Cele mai citite
 


Rovana Plumb: 'Reforma statului nu înseamnă sacrificarea sănătăţii românilor'
vineri, 19 noiembrie 2010   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Reforma statului nu înseamnă sacrificarea sănătăţii românilor, consideră europarlamentarul social-democrat Rovana Plumb, conform unui comunicat remis joi AGERPRES.
Eurodeputata PSD Rovana Plumb a condamnat, joi, cele mai recente măsuri guvernamentale care vizează sistemul medical românesc, subliniind că 'reforma statului nu se face cu oameni bolnavi (...), ea neputând însemna sacrificarea sănătăţii românilor'.

Rovana Plumb, care este membră a Comisiilor Parlamentului European pentru mediu, sănătate publică şi siguranţă alimentară (ENVI), respectiv pentru ocuparea forţei de muncă şi afaceri sociale (EMPL), consideră că 'Executivul dă dovadă în continuare de incompetenţă în goana sa după tăieri bugetare, care ascunde lipsa de soluţii şi viziune pentru scoaterea României din criză'.

'Ţintele propuse în materie de internări şi medicamente sunt în afara realităţii. Nu poţi să le spui oamenilor 'gata, la anul doar 9 din 10 vă mai internaţi, restul să fiţi sănătoşi' respectiv 'ne pare rău că aveţi o boală cronică, dar nu mai avem medicamente pe stoc, vă urăm o zi bună'', a afirmat Plumb.

În viziunea europarlamentarului social-democrat, 'reforma statului nu se face cu oameni bolnavi (...), ea neputând însemna sacrificarea sănătăţii românilor. 'Guvernul trebuie, în al 12-lea ceas, să înţeleagă trei cuvinte cheie privite în raport cu ideea de investiţie: sănătate, educaţie, infrastructură. Nu poţi să îţi baţi joc de profesori şi să nu investeşti în educaţie, dacă vrei că tinerii să fie pregătiţi pentru piaţa muncii. Nu poţi să ai o societate sănătoasă, dacă nu ajuţi bolnavii să se însănătoşească, în schimb tăindu-le fondurile. Respectiv nu poţi să ai parte de investiţii majore ca ţară, de bani care să readucă slujbe pentru romani, fără o infrastructură de c alitate', a subliniatea.

Totodată, Rovana Plumb a criticat 'guvernarea generalizată pe surse' a PDL, care testează opinia publică încercând să scape de asumarea responsabilităţii pentru initiaţivele sale legislative neavenite.
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
INTERVIU/Ponta: În prezent nu există Opoziţie; există, bun sau rău, Guvernul actual, în partea cealaltă - nimic Prim-ministrul Victor Ponta a acordat un interviu AGERPRES în care vorbeşte despre vizita pe care o efectuează în aceste zile în state din zona Golfului Persic, dar şi despre proiectele Guvernului privind economia, infrastructura şi salariile bugetarilor.
(Corespondenţă) Eurodeputatele Norica Nicolai şi Rovana Plumb cer acţiuni rapide privind concediul de maternitate în UE Bruxelles, 26 oct - Trimisul special al Agerpres, Ionuţ Mareş, transmite: Eurodeputatele Norica Nicolai şi Rovana Plumb au făcut apel în Parlamentul European, reunit în sesiune plenară la Strasbourg, la acţiuni cât mai rapide din partea statelor membre asupra directivei privind concediul de maternitate...
Programul prezidenţial al lui Ponta: România are nevoie de o nouă mare unire a românilor Programul prezidenţial al candidatului PSD, PC şi UNPR la alegerile din noiembrie, Victor Ponta, care cuprinde zece obiective, vizează ca proiect de ţară nevoia realizării unei noi mari uniri a românilor.
Constanţa: Rovana Plumb propune indemnizaţie de 100% din salariu în perioada concediului de maternitate Vicepreşedintele PSD Rovana Plumb a anunţat vineri, la Şcoala de vară a femeilor social-democrate, că propune modificarea Legii indemnizaţiei lunare pentru creşterea copilului, astfel încât aceasta să reprezinte 100% din salariu în perioada concediului de maternitate.
Băsescu: Anul acesta, România nu are nevoie în mod cert de niciun euro de la FMI sau de la UE Preşedintele Traian Băsescu susţine că, în acest an, România nu are nevoie, "în mod cert", de niciun euro de la Fondul Monetar Internaţional sau de la Uniunea Europeană.