi în Haiti s-ar afla la originea epidemiei de holeră care a ucis 2.120 de...
Mulţi bolnavi de holeră din Haiti susţin că au băut apă potabilă Multe dintre persoanele spitalizate în Haiti după ce au fost diagnosticate cu holeră susţin că au băut apă tratată, o informaţie care suscită îngrijorarea autorităţilor ce gestionează maladia care a provocat moartea a 284 de persoane până în prezent, relatează AFP.
Haiti: Epidemia de holeră s-a extins în capitala Port-au-Prince, cu impact asupra angajaţilor ministerelor Naţiunile Unite/Port-au-Prince, 16 nov /Agerpres/ - Organizaţia Naţiunilor Unite a afirmat luni seara că holera a devenit o problemă de siguranţă naţională în Haiti, deoarece epidemia s-a extins în capitala Port-au-Prince, cu impact asupra ministerelor, relatează marţi agenţia DPA.
Haiti: Epidemia de holeră s-a extins în capitala Port-au-Prince, cu impact asupra angajaţilor ministerelor Naţiunile Unite/Port-au-Prince, 16 nov /Agerpres/ - Organizaţia Naţiunilor Unite a afirmat luni seara că holera a devenit o problemă de siguranţă naţională în Haiti, deoarece epidemia s-a extins în capitala Port-au-Prince, cu impact asupra ministerelor, relatează marţi agenţia DPA.
Epidemia de holeră din Haiti, de 'tipul cel mai periculos' (ministrul sănătăţii) Ministrul haitian al sănătăţii, Alex Larsen, a confirmat vineri, în cadrul unei conferinţe de presă, existenţa unei epidemii de holeră 'de tipul cel mai periculos' în ţară, care se află la originea a peste 135 de decese în ultimele zile, relatează AFP.
Haiti: Epidemia de holeră ar putea reizbucni din cauza recentelor inundaţii Organizaţia umanitară 'Medicii Lumii' şi-a manifestat miercuri îngrijorarea cu privire la posibilitatea reizbucnirii epidemiei de holeră în zonele rurale ale statului Haiti, din cauza recentelor inundaţii care au cuprins întreaga ţară, a informat presa locală, citată de EFE.