Cele mai citite
 


Cseke Attila: În scrisoarea de intenţie către FMI este prevăzută reducerea numărului de internări cu 10%
vineri, 19 noiembrie 2010   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Ministrul Sănătăţii, Cseke Attila, a declarat joi, într-o conferinţă de presă, că în scrisoarea de intenţie către FMI este prevăzută reducerea numărului de internări în spitale cu 10%.
Potrivit ministrului, s-a constatat că foarte multe internări sunt nejustificate, fiind numai pentru afecţiuni uşoare sau analize. Vor fi elaborate reglementări pentru internările în spital, iar în contractul-cadru pentru anul viitor se va avea în vedere acest lucru.

Ministrul Cseke Attila a relatat că numărul de internări în 2009 a fost de peste 5 milioane, în timp ce în 1991 era de 4 milioane. La 100.000 de locuitori în anul 2007 erau 215.515 internări în România, în timp ce în Polonia în acelaşi an erau doar 14.000, iar în Marea Britanie 12.800.

Ministrul Sănătăţii a subliniat că utilizarea paturilor în spitale în 1991 era de 242 de zile pe an, iar în 2009 de 294 de zile pe an.

Ministrul consideră că în spitale se internează numai cazurile care au nevoie cu adevărat de spitalizare, cazurile grave, din oncologie, din cardiologie şi nu cazurile uşoare care pot fi tratate şi în ambulatoriu.

În replică, preşedintele Colegiului Medicilor din România, prof. dr. Vasile Astărăstoae, a declarat pentru AGERPRES că reducerea internărilor cu 10% din punct de vedere al managementului poate aduce eficienţă, dar raportat la situaţia economică a populaţiei din România efectul asupra pacienţilor ar fi nefavorabil.

'Oamenii se internează în spitale din două motive: fie nu-şi pot asigura tratamentul pentru că nu au bani, nici măcar să-şi ia compensat, şi un al doilea motiv este că plata spitalelor se face pe baza numărului de internări. Aceste reglementări în acest moment vor fi în detrimentul pacientului iar morbiditatea va creşte', a spus preşedintele Colegiului Medicilor din România.
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Vasile Astărăstoae: Protestele anunţate pentru luna septembrie vor contiuna Preşedintele Colegiului Medicilor din România (CMR), Vasile Astărăstoae, a declarat duminică, într-o conferinţă de presă, că protestele personalului medical anunţate pentru luna septembrie vor continua, iar luni la ora 11,00 vor fi realizate pichetări în faţa Ministrului Finanţelor şi Ministerului Sănătăţii...
Noi reglementări pentru funcţionarea farmaciilor anunţate de ministrul Sănătăţii Ministrul Sănătăţii, Cseke Attila, a anunţat joi, în conferinţă de presă, că vor apărea noi reglementări privind funcţionarea farmaciilor.
Prof. dr. Vasile Astărăstoae: Coplata - o măsură neavenită Măsura introducerii coplăţii este una neavenită în acest moment a declarat, joi, pentru AGERPRES, preşedintele Colegiului Medicilor din România, prof. dr. Vasile Astărăstoae.
Ministrul Sănătăţii şi reprezentanţii CMR au căzut de acord asupra proiectului pilot privind statutul spitalelor Ministrul Sănătăţii, Eugen Nicolăescu, s-a întâlnit joi cu o delegaţie a Colegiului Medicilor din România, condusă de profesorul Vasile Astărăstoae, cele două părţi căzând de acord asupra conţinutului proiectului de modificare a Legii 95/2006, proiectului pilot privind statutul spitalelor şi privind...
Cseke Attila: Serviciul de Urgenţă în România trebuie să funcţioneze după reguli militare Ministrul Sănătăţii, Cseke Attila, a declarat vineri, la Oradea, că vor fi continuate verificările inopinate la Serviciile judeţene de Ambulanţă, iar pentru noii manageri se va organiza concurs la nivel naţional. Cseke a mai precizat că serviciul de urgenţă din România ar trebui să funcţioneze după reguli...
(Corespondenţă) Eugen Nicolăescu: Există deschidere din partea CE în încurajarea alocării de fonduri pentru sănătate Bruxelles, 10 dec - Trimisul special al AGERPRES, Cătălina Matei, transmite: - Ministrul sănătăţii, Eugen Nicolăescu, a declarat marţi, la Bruxelles, într-o conferinţă de presă, că există pentru prima oară o deschidere a Comisiei Europene în încurajarea alocării de fonduri comunitare pentru sănătate...