Cele mai citite
 


Ministrul Sănătăţii a anunţat un caz cu gripă porcină la un copil din Călăraşi
vineri, 19 noiembrie 2010   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Ministrul Sănătăţii, Cseke Attila, a anunţat în conferinţa de presă de joi că s-a înregistrat un caz cu gripă porcină la un copil de trei ani din Călăraşi, însă cazul nu este grav, copilul fiind tratat acasă cu simptomatice.
Cazul nu a necesitat internare iar părinţii copilului nu sunt afectaţi, a precizat ministrul.

'Sursa de la care s-a îmbolnăvit copilul nu se cunoaşte, probabil de la rude sau de la cei cu care a venit în contact', a declarat, la rândul său, prof. dr. Molnar Geza, consilier al ministrului.

El a explicat că până în acest moment în România nu au fost înregistrate multe cazuri. La nivel european numărul cazurilor cu gripă AH1N1 a fost de 39 iar în România s-a înregistrat al 40-lea caz.

Prof. dr. Molnar Geza a mai spus că se presupune că în acest an dominant va fi virusul H3N2, care se aşteaptă să evolueze în Europa în decembrie-ianuarie, iar cazurile cu H1N1 vor fi sporadice.

O situaţia îngrijorătoare sunt însă cazurile de rujeolă, primul caz pornind de la Paşcani şi răspândindu-se la Galaţi, în Maramureş şi iar în sudul Moldovei şi în Bucureşti (1 caz). În total sunt 66 de cazuri confirmate din 84 de suspiciuni, la toate grupele de vârstă. Boala are o specificitate majoritară în comunităţile de romi şi în comunităţi în care fie nu s-a făcut vaccinarea, fie sunt sub vârsta de vaccinare.

La Paşcani a fost înregistrat un deces cauzat de rujeolă iar celelalte cazuri sunt bine, multe fiind externate.

În ceea ce priveşte campania de vaccinare împotriva gripei sezoniere, din cele 1.300.000 de vaccinuri distribuite până la 8 noiembrie s-au efectuat 446.204 vaccinări, din care 213.704, adică 47,8 la sută, la persoane de peste 65 de ani, a mai anunţat ministrul Sănătăţii.
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Campania de vaccinare împotriva gripei sezoniere va începe săptămâna viitoare Campania de vaccinare gratuită împotriva gripei sezoniere va începe săptămâna viitoare şi se va desfăşura până în februarie 2011, a anunţat ministrul Sănătăţii, Cseke Attila, marţi, într-o conferinţă de presă.
Gripa porcină a revenit în Mexic: cel puţin 29 de morţi Cel puţin 29 de persoane din cele 1.500 infestate cu virusul A (H1N1) de la începutul acestui an au decedat, relevă un bilanţ reactualizat al autorităţilor sanitare mexicane. Cu toate acestea, ministrul sănătăţii din această ţară latinoamericană Salomon Chertorivski a spus că autorităţile nu intenţionează...
Galaţi: Copil de patru ani cu gripă AH1N1 Institutul Cantacuzino din Bucureşti a anunţat, marţi, Direcţia de Sănătate Publică (DSP) Galaţi că a confirmat virusul gripei AH1N1 la un băiat de patru ani din Galaţi.
Ministrul Bazac a infirmat informaţia potrivit căreia virusul gripei porcine ar proveni din România Bucureşti, 13 mai /Agerpres/ - Ministrul Sănătăţii, Ion Bazac, a infirmat, miercurea trecută, într-o conferinţă de presă, informaţia potrivit căreia virusul gripei porcine ar proveni din România, informaţie difuzată de o agenţie de presă şi preluată de mai multe televiziuni.
DSP Dâmboviţa: Nouă cazuri confirmate de gripă AH1N1 Şapte cazuri de gripă porcină (cu virusul gripal AH1N1), precum şi două cazuri de infecţie acută respiratorie - SARI, cu virusul AH1N1, dintre care un copil de opt luni din Târgovişte, au fost confirmate la nivelul judeţului Dâmboviţa, conform Direcţiei de Sănătate Publică (DSP) Dâmboviţa.
Cseke Attila: Cele mai multe investiţii pentru spitale le-au făcut autorităţile Capitalei Ministrul sănătăţii, Cseke Attila, a anunţat, vineri, într-o conferinţă de presă, că după transferarea managementului asistenţei medicale către autorităţile administraţiei publice locale, cele mai multe investiţii, la un an de la descentralizare, le-a făcut Capitala, urmată de Cluj.