Cele mai citite
 


Milano: Medicii avertizează că în fiecare zi se petrece un viol
vineri, 19 noiembrie 2010   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Societatea italiană de ginecologie şi obstetrică (Sigo) a prezentat, miercuri un raport cu privire la violenţele sexuale, în cadrul celui de-al 184 -lea congres organizat la Milano. Din studiu rezultă că de la începutul anului, 314 femei s-au prezentat la serviciile de urgenţă din Milano cu semne vizibile de agresiune pe fond sexual, informează joi postul de televiziune Rai News.
În 2009 la spitalele din Milano s-au înregistrat 333 de violuri, dar Chestura numără 480 de denunţuri pentru violenţă sexuală. Studiul realizat de Sigo dezminte legenda că străinii abuzează de italience. Medicii de la clinica Mangiagalli din Milano au prezentat, în cadrul congresului, un studiu prin care arată că jumătate dintre victimele violurilor au cetăţenie străină, iar în 23% din cazuri agresorul este italian. 'În 45% din cazuri victime ale violurilor sunt femeile divorţate', a anunţat medicul Alessandra Kustermann, coordonatoarea cercetării.


Conform datelor analizate, Milano este oraşul italian în care se produc anual cele mai multe violenţe sexuale. Specialiştii trag un semnal de alarmă asupra violenţei domestice. În primele 10 luni ale anului au fost denunţate 142 de violuri comise de parteneri sau rude. Acest lucru are un impact cutremurător asupra victimelor care, de cele mai multe ori, aleg alternativa sinuciderii. 'Peste 81% dintre femeile care s-au sinucis în 2010 au fost victimele unui act de agresiune sexuală', a avertizat medicul Alessandra Graziottin, şefa Centrului de Ginecologie şi Sexologie de la spitalul San Raffaele Resnati din Milano.
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Investiţie de aproximativ 15 milioane de lei la Secţia de Obstetrică Ginecologie a SCJU Târgu Mureş Conducerea spitalului Clinic Judeţean de Urgenţă (SCJU) Târgu Mureş a anunţat, vineri, într-o conferinţă de presă, că lucrările de modernizare şi de extindere a Clinicii de Obstetrică ginecologie, în valoare de 15 milioane de lei, sunt aproape finalizate, urmând ca acestea să fie predate până la sfârşitul...
Galaţi: Numărul cazurilor de mame minore a crescut anul trecut de aproape patru ori faţă de 2010 Galaţi, 5 iun /Agerpres/- Direcţia Generală de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului (DGASPC) Galaţi a înregistrat în anul 2011 nu mai puţin de 114 cazuri de mame minore, un număr de aproape patru ori mai mare faţă de 2010, când au fost doar 31, a declarat, marţi, pentrru AGERPRES, directorul Agenţiei...
Medici ginecologi de la Spitalul de Urgenţă Vaslui, trimişi în judecată pentru luare de mită Trei medici de la Secţia Obstetrică Ginecologie din cadrul Spitalului Judeţean de Urgenţă Vaslui au fost trimişi în judecată de procurorii Parchetului de pe lângă Tribunalul Vaslui, fiind acuzaţi că cereau bani de la paciente pentru a face avorturi ilegale.
Cluj: Aproape 1.900 de naşteri, în 2010, la Clinica de Obstetrică Ginecologie II Aproximativ 1.900 de naşteri au fost asistate, în cele mai bune condiţii medicale, în perioada ianuarie-august a acestui an, la Secţia Clinică de Obstetrică Ginecologie II ''Dominic Stanca'', din cadrul Spitalului Clinic de Urgenţă 'Octavian Fodor'.
Teleorman: Secţia de Obstetrică Ginecologie a SJU a fost dotată cu ehipamente donate de Clubul Rotary din SUA Secţia de Obstetrică Ginecologie a Spitalului Judeţean de Urgenţă din Alexandria a fost dotată cu aparatură medicală performantă donată de Clubul Rotary Alexandria.
Dr. Szabo Bela: Examenul Babeş-Papanicolau ar trebui să fie obligatoriu, cum e în Occident Şeful Clinicii de Obstetrică Ginecologie din cadrul Spitalului Clinic Judeţean de Urgenţă (SCJU) Târgu Mureş, profesor doctor Szabo Bela, a declarat marţi, pentru AGERPRES, că dat fiind numărul tot mai mare de cazuri de cancer de col uterin, s-ar impune introducerea obligativităţii examenului Babeş-...