Cele mai citite
 


Consultaţii record pentru aluniţe
marţi, 26 mai 2009   ::   0 Comentarii :: :: Stiri, Dermatologie
 

Bucureşti, 26 mai /Agerpres/ - Campania „O aluniţă îţi poate curma viaţa! Un consult ţi-o poate salva” s-a dovedit un real succes, înregistrând peste 3.200 de programări la nivel naţional în primele trei zile de la lansare.

La această ediţie participă 263 de medici dermatologi, limita maximă de programări fiind atinsă în cursul zilei de miercuri, 20 mai.

„Este pentru prima oară în istoria campaniei din România, când spaţiile pentru consultaţii sunt atribuite din a 3-a zi de la anunţul în mass-media. Ca urmare a numărului mare de apeluri, acolo unde a fost posibil, programul consultaţiilor a fost extins pe perioada a trei zile, cum ar fi cazul Spitalului Colentina, unde sunt programări până în ziua de 27 mai”, a declarat conf. dr. George-Sorin Ţiplica, director executiv al Societăţii Române de Dermatologie.

„Încurajăm persoanele doritoare de consult dermatologic pentru aluniţe să se prezinte cu un bilet de trimitere de la medicul de familie la medicul dermatolog din cabinetele sistemului public de sănătate. Vor fi astfel consultaţi nu numai în ziua de 25 mai, aleasă ca o zi simbol pentru avertizarea asupra pericolului cancerului de piele”, a adaugat conf. dr. George-Sorin Ţiplica.

„Acest rezultat, mult mai mare decât cel înregistrat anul trecut, arată că publicul este din ce în ce mai deschis unor controale de prevenire şi depistare la timp a pericolelor determinate de suferinţele maligne ale pielii, ceea ce nu poate decât să ne bucure”, spune prof. dr. Virgil Feier, preşedinte al Societăţii Române de Dermatologie.

Pe data de 25 mai, 263 de medici dermatologi din toată ţara, membri ai Societăţii Române de Dermatologie, vor oferi pacienţilor consultaţii gratuite pentru posibilele afecţiuni pigmentare ale pielii (aluniţelor). Pacienţii vor primi, de asemenea, sfaturi despre cum se pot feri de acţiunea nocivă a razelor UV cu ajutorul produselor de fotoprotecţie. AGERPRES/(Cornelia Stanciu)

Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Peste 3000 de persoane s-au înscris pentru consultaţii dermatologice Bucureşti, /Agerpres/ - 263 de medici specialişti dermatologi din toată ţara au acordat lunea trecută, cu prilejul marcării "Euromelanoma day", consultaţii gratuite pentru aluniţe, pentru prevenirea şi depistarea la timp a pericolelor determinate de eventuale suferinţe maligne.
Campanie naţională de prevenire a cancerului de piele Peste 300 de medici dermatologi din toată ţara, membri ai Societăţii Române de Dermatologie (SRD), vor oferi pacienţilor consultaţii gratuite, pe 25 mai, cu prilejul 'Zilei Europene pentru Depistarea Melanomului'.
Medici dermatologi vor oferi consultaţii gratuite pe litoral şi în licee din cinci judeţe şi Bucureşti Medici dermatologi vor oferi în această vară consultaţii gratuite elevilor de liceu din Bucureşti şi din cinci judeţe, dar şi pe litoral, în cadrul unei campanii pentru depistarea melanomului şi prevenirea cancerului cutanat, derulată de Societatea Română de Dermatologie în partenariat cu Academia Europeană...
Societatea de Dermatologie va derula şi în această vară campania de depistare precoce a cancerului de piele Societatea Română de Dermatologie (SRD) va derula şi în acest an campania Euromelanoma Day "Protejează-ţi pielea, expune-te la soare informat!", în care medici dermatologi le vor oferi consultaţii gratuite liceenilor din mai multe oraşe şi turiştilor aflaţi pe litoral, informându-i în ceea ce priveşte...
Campanie de prevenţie a cancerului de piele Bucureşt /Agerpres/ - Pacienţi au primit, în 25 mai, consultaţii gratuite pentru posibilele afecţiuni pigmentare ale pielii (aluniţelor), consultaţii ce vor fi oferite de 240 de medici dermatologi din toată ţara, membri ai Societăţii Române de Dermatologie (SRD).
Dr. Călin Giurcăneanu: În ultimii 30 de ani numărul cancerelor de piele a crescut de 4 ori O amplă campanie de informare privind melanomul, în care vor fi angrenaţi peste 300 de medici dermatologi din întreaga ţară, se va derula începând de vineri şi până pe 30 mai, fiind organizată de Societatea Română de Dermatologie (SRD) sub egida celei mai mari asociaţii europene de dermatologie - Academia...