Cele mai citite
 


Braşov: Mere în loc de ţigări
vineri, 19 noiembrie 2010   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Peste 200 de mere au fost oferite de către subprefectul Braşovului Carol Ambruş joi, în Piaţa Sfatului, de Ziua Naţională fără tutun, ca simbol al sănătăţii, în locul unei ţigări, fumătorilor dornici să renunţe la acest viciu măcar o zi.
Tot în Piaţa Sfatului, 'omul ţigară', împreună cu voluntari ai Crucii Roşii Române, filiala Braşov, ai Centrului de Prevenire, Evaluare şi Consiliere Antidrog Braşov au distribuit materiale informative privind efectele nocive ale fumatului şi au îndemnat braşovenii fumători să semneze 'Contractul de renunţare la fumat pentru o zi'.

Măsurarea nivelului de monoxid de carbon din aerul respirat cu ajutorului aparatului pus la dispoziţie de Direcţia de Sănătate Publică se desfăşoară pe parcursul zilei de joi tot în Piaţa Sfatului.

De asemenea, elevii nefumători din şcolile oraşului Codlea vor primi câte un măr, o ciocolată, o bomboană şi informaţii referitoare la efectele nocive ale fumatului. În toate şcolile judeţului Braşov, Inspectoratul Şcolar Judeţean împreună cu reprezentanţii filialei de Cruce Roşie, au distribuit materiale informative despre problemele care apar din cauza fumatului.

Şi copiii grădiniţei 'Martinică' din Braşov au realizat desene cu mesaje pentru părinţii lor pentru a-i îndemna să renunţe la fumat.

Până la sfârşitul lunii noiembrie, Direcţia de Sănătate Publică Braşov va desfăşura sub sloganul 'Fără tutun, pentru o viaţă mai lungă şi sănătoasă', o campanie de responsabilizare a adulţilor şi tinerilor privind consecinţele negative ale fumatului şi beneficiile unui stil de viaţă sănătos.
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Ziua mondială fără tutun, marcată prin mai multe manifestări în ţară (grupaj) În fiecare an, pe 31 mai, în toată lumea se sărbătoreşte Ziua mondială fără tutun.
Vaslui: DSP a demarat campania 'Învinge dependenţa de tutun! Recâştigă-ţi sănătatea!' Direcţia de Sănătate Publică Vaslui, în parteneriat cu Inspectoratul Şcolar Judeţean, Centrul de Prevenire Evaluare şi Consiliere Antidrog şi mai multe cabinete ale medicilor de familie a demarat vineri Campania 'Învinge dependenţa de tutun! Recâştigă-ţi sănătatea!', care se va desfăşura până la sfârşitul...
Braşov: Patrula antidrog în şcoli - un proiect judeţean în care sunt implicaţii elevii şcolilor din judeţ Instituţia Prefectului Braşov, Centrul de Prevenire Evaluare şi Consiliere Antidrog şi Inspectoratul Şcolar Judeţean au încheiat acordul de parteneriat în vederea implementării proiectului judeţean "Patrula Antidrog în Şcoli", se arată într-un comunicat transmis, joi, AGERPRES, de biroul de presă al...
Timiş: Ziua Naţională fără Tutun, marcată printr-o campanie în rândul tinerilor Ziua Naţională fără Tutun va fi marcată la Timişoara prin iniţiative menite să atragă atenţia cu privire la impactul pe care îl are fumatul asupra sănătăţii oamenilor, ediţia din acest an având tema 'Ajută-mă să cresc!'.
Ziua Naţională Fără Tutun, marcată de ANA prin activităţi de informare asupra riscului consumului de tutun Agenţia Naţională Antidrog (ANA), prin intermediul centrelor sale de prevenire, evaluare şi consiliere, derulează mai multe activităţi de informare asupra riscurilor consumului de tutun, cu ocazia Zilei Naţionale Fără Tutun, marcată, în fiecare an, în a treia joi din noiembrie.