Cele mai citite
 


Harghita: Aproximativ 2.000 de sindicalişti Sanitas contestă în instanţă reducerea salariului
vineri, 19 noiembrie 2010   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Aproximativ 2.000 de angajaţi din sistemul sanitar harghitean contestă în instanţă reducerea salariilor cu 25 la sută, cele cinci spitale din judeţ fiind date în judecată de sindicatul Sanitas.
Potrivit liderului Sanitas Harghita, Nyulas Emma, spitalele din Miercurea Ciuc, Odorheiu Secuiesc, Gheorgheni, Topliţa şi Tulgheş au fost acţionate în instanţă după reducerea cu 25 la sută a salariilor. Potrivit sursei citate, au semnat pentru acţiunea în justiţie atât sindicaliştii, cât şi simpatizanţii, medicii, personalul tehnic şi cel auxiliar.
În replică, directorul Spitalului Judeţean de Urgenţă din Miercurea Ciuc, dr. Demeter Ferenc, a declarat joi că 'sindicaliştii ar trebui să se războiască cu legiuitorul, şi nu cu spitalul, care nu are nicio vină'.
În ceea ce priveşte magistraţii harghiteni, aceştia nu au depus, deocamdată, acţiuni în instanţă pentru contestarea reducerii salariilor cu 25 la sută.

Purtătorul de cuvânt al Tribunalului Harghita, judecătorul Ioana Airinei, a afirmat, joi, că, până acum, s-au înregistrat mai multe acţiuni în instanţă ale pensionarilor care au lucrat în sistemul de justiţie, foşti grefieri de la instanţe şi parchete, care sunt nemulţumiţi că le-a fost redusă pensia.
Totodată, judecătorul Ioana Airinei a confirmat că sindicatele au început să conteste în instanţă reducerile de salariu cu 25 la sută.
De altfel, săptămâna viitoare, aproximativ 3.500 de sindicalişti harghiteni de la Federaţia Sindicatelor Libere din Învăţământ se vor adresa justiţiei pentru recuperarea banilor.
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Cadrele medicale din ţară au protestat două ore pentru îmbunătăţirea condiţiilor din sistem (grupaj) Consiliul Naţional al Federaţiei SANITAS a decis, la jumătatea acestei luni, organizarea unei greve de avertisment în data de 25 noiembrie, urmată de grevă generală pe termen nelimitat, începând din 28 noiembrie, printre solicitările greviştilor fiind demisia ministrului Sănătăţii, liberalul Eugen Nicolăescu...
Harghita: Aproximativ 200 de angajaţi ai Spitalului Judeţean, în pericol să fie disponibilizaţi Aproximativ 200 de angajaţi ai Spitalului Judeţean de Urgenţă din Miercurea Ciuc ar putea fi disponibilizaţi întrucât conducerea clinicii nu dispune de fondurile necesare plăţii unor drepturi salariale restante, pe care sindicaliştii le cer în instanţă.
Harghita: SJU a câştigat un proces cu Ministerul Finanţelor pentru recuperarea unor sume "tăiate" din salarii Miercurea Ciuc, 18 feb /Agerpres/- Spitalul Judeţean de Urgenţă din Miercurea Ciuc a câştigat un proces cu Ministerul Finanţelor, pentru recuperarea unor sume reţinute din salarii în anul 2010, banii intrând deja în contul angajaţilor unităţii sanitare.
Harghita: Protest spontan la Spitalul Judeţean din Miercurea Ciuc Aproximativ 200 de angajaţi ai Spitalului Judeţean de Urgenţă din Miercurea Ciuc au declanşat, luni, un protest spontan, nemulţumiţi că nu au primit al 13-lea salariu pe anul 2009.
Sindicaliştii din sănătate au pichetat sediile prefecturilor; ei sunt nemulţumiţi de nivelul scăzut al salariilor - grupaj I Sindicaliştii din sănătate au pichetat miercuri sediile prefecturilor din mai multe multe municipii reşedinţă de judeţ, cerând guvernului să finanţeze în mod corespunzător sistemul sanitar. Ei şi-au manifestat nemulţumirea faţă de nivelul scăzut al salariilor din acest domeniu şi faţă de inechităţile...
Sindicaliştii din cadrul Federaţiei SANITAS Iaşi protestează în perioada 26 aprilie-18 mai Sindicatul SANITAS din judeţul Iaşi, alături de celelalte organizaţii SANITAS componente ale Federaţiei SANITAS România, participă în perioada 26 aprilie-18 mai a.c. la un program de proteste determinate de nemulţumirile tot mai mari existente în rândul salariaţilor din sistemul sanitar şi al celor din...