Cele mai citite
 


Campanie 'Protejaţi copiii: nu îi lăsaţi să respire fumul dumneavoastră!' desfăşurată de Agenţia Naţională Antidrog
vineri, 19 noiembrie 2010   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Agenţia Naţională Antidrog desfăşoară joi, în întreaga ţară, campania 'Protejaţi copiii: nu îi lăsaţi să respire fumul dumneavoastră!', cu ocazia Zilei Naţionale Fără Tutun, se arată într-un comunicat de presă transmis AGERPRES.
Centrele de Prevenire şi Evaluare Antidrog vor desfăşura activităţi de prevenire a consumului de tutun, de creştere a gradului de conştientizare a populaţiei cu privire la efectele nocive ale fumatului şi de sensibilizare, în vederea renunţării la fumat.

Activităţile de informare vor fi stradale, în parcuri, şcoli, licee şi colegii.

În Capitală astfel de acţiuni se desfăşoară în parcurile IOR şi Tineretului, la Liceul 'Virgil Madgearul', la Şcoala nr. 190, Liceul 'Matei Basarab', Colegiul Naţional 'Mihai Viteazul', Colegiul Naţional 'Cantemir Vodă', Colegiul Naţional 'Spiru Haret', Colegiul Naţional 'Iulia Haşdeu', Colegiul Naţional 'Emil Racoviţă', Colegiul Naţional 'Victor Babeş', Colegiul Naţional bilingv 'George Coşbuc', Liceul teoretic 'C. C. Rosetti', Liceul teoretic 'Mihail Sadoveanu', Liceul teoretic 'Lucian Blaga', Liceul teoretic 'Ady Endre', Şcoala Centrală, Liceul 'Waldorf', Colegiul Economic 'A.D. Xenopol' şi Colegiul Economic 'Hermes'.

Echipe de băieţi de la Colegiul Economic 'A.D. Xenopol' şi Liceul 'G. Călinescu' vor participa la o competiţie sportivă de baschet, organizată cu sprijinul Primăriei Municipiului Bucureşti.

De asemenea, se vor organiza concursuri, competiţii sportive şi mese rotunde, expoziţii şi lansarea proiectului 'În direct cu şcoala' în Capitală.

Potrivit comunicatului, substanţele nocive din fumul de ţigară nu-i afectează doar pe cei care fumează, fumatul pasiv fiind la fel de nociv şi creşte riscul îmbolnăvirilor la cei supuşi acestei poluări.

'Există numeroase studii care tratează efectele fumatului pasiv la nou-născuţi şi la copii până la vârsta de 5 ani. S-a constatat că nou-născuţii fumătoarelor au adesea o greutate mai mică la naştere, iar greutatea va fi cu atât mai mică faţă de cea normală cu cât femeia însărcinată fumează mai mult. Rata mortalităţii copiilor în ultimele zile ale sarcinii sau în primele zile după naştere este mai ridicată în cazul mamelor fumătoare decât în cazul mamelor nefumătoare', se arată în comunicat.

De asemenea, copiii care au părinţi fumători suferă mai frecvent de bronşite acute decât cei ai căror părinţi sunt nefumători. În plus, riscurile apariţiei bolilor sunt cu atât mai mari cu cât părinţii, şi în mod deosebit mama, sunt fumători.

La copii şi adolescenţii de la vârsta de 5 ani la 16 ani, care respiră în mod constant fum, se pot observa diverse forme de iritare a căilor respiratorii: tuse, expectoraţii, insuficienţă respiratorie. Aceşti tineri suferă în mod frecvent de inflamaţii ale canalului auditiv şi amigdalite.
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Timiş: Ziua Naţională fără Tutun, marcată printr-o campanie în rândul tinerilor Ziua Naţională fără Tutun va fi marcată la Timişoara prin iniţiative menite să atragă atenţia cu privire la impactul pe care îl are fumatul asupra sănătăţii oamenilor, ediţia din acest an având tema 'Ajută-mă să cresc!'.
Ziua mondială fără tutun, marcată prin mai multe manifestări în ţară (grupaj) În fiecare an, pe 31 mai, în toată lumea se sărbătoreşte Ziua mondială fără tutun.
Ziua Naţională Fără Tutun, marcată de ANA prin activităţi de informare asupra riscului consumului de tutun Agenţia Naţională Antidrog (ANA), prin intermediul centrelor sale de prevenire, evaluare şi consiliere, derulează mai multe activităţi de informare asupra riscurilor consumului de tutun, cu ocazia Zilei Naţionale Fără Tutun, marcată, în fiecare an, în a treia joi din noiembrie.
Vaslui: DSP a demarat campania 'Învinge dependenţa de tutun! Recâştigă-ţi sănătatea!' Direcţia de Sănătate Publică Vaslui, în parteneriat cu Inspectoratul Şcolar Judeţean, Centrul de Prevenire Evaluare şi Consiliere Antidrog şi mai multe cabinete ale medicilor de familie a demarat vineri Campania 'Învinge dependenţa de tutun! Recâştigă-ţi sănătatea!', care se va desfăşura până la sfârşitul...
Campanie de informare cu ocazia Zilei Naţionale fără Tutun, derulată de Agenţia Naţională Antidrog Agenţia Naţională Antidrog (ANA) derulează joi, de Ziua Naţională fără Tutun, activităţi de informare-sensibilizare-conştientizare în mediul şcolar, familial şi în comunitate asupra riscurilor consumului de tutun şi de formare de abilităţi de viaţă sănătoasă.
Manifestări organizate cu ocazia Zilei Mondiale fără Tutun Mai multe manifestări au fost organizate, joi, în diferite oraşe ale ţării, pentru a marca Ziua Mondială fără Tutun.